EUR: 308,20 Ft
CHF: 266,16 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Belföld

Kellenek a szakújságírók

Rendészeti és közpénzügyi szakújságírói szakot indít októbertől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE). Antal Zsolt, az NKE Vezető- és Továbbképzési Intézet Közszolgálati Média és Kommunikáció Tanulmányok Kabinet vezetője az MTI-nek elmondta: az NKE – nevéből is adódóan – közszolgálati küldetésének tekinti, hogy a leendő újságírók, akik érdeklődnek a „közjó társadalmi érvényesülését elősegítő” közszolgálat iránt, megkaphassák ehhez a kellő segítséget.

image

Szükség van a szakújságírókra

Mint kifejtette: az állami és a magánszférában dolgozó vezetőktől egyaránt olyan visszajelzéseket kaptak, hogy egyre nagyobb az igény a biztos szakmai alapon álló, közérthetően fogalmazó, az egyes szakterületeket ismerő újságírók iránt. Különösen a közpénzügyi és a rendészeti területen fontos a hiteles, gyors és hozzáértő tájékoztatás, hiszen ezek az elmúlt évtizedekben a média érdeklődésének homlokterébe kerültek.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az államilag finanszírozott felsőoktatásban és azokon a tanfolyamokon, amelyeket a magániskolák és a piaci cégek indítanak, nem foglalkoznak közpénzügyi, valamint rendészeti szakújságírók képzésével. Ezen szeretne változtatni az NKE – tette hozzá a kabinetvezető, kiemelve: a képzésben az egyetem oktatói mellett elismert gazdasági, rendészeti és a médiában dolgozó szakemberek működnek közre.

A jelentkezési határidő mindkét esetben szeptember 20-a, az oktatás a tervek szerint októberben indul. A teljes képzés két féléves, levelező munkarendű. A tanmenetet „munkavállaló-barát” módon alakították ki, így a szak akár munka mellett is elvégezhető. A hallgatók átlagosan havonta három napon, tömbösített órák és foglalkozások keretében sajátítják el a szükséges ismereteket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem engedünk a 48-ból

    Nem engedünk a 48-ból

    A magyar az furfangos, ravasz, nem szeret veszíteni és éppen ezért felettébb találékony. Ezért a magyaron kiigazodni nagyon-nagyon keveseknek sikerül csupán.

  • Beköltözik az egyetem

    Beköltözik az egyetem

    Hamarosan az Olajág Otthonok lakói is akadémiai hallgatókká válhatnak, a Zsigmond Király Egyetem előadói ugyanis itt is elindítják az Idősek Akadémiája előadás-sorozatát.