EUR: 310,24 Ft
CHF: 258,68 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb III.kerület

Jó bor is akad a Stelázsiban

Óbuda híres nagyszerű vendéglőiről. Krúdy törzshelyétől a Duna-parti teraszokon át az újhullámos kávézókig számtalan étterem, kerthelyiség található itt. Az Óbudai Turisztikai Egyesület ezért is döntött úgy, hogy hagyományteremtő szándékkal megrendezi az I. Óbudai Gasztroheteket, amelynek középpontjában a bor volt.

Stelázsi étterem (Fotó: Máté Krisztián)

Brézingelt marhanyak vörösboros mártással, almás-céklás rizottóval (Fotó: Máté Krisztián)

A Nagyszombat utcai Stelázsi Étterem, Kávézó és Borházban már hagyománya van a boros esteknek, nem véletlen, hogy e programjukkal csatlakoztak a gasztrohetekhez. A Stelázsi-BORcsütörtökök célja, hogy kötetlen beszélgetések közepette kóstolhassanak a vendégek kiváló minőségű kézműves borokat. Mi arra is kíváncsiak voltunk, mi van a Stelázsiban, ha csak úgy váratlanul térünk be egy sima hétköznapon a gasztrohetek alatt. Nagyon hangulatos berendezés, gyönyörű menütálak és kedves házigazdák fogadtak minket. Ráadásul az is kiderült, nem kell ahhoz BORcsütörtöknek lenni, hogy a Stelázsiból pinceáron juthassunk hozzá az első osztályú palackozott kézműves borokhoz.


Stelázsi étterem (Fotó: Máté Krisztián)

Kézműves borokhoz pince áron juthatunk hozzá a Stelázsiból (Fotó: Máté Krisztián)

– Amikor a nagymama bement a kamrába, csak sejteni lehetett, milyen finomságot hoz elő onnan, és előkerült a legízletesebb sütemény, befőtt, lekvár, ezt az érzést szeretnénk visszahozni. Családias hangulatban, a régi bevált ételeket újragondolva, modern köntösben szeretnénk megidézni a múltat – tudtuk meg Racsek Ivántól. A tulajdonostól azt is megtudtuk, hogy az 1032, 1034, 1035, 1036 és 1037 irányítószámok alatt élők állandó 20 százalékos kedvezményt kapnak a Stelázsiban a számla végösszegéből.

Stelázsi étterem (Fotó: Máté Krisztián)

Roston sült csirkemell szőlő mártással és túrófánkkal (Fotó: Máté Krisztián)

Stelázsi étterem (Fotó: Máté Krisztián)

A hangulatos bejárat is maradásra csábít (Fotó: Máté Krisztián)

Stelázsi étterem PR ( Fotó: Sáfár Tibor)

Ilyen a Stelázsi belülről ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.