EUR: 310,11 Ft
CHF: 289,44 Ft
2017. március 27., hétfő
Hajnalka

Aktuális XIII.kerület

Káosz a Róbert Károly körúton! Ha teheted, kerüld el – Fotók!

Szombaton elkezdődött a Róbert Károly körút felújítása. A munkálatok ideje alatt irányonként két sáv járható.

A Duna felé vezető, északi oldalon a külső forgalmi sávot és a mellette futó járdát lezárták, azaz csak az ellenkező oldali, déli járdán lehet gyalogosan közlekedni. Az északi járdán vezető kerékpárút ideiglenesen megszűnt. A Váci út felé vezető oldalon a belső forgalmi sávot is lezárták a Népfürdő utcai felhajtótól a Váci útig.

A villamosforgalom – pár hétvége kivételével, amikor a Lehel úti csomópontban a villamospályát is felújítják – zavartalan lesz.

Dugó a Róbert Károly körúton /Fotó: Csudai Sándor

Dugó a Róbert Károly körúton /Fotó: Csudai Sándor

Korábbi tájékoztatás szerint a felújítással egy időben kerékpárút is épül, valamint megújul az Árpád híd pesti felhajtójánál a Népfürdő utcai és Esztergomi úti közúti híd is. Az érintett szakaszon új aszfaltréteget építenek, ahol szükséges, kicserélik a teljes pályaszerkezetet, és átépítik a szegélyeket és a kapubeállókat is.

Az átkelőhelyeket akadálymentessé alakítják át, megújul a közvilágítás, emellett kamerarendszert építenek ki. A buszöblök pályaszerkezetét bazaltbeton burkolatra cserélik, a buszmegállók pedig erősített aszfaltburkolatot kapnak.

Szombaton elkezdődött a Róbert Károly körút felújítása. A munkálatok ideje alatt irányonként két sáv járható. /Fotó: Csudai Sándor

Szombaton elkezdődött a Róbert Károly körút felújítása. A munkálatok ideje alatt irányonként két sáv járható. /Fotó: Csudai Sándor

Az útpályától zöld sávval elválasztott kerékpárút épül a Róbert Károly körút déli oldalán, a Papp Károly utcától.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meztelenül rohant a templomba a lány

  Meztelenül rohant a templomba a lány

  Rengeteg sérülés borította annak a 18 éves lánynak a testét, aki magából kikelve, ordítozva rontott be egy texasi templomba azt állítva, hogy egy autós elrabolta, majd egy erdőben molesztálni kezdte.

 • 23 millióra büntették az Orangewayst

  23 millióra büntették az Orangewayst

  Több mint 23 millió forintos bírságot szabott ki az elmúlt két évben a hatóság az OrangeWays márkanév alatt szolgáltatást nyújtó társaságokra.

 • Tovább bővíti szolgáltatásait a MOL

  Tovább bővíti szolgáltatásait a MOL

  Közép-Kelet-Európában elsőként a MOL vezeti be töltőállomásainál az úgynevezett „drive-through” szolgáltatást, vagyis a közeljövőben egyre több MOL-kúton áthajtva lehet majd kávét, szendvicset, üdítőt vásárolni.