EUR: 310,12 Ft
CHF: 289,45 Ft
2017. március 27., hétfő
Hajnalka

Külföld

Két oroszlán elszabadult az állatkertben

Kiszabadult két oroszlán a lipcsei állatkert kifutójából csütörtökön a reggeli órákban: az egyik állatot le kellett lőni, a másikat sikerült visszaterelni a karámba.

Jörg Junhold, az állatkert igazgatója szerint egyelőre nem tudni, hogyan szabadultak ki. Látogatókat nem veszélyeztetett az incidens, mert az állatkert akkor még zárva volt és azóta sem nyitotta meg kapuit.

A két ragadozó, Majo és Motshegetsi csak augusztus óta él az intézményben, és mindössze néhány napja helyezték el őket a szabad kifutón, hogy a látogatók láthassák őket. Vélhetően fel akarták fedezni új területüket, eközben törtek ki.

Nagyon ijedtnek tűntek, az állatkert egyik cserjés területére vonultak vissza. Az egyik oroszlánt sikerült visszaszorítani a karámba, a másikat megpróbálták elkábítani, végül azonban lelőtték.

“Ilyen esetben az emberi biztonság előbbre való” – mondta Junhold.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meztelenül rohant a templomba a lány

  Meztelenül rohant a templomba a lány

  Rengeteg sérülés borította annak a 18 éves lánynak a testét, aki magából kikelve, ordítozva rontott be egy texasi templomba azt állítva, hogy egy autós elrabolta, majd egy erdőben molesztálni kezdte.

 • Lezuhant egy katonai helikopter, öten meghaltak

  Lezuhant egy katonai helikopter, öten meghaltak

  Lezuhant vasárnap egy ukrán Mi-2-es katonai helikopter az ország keleti részén, Donyeck megye kijevi ellenőrzésű részén, az előzetes információk alapján öten vesztették életüket, a gép három fős legénysége és két utasa – közölte Olekszandr Motuzjanik, a védelmi minisztérium hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője.

 • Arany János is lehet példakép, nem csak a celebek

  Arany János is lehet példakép, nem csak a celebek

  A globalizált világban fontos, hogy a gyökereinket megerősítsük, s felismerjük, hogy valami sokkal értékesebbel rendelkezünk, mint az olcsó, import kultúra – fogalmazott Nagyszalonta polgármestere az Arany János emlékév kapcsán megjelent formabontó album kapcsán.