EUR: 307,06 Ft
CHF: 281,68 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Belföld

Kétezer magyar település a kvóta ellen

Összejövetelt tartott a Megyei Jogú Városok Szövetsége a hétvégén. A szervezet elnöke, Szita Károly kaposvári fideszes polgármestere úgy véli: az október 2-ai népszavazás nem pártpolitikai ügy, mindenki a maga településéről, gyermekeiről, unokáiról dönt, nemzeti ügyben foglalunk állást. A találkozóra azért volt szükség, hogy a magyar városok és falvak vezetői megbeszéljék, mit tegyenek a népszavazásig hátralévő három-négy hétben.
– A lehető legnagyobb jólétet kell megteremteni a Magyarországon élőknek, amire most jó esély van, de ezt az álmot veszély fenyegeti – hangsúlyozta Kaposvár polgármestere. Utoljára fél éve találkoztak, akkor ezer településvezető volt jelen. Most kétezren gyűltek össze. Rengetek önkormányzat hozott határozatot a kényszer-betelepítés ellen. – Az emberek nem általában döntenek a kényszer-betelepítésről, hanem arról határoznak, hogy a településükön akarnak-e bevándorlókat, vállalják-e az ezzel járó terheket, netán kockázatokat, ezért buzdítaniuk kell őket a részvételre. Az önkormányzatok nem hallgathatnak az ügyben, mert Brüsszel veszélyes terve minden magyar települést érint, közös nemzeti ügyről van szó – emelte ki Kocsis Máté, a VIII. kerület szintén kormánypárti vezetője. Ezért kell október 2-án mindenkinek nemmel szavazni.

Közbiztonsági díjátadó, Józsefvárosi önkormányzat, Kocsis Máté (Fotó: Keresztesi Balázs)

Közbiztonsági díjátadó, Józsefvárosi önkormányzat, Kocsis Máté
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Kőszegi Tamás, a bukott HÖK-ös

  Kőszegi Tamás, a bukott HÖK-ös

  Fénylő üstökösként robbantak a hazai politikai életbe, de a választók előtt „sötét lovak” a Momentum Mozgalom ifjú vezetői. Sorozatunkban bemutatjuk a Momentum valódi arcait, akik fiatalságuk ellenére is őriznek már csontvázakat szekrényeikben.

 • Migránsok terrorizálják a nőket Párizsban

  Migránsok terrorizálják a nőket Párizsban

  Megszállták a muszlim férfiak Párizs egyik belvárosi részét. A migránsok nemcsak beszólnak, hanem erőszakoskodnak is a nőkkel, akik már úgy járnak haza a munkából, hogy egy metrómegállóval hamarabb leszállnak és taxiba ülnek.

 • Óriási támogatást kapnak a családok

  Óriási támogatást kapnak a családok

  A kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek középpontjába a kétgyermekes családokat állítják – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Családok Budapesti Világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon, ahol ismertette a kormány előző napi ülésén elfogadott, gyermekvállalást ösztönző akciótervet.

 • Botka le akarja bontani a kerítést

  Botka le akarja bontani a kerítést

  Hatalomra kerülése után lebontaná a szerb–magyar határon létesített technikai határzárat Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, aki erről a Reuters hírügynökségnek adott interjúban beszélt.