EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 21., szombat
Ágnes

Külföld

Kim Dzsongun atomcsapást mérne Dél-Koreára

Phenjan, 2015. december 24.
A Rodong Sinmun című észak-koreai pártlap által 2015. december 24-én közreadott, dátummegjelölés nélküli képen Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára (j) egy tiszttel beszélget egy ismeretlen észak-koreai helyszínen tartott hadgyakorlaton. (MTI/EPA/Rodong Sinmun)

Észak-Korea atomcsapásának elsődleges célpontja lesz a Dél-Koreába telepítendő THAAD amerikai rakétarendszer – jelentette be szerdán a phenjani sajtó.

A KCNA állami hírügynökség kommentárja szerint az Egyesült Államoknak az a terve, hogy rakétavédelmi rendszert telepít Dél-Koreába, az amerikai világuralmi törekvések része.

Amennyiben hadrendbe állítják a THAAD-rendszert akkor az elsődleges célpont lesz, és ki lesz téve az atomcsapásoknak – derült ki a cikkből, amelynek szövege láthatóan rájátszik a dél-koreaiak egy részének a THAAD telepítésével kapcsolatos félelmeire.

A cikk ugyanis arra bíztatja a szomszédos ország lakosait, haladéktalanul távolítsák el a hatalomból Pak Gun Hje dél-koreai államfőt, hogy elkerüljék a rettenetes nukleáris katasztrófát. “Minden koreainak arra kell törekednie, hogy soha ne engedje meg Pak Gun Hjénak a THAAD telepítését Dél-Koreába” – írta az észak-koreai hírügynökség.

Kapcsolódó Cikkek