EUR: 308,48 Ft
CHF: 287,44 Ft
2017. január 19., csütörtök
Sára, Márió

Belföld

Két kiló drogot talált egy kábítószerkereső-kutya

Budapest, 2012. április 19.
A budapesti helyszíni szemle során lefoglalásra került kábítószer egy része. Összesen 11 kilogramm marihuána, körülbelül 18 kilogramm amfetamin és 1,5 kilogramm kábítószergyanús tablettát foglaltak le a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Az akcióval egy időben végrehajtott rajtaütésekkel együtt a lefoglalt kábítószer piaci értéke megközelíti a 70 millió forintot.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Két kilogrammnyi drogot talált a kábítószer-kereső kutya a beregsurányi határállomáson egy utazónál – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Magyar Norbert elmondta, hogy a pénzügyőrök vámvizsgálatot végeztek a Beregsurány és Asztély közötti magyar-ukrán átkelőhelyen a belépésre jelentkező magyar állampolgár személygépkocsijában, mialatt a férfi gyanúsan viselkedett, ezért drogkutatásra kiképzett kutyával is átvizsgálták a járművét.

Az eb jelzése alapján az autó csomagtérajtajának kárpitjában kilenc zsugorfóliázott zacskót találtak, amelyben a helyszínen elvégzett gyorsteszt alapján marihuána és hasisszármazékok voltak.

A pénzügyőrök a két kilogrammot meghaladó mennyiségű kábítószer tartalmú növényeket lefoglalták és átadták az ügyben illetékes rendőrkapitányságnak a büntetőeljárás megindításához.

Kapcsolódó Cikkek