2018. május 25., péntek
Orbán

Aktuális

Kiderült! Innen érkezett az űrből fogott titokzatos idegen jel

Sajnos, el kell hogy keserítsük azokat, akik korábban abban bíztak, hogy végre létrejött egy harmadik típusú találkozás, miután idegen jeleket fogtak orosz űrkutatók egy másik naprendszerből.

Az elmúlt napokban óriási port kavart orosz űrkutatók azon bejelentése, miszerint még hónapokkal ezelőtt olyan ismeretlen jeleket fogtak a világűrből, melyeknek a forrását nem tudták beazonosítani. Így joggal merült fel a lehetősége annak, hogy egy idegen, tőlünk jóval fejlettebb civilizáció üzenetét foghattuk egy távoli naprendszerből. Ám ez az elmélet most megdőlt.


Kiderült, hogy az orosz RATAN-600 rádióteleszkóppal észlelt jelek nem is annyira titokzatosak. Az Orosz Tudományos Akadémia asztrofizikusai arra a megállapításra jutottak hosszas vizsgálatok után, hogy a jelforrás nem a Herkules csillagkép, hanem a Föld. Jelentették ki mindezt azt követően, miután a SETI kaliforniai Allen Teleszkóptömböt is HD164595 csillagrendszer felé irányították, de már semmit sem sikerült észlelni. Így szinte biztos, hogy műszerhibára derült fény, vagy pedig arra, hogy valami földi objektum zavarhatta meg a mérést.

A SETI egyik embere korábban még arról beszélt, hogy nagyjából két évtizeden belül szinte biztos, hogy találni fogunk földön kívüli életformát, ahogyan az sincs kizárva, hogy az összeesküvés elmélet kedvelők a bejelentést követően biztosan megcáfolják a vizsgálat eredményét.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Ilyen lesz az új ötvenes

  Ilyen lesz az új ötvenes

  A Magyar Nemzeti Bank mától új 50 forintos forgalmi érme-emlékváltozatot bocsát ki a Családok éve tiszteletére. Az új 50 forintosok között lesz 10 ezer forint névértékű ezüst, valamint 2 ezer forint névértékű színesfém emlékérme is.

 • Steve Bannon: Orbán hasonlít Trumpra

  Steve Bannon: Orbán hasonlít Trumpra

  Több párhuzamot vont Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök között Steve Bannon, utóbbi korábbi kampánystratégája, aki a Várkert Bazárban tartott előadást a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Századvég Alapítvány szervezte Európa Jövője konferencia első napján, szerdán.

 • Feje tetejére fordították a pizzát

  Feje tetejére fordították a pizzát

  Elsőként Magyarországon a Pizza i55 kínálja Chicago specialitását, a “deep dish” vagyis mélytányéros pizzát. A bár testvérpár-tulajdonosai számítanak rá, hogy a hagyományos pizza kedvelői majd kígyót-békát kiabálnak rájuk, de hisznek benne, hogy a fordítva rétegzett “pizzapite” beveszi majd a gasztronómiai szempontból befogadó Budapestet.

 • Repüléssel ünnepel a lottómilliomos

  Repüléssel ünnepel a lottómilliomos

  Életében először ül repülőre a magyar lottómilliomos. Habár Andraschek László 2013-ban 636 milliót nyert a Skandináv lottón még soha nem ült utazott repülőn, de hatvanadik születésnapján egy Kanadába szóló jeggyel lepi meg felesége Anikó.