EUR: 310,74 Ft
CHF: 259,42 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Belföld

Kétezer magyar település a kvóta ellen

Összejövetelt tartott a Megyei Jogú Városok Szövetsége a hétvégén. A szervezet elnöke, Szita Károly kaposvári fideszes polgármestere úgy véli: az október 2-ai népszavazás nem pártpolitikai ügy, mindenki a maga településéről, gyermekeiről, unokáiról dönt, nemzeti ügyben foglalunk állást. A találkozóra azért volt szükség, hogy a magyar városok és falvak vezetői megbeszéljék, mit tegyenek a népszavazásig hátralévő három-négy hétben.
– A lehető legnagyobb jólétet kell megteremteni a Magyarországon élőknek, amire most jó esély van, de ezt az álmot veszély fenyegeti – hangsúlyozta Kaposvár polgármestere. Utoljára fél éve találkoztak, akkor ezer településvezető volt jelen. Most kétezren gyűltek össze. Rengetek önkormányzat hozott határozatot a kényszer-betelepítés ellen. – Az emberek nem általában döntenek a kényszer-betelepítésről, hanem arról határoznak, hogy a településükön akarnak-e bevándorlókat, vállalják-e az ezzel járó terheket, netán kockázatokat, ezért buzdítaniuk kell őket a részvételre. Az önkormányzatok nem hallgathatnak az ügyben, mert Brüsszel veszélyes terve minden magyar települést érint, közös nemzeti ügyről van szó – emelte ki Kocsis Máté, a VIII. kerület szintén kormánypárti vezetője. Ezért kell október 2-án mindenkinek nemmel szavazni.

Közbiztonsági díjátadó, Józsefvárosi önkormányzat, Kocsis Máté (Fotó: Keresztesi Balázs)

Közbiztonsági díjátadó, Józsefvárosi önkormányzat, Kocsis Máté
(Fotó: Keresztesi Balázs)


Kapcsolódó Cikkek

 • Újra Bűbájos Hétvége Tarcalon

  Újra Bűbájos Hétvége Tarcalon

  Az első két sikeres rendezvény után újra Bűbájos Hétvége Tarcalon! Az ideit is a május elsejei hosszú hétévégén rendezi a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület.

 • Varga Mihály további minisztersége üzenet a piacoknak

  Varga Mihály további minisztersége üzenet a piacoknak

  Orbán Viktor miniszterelnök azon bejelentése, hogy továbbra is Varga Mihály vezeti a Nemzetgazdasági Minisztériumot, üzenet a piacoknak, azt üzeni, hogy marad az eddigi fegyelmezett költségvetési politika – mondta a Századvég Alapítvány közgazdásza az M1 aktuális csatorna műsorában.

 • Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

  Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

  Év végére készül el a négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei települést – Rákóczifalvát, Rákócziújfalut, Tiszavárkonyt és Vezsenyt – összekötő túraútvonal a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásból – közölte Kósa Lajos, Rákóczifalva polgármestere az MTI-vel.

 • Cserbenhagyó svájci autóst vettek őrizetbe Zalában

  Cserbenhagyó svájci autóst vettek őrizetbe Zalában

  Őrizetbe vettek a keszthelyi rendőrök egy svájci férfit, aki súlyos sérüléssel járó balesetet okozott Gyenesdiáson, de segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.