EUR: 307,59 Ft
CHF: 288,49 Ft
2017. február 28., kedd
Elemér

Külföld

Kim Dzsongun atomcsapást mérne Dél-Koreára

Észak-Korea atomcsapásának elsődleges célpontja lesz a Dél-Koreába telepítendő THAAD amerikai rakétarendszer – jelentette be szerdán a phenjani sajtó.

A KCNA állami hírügynökség kommentárja szerint az Egyesült Államoknak az a terve, hogy rakétavédelmi rendszert telepít Dél-Koreába, az amerikai világuralmi törekvések része.

Amennyiben hadrendbe állítják a THAAD-rendszert akkor az elsődleges célpont lesz, és ki lesz téve az atomcsapásoknak – derült ki a cikkből, amelynek szövege láthatóan rájátszik a dél-koreaiak egy részének a THAAD telepítésével kapcsolatos félelmeire.

A cikk ugyanis arra bíztatja a szomszédos ország lakosait, haladéktalanul távolítsák el a hatalomból Pak Gun Hje dél-koreai államfőt, hogy elkerüljék a rettenetes nukleáris katasztrófát. “Minden koreainak arra kell törekednie, hogy soha ne engedje meg Pak Gun Hjénak a THAAD telepítését Dél-Koreába” – írta az észak-koreai hírügynökség.

Kapcsolódó Cikkek

  • Leomlott a híd Kijev központjában

    Leomlott a híd Kijev központjában

    Több kilométeres forgalmi dugók alakultak ki kedd este Kijev központjában, miután részlegesen leomlott egy forgalmas közúti felüljáró – jelentette a kijevi média.

  • Riasztás! Kitört az Etna

    Riasztás! Kitört az Etna

    Nyolc hónapnyi szünet után feléledt az Etna, Európa legmagasabb és legaktívabb vulkánja, emiatt légiforgalmi riasztást adtak ki Szicíliában kedden.