2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Egyéb III.kerület

Jó bor is akad a Stelázsiban

Óbuda híres nagyszerű vendéglőiről. Krúdy törzshelyétől a Duna-parti teraszokon át az újhullámos kávézókig számtalan étterem, kerthelyiség található itt. Az Óbudai Turisztikai Egyesület ezért is döntött úgy, hogy hagyományteremtő szándékkal megrendezi az I. Óbudai Gasztroheteket, amelynek középpontjában a bor volt.

Stelázsi étterem (Fotó: Máté Krisztián)

Brézingelt marhanyak vörösboros mártással, almás-céklás rizottóval (Fotó: Máté Krisztián)

A Nagyszombat utcai Stelázsi Étterem, Kávézó és Borházban már hagyománya van a boros esteknek, nem véletlen, hogy e programjukkal csatlakoztak a gasztrohetekhez. A Stelázsi-BORcsütörtökök célja, hogy kötetlen beszélgetések közepette kóstolhassanak a vendégek kiváló minőségű kézműves borokat. Mi arra is kíváncsiak voltunk, mi van a Stelázsiban, ha csak úgy váratlanul térünk be egy sima hétköznapon a gasztrohetek alatt. Nagyon hangulatos berendezés, gyönyörű menütálak és kedves házigazdák fogadtak minket. Ráadásul az is kiderült, nem kell ahhoz BORcsütörtöknek lenni, hogy a Stelázsiból pinceáron juthassunk hozzá az első osztályú palackozott kézműves borokhoz.


Stelázsi étterem (Fotó: Máté Krisztián)

Kézműves borokhoz pince áron juthatunk hozzá a Stelázsiból (Fotó: Máté Krisztián)

– Amikor a nagymama bement a kamrába, csak sejteni lehetett, milyen finomságot hoz elő onnan, és előkerült a legízletesebb sütemény, befőtt, lekvár, ezt az érzést szeretnénk visszahozni. Családias hangulatban, a régi bevált ételeket újragondolva, modern köntösben szeretnénk megidézni a múltat – tudtuk meg Racsek Ivántól. A tulajdonostól azt is megtudtuk, hogy az 1032, 1034, 1035, 1036 és 1037 irányítószámok alatt élők állandó 20 százalékos kedvezményt kapnak a Stelázsiban a számla végösszegéből.

Stelázsi étterem (Fotó: Máté Krisztián)

Roston sült csirkemell szőlő mártással és túrófánkkal (Fotó: Máté Krisztián)

Stelázsi étterem (Fotó: Máté Krisztián)

A hangulatos bejárat is maradásra csábít (Fotó: Máté Krisztián)

Stelázsi étterem PR ( Fotó: Sáfár Tibor)

Ilyen a Stelázsi belülről ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek