2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb XIII.kerület

Káosz a felújítás miatt

Óriási dugókra kell számítaniuk azoknak, akik a Róbert Károly körúton vagy az Árpád hídon akarnak közlekedni a következő hónapokban. Elkezdődött ugyanis a Róbert Károly körút felújítása.

A felújítás ideje alatt irányonként két sáv lesz járható. A Duna felé vezető, északi oldalon a külső forgalmi sávot és a mellette futó járdát zárják le, azaz csak az ellenkező oldali, déli járdán lehet majd gyalogosan közlekedni. Az északi járdán vezető kerékpárút ideiglenesen megszűnik. A Váci út felé vezető oldalon a belső forgalmi sávot zárják le a Népfürdő utcai felhajtótól a Váci útig. A villamosforgalom – néhány hétvége kivételével, amikor a Lehel úti csomópontban a villamospályát is felújítják – zavartalan lesz.


Dugó a Róbert Károly körúton /Fotó: Csudai Sándor

Ember legyen a talpán, aki ezt nyugodtan végigüli (Fotó: Csudai Sándor)

A felújítással egy időben kerékpárút is épül, továbbá megújul az Árpád híd pesti felhajtójánál a Népfürdő utcai és Esztergomi úti közúti híd is. Az érintett szakaszon új aszfaltréteget építenek, ahol szükséges, kicserélik a teljes pályaszerkezetet és átépítik a szegélyeket, valamint a kapubeállókat is.

Az átkelőhelyeket akadálymentessé alakítják, megújul a közvilágítás, emellett kamerarendszert építenek ki. A buszöblök pályaszerkezetét bazaltbeton-burkolatra cserélik, a buszmegállók pedig erősített aszfaltburkolatot kapnak. Az útpályától zöld sávval elválasztott kerékpárút épül a Róbert Károly körút déli oldalán, a Papp Károly utcától. A felújítási munkák előreláthatóan egy évig, azaz jövő nyárig tartanak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.