EUR: 312,77 Ft
CHF: 261,13 Ft
2018. április 27., péntek
Zita

Aktuális XIII.kerület

Káosz a Róbert Károly körúton! Ha teheted, kerüld el – Fotók!

Szombaton elkezdődött a Róbert Károly körút felújítása. A munkálatok ideje alatt irányonként két sáv járható.

A Duna felé vezető, északi oldalon a külső forgalmi sávot és a mellette futó járdát lezárták, azaz csak az ellenkező oldali, déli járdán lehet gyalogosan közlekedni. Az északi járdán vezető kerékpárút ideiglenesen megszűnt. A Váci út felé vezető oldalon a belső forgalmi sávot is lezárták a Népfürdő utcai felhajtótól a Váci útig.


A villamosforgalom – pár hétvége kivételével, amikor a Lehel úti csomópontban a villamospályát is felújítják – zavartalan lesz.

Dugó a Róbert Károly körúton /Fotó: Csudai Sándor

Dugó a Róbert Károly körúton /Fotó: Csudai Sándor

Korábbi tájékoztatás szerint a felújítással egy időben kerékpárút is épül, valamint megújul az Árpád híd pesti felhajtójánál a Népfürdő utcai és Esztergomi úti közúti híd is. Az érintett szakaszon új aszfaltréteget építenek, ahol szükséges, kicserélik a teljes pályaszerkezetet, és átépítik a szegélyeket és a kapubeállókat is.

Az átkelőhelyeket akadálymentessé alakítják át, megújul a közvilágítás, emellett kamerarendszert építenek ki. A buszöblök pályaszerkezetét bazaltbeton burkolatra cserélik, a buszmegállók pedig erősített aszfaltburkolatot kapnak.

Szombaton elkezdődött a Róbert Károly körút felújítása. A munkálatok ideje alatt irányonként két sáv járható. /Fotó: Csudai Sándor

Szombaton elkezdődött a Róbert Károly körút felújítása. A munkálatok ideje alatt irányonként két sáv járható. /Fotó: Csudai Sándor

Az útpályától zöld sávval elválasztott kerékpárút épül a Róbert Károly körút déli oldalán, a Papp Károly utcától.

Kapcsolódó Cikkek

 • Játsszuk le!

  Játsszuk le!

  Komolyan egymásnak feszült kedvenc csemegéjük miatt a két gorilla az Egyesült Királyságban fekvő Paignton Zoo Environmental Parkban.

 • Mentősök segítettek átrendezni a lakást

  Mentősök segítettek átrendezni a lakást

  Mentősök rendezték át egy család nappaliját, mivel a férj a kanapé cipelése közben sérvet kapott. Egy vita után döntött úgy a házaspár férfi tagja, hogy eleget tesz felesége kérésének és átrakja a nehéz bútort a szoba másik felébe.

 • Nem jött be a lilakáposztás fagyi

  Nem jött be a lilakáposztás fagyi

  Vészesen gyorsan közeledik a nyár, így a fagyizó emberek is kezdenek szaporodni Budapesten. Egyre több olyan helyet találhatunk a fővárosban, ahol a szokásos ízek mellett igazi különlegességeket is kipróbálhatunk.