EUR: 319,63 Ft
CHF: 277,04 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Külföld

Két egykori apáca lép élettársi kapcsolatra

A Ferences szerzetesrend két egykori apácája mondja ki csütörtökön a boldogító igent egymásnak az észak-olaszországi Pinerolóban – jelentette szerdán a La Stampa című olasz napilap.

A 44 éves Federica és az azonos korú Isabel három éve ismerkedtek össze egy lelkipásztori úton, és most egy új olasz törvény nyújtotta lehetőséget kihasználva bejegyzett élettársi kapcsolatra készülnek lépni.


Előítéletektől nem tart a pár. “Isten azt akarja, hogy boldogok legyenek az emberek” – idézte őket a La Stampa. Mindkét nő továbbra is szociális területen akar dolgozni – derül ki a lapból.

Az anyakönyvvezető előtti szertartást egy volt pap vezetésével tartandó ceremónia követi. Az egykori lelkipásztort a pápa kiközösítette az egyházból, mert egyházi áldást adott homoszexuális párok frigyére.

Olaszországban egyre több azonos nemű pár él a bejegyzett élettársi kapcsolatra lehetőséget nyújtó törvény adta lehetőséggel. A jogszabály, amelynek elfogadásáért évek óta küzdöttek a katolikus többségű országban, július végén lépett hatályba. Olaszország volt az utolsó nyugat-európai állam, ahol eddig az azonosneműek életközössége nem volt jogilag szabályozva. Ezt a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága is kifogásolta korábban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

    Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

    Elrendelte az egyiptomi legfelső bíróság szombaton, hogy a hatóságok egy hónapra tegyék elérhetetlenné az országban a YouTube videomegosztó oldalt egy Mohamed prófétát gyalázó videó miatt – közölte a Reuters hírügynökséggel az az ügyvéd, aki mg 2013-ban feljelentést tett az ügyben.