2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Egyéb XIII.kerület

Káosz a felújítás miatt

Óriási dugókra kell számítaniuk azoknak, akik a Róbert Károly körúton vagy az Árpád hídon akarnak közlekedni a következő hónapokban. Elkezdődött ugyanis a Róbert Károly körút felújítása.

A felújítás ideje alatt irányonként két sáv lesz járható. A Duna felé vezető, északi oldalon a külső forgalmi sávot és a mellette futó járdát zárják le, azaz csak az ellenkező oldali, déli járdán lehet majd gyalogosan közlekedni. Az északi járdán vezető kerékpárút ideiglenesen megszűnik. A Váci út felé vezető oldalon a belső forgalmi sávot zárják le a Népfürdő utcai felhajtótól a Váci útig. A villamosforgalom – néhány hétvége kivételével, amikor a Lehel úti csomópontban a villamospályát is felújítják – zavartalan lesz.


Dugó a Róbert Károly körúton /Fotó: Csudai Sándor

Ember legyen a talpán, aki ezt nyugodtan végigüli (Fotó: Csudai Sándor)

A felújítással egy időben kerékpárút is épül, továbbá megújul az Árpád híd pesti felhajtójánál a Népfürdő utcai és Esztergomi úti közúti híd is. Az érintett szakaszon új aszfaltréteget építenek, ahol szükséges, kicserélik a teljes pályaszerkezetet és átépítik a szegélyeket, valamint a kapubeállókat is.

Az átkelőhelyeket akadálymentessé alakítják, megújul a közvilágítás, emellett kamerarendszert építenek ki. A buszöblök pályaszerkezetét bazaltbeton-burkolatra cserélik, a buszmegállók pedig erősített aszfaltburkolatot kapnak. Az útpályától zöld sávval elválasztott kerékpárút épül a Róbert Károly körút déli oldalán, a Papp Károly utcától. A felújítási munkák előreláthatóan egy évig, azaz jövő nyárig tartanak.


Kapcsolódó Cikkek