EUR: 303,67 Ft
CHF: 268,92 Ft
2017. augusztus 18., péntek
Ilona

Belföld

Kiskőrösön is járt Abdeslam

 Újabb információk derültek ki a párizsi terrortámadások szervezőjének magyarországi mozgásáról. Salah Abdeslam a korábban említett három párizsi támadón kívül két másik terroristát is hazánkon át csempészett Belgiumba.

Újabb részletek derültek ki a tavaly novemberi, 140 ember halálát követelő párizsi terrortámadások elkövetőinek magyarországi tartózkodásáról. A Magyar Idők szerint az akciókat kitervelő Salah Abdeslam nem csak a Bataclan színház elleni borzalmas támadás elkövetőit szállította Magyarországról Belgiumba.

salah-abdeslam-parizs-terror-isis-migrans

Abdeslam először 2015. augusztus 30-án járt hazánkban. Akkor Kiskőrös közelében találkozott Bilal Hadfival és Chakib Akrouh-val. Hadfi november 13-án a Stade de France stadionnál követett el öngyilkos merényletet, míg Akrouh volt az a terrorista, aki párizsi kávéházakra nyitott tüzet. A férfi öt nappal később egy rendőri rajtaütés során felrobbantotta magát.

terror-migrans-utlevel3

A két terrorista illegálisan lépett Magyarország területére augusztus 25-én. Kiskőrösre utaztak, ahol mobiltelefonokat vásároltak, majd napokig vártak Abdeslamra egy GPS-koordináták alapján meghatározott elhagyatott, erdős területen. A találkozó helyszínén meg is találták a terroristák által vásárolt, majd otthagyott egyik mobilt. Az adatforgalom elemzése alapján megállapították a hatóságok, hogy a terroristákat az Iszlám Állam szíriai központjából irányították.
Korábban az is kiderült, hogy a párizsi támadások három másik elkövetőjével a Keleti pályaudvar parkolójában találkozott Abdeslam. A terroristák egy Rákóczi úti és egy zuglói szállodában laktak.
Párizs, 2015. november 14. Sebesült férfi a kimenekített emberek között a párizsi Bataclan koncertterem közelében, miután az épületben mintegy száz embert túszul ejtettek 2015. november 13-án. A francia fővárosban késő este összehangoltan több merényletet követtek el. A támadásoknak legalább 120 halálos áldozata van. Nyolc terrorista halt meg, közülük heten felrobbantották magukat. (MTI/EPA/Yoan Valat)

Párizs, 2015. november 14.
Sebesült férfi a kimenekített emberek között a párizsi Bataclan koncertterem közelében, miután az épületben mintegy száz embert túszul ejtettek 2015. november 13-án. A francia fővárosban késő este összehangoltan több merényletet követtek el. A támadásoknak legalább 120 halálos áldozata van. Nyolc terrorista halt meg, közülük heten felrobbantották magukat. (MTI/EPA/Yoan Valat)

Párizs, 2015. november 13. Mentőalakulatok tagjai az áldozatok letakart holttestei mellett egy párizsi étteremnél történt lövöldözés helyszínén 2015. november 13-án este. Francia hírforrások szerint eddig negyven halottja van a késő este kezdődött párizsi fegyveres támadásoknak és mintegy száz embert ejtettek túszul a francia főváros Bataclan koncerttermében. A Franciaország-Németország barátságos labdarúgó-mérkőzés helyszínéről, a párizsi Stade de France Stadion közeléből három robbanást jelentettek. (MTI/AP/Thibault Camus)

Párizs, 2015. november 13.
Mentőalakulatok tagjai az áldozatok letakart holttestei mellett egy párizsi étteremnél történt lövöldözés helyszínén 2015. november 13-án este. Francia hírforrások szerint eddig negyven halottja van a késő este kezdődött párizsi fegyveres támadásoknak és mintegy száz embert ejtettek túszul a francia főváros Bataclan koncerttermében. A Franciaország-Németország barátságos labdarúgó-mérkőzés helyszínéről, a párizsi Stade de France Stadion közeléből három robbanást jelentettek. (MTI/AP/Thibault Camus)

Párizs, 2015. november 13.
Mentők dolgoznak az áldozatok holttestei mellett egy párizsi étteremnél történt lövöldözés helyszínén 2015. november 13-án este. Legalább három helyen zajlott le lövöldözés ezen a napon este Párizs belső kerületeiben, az incidenseknek halálos áldozatai is vannak és több sebesültje. (MTI/AP/Thibault Camus)

Párizs, 2015. november 13. Mentők dolgoznak az áldozatok holttestei mellett egy párizsi étteremnél történt lövöldözés helyszínén 2015. november 13-án este. Legalább három helyen zajlott le lövöldözés ezen a napon este Párizs belső kerületeiben, az incidenseknek halálos áldozatai is vannak és több sebesültje. (MTI/AP/Thibault Camus)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • „Ők nem tudnak szólni, ha fáj”

  „Ők nem tudnak szólni, ha fáj”

  Lassan már nem telik el nap, hogy ne jöjjön szembe velünk hírportálokon vagy közösségi oldalakon egy-egy olyan hír, amely az állatkínzással foglalkozna.

 • Alakul az MSZP–Jobbik összefogás?

  Alakul az MSZP–Jobbik összefogás?

  Közös sajtótájékoztatót tartott az önkormányzati rendszerről Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje Lengyel Róberttel, Siófok polgármesterével, aki a Jobbik támogatásával lett polgármester.

 • A MÁV 11 nagykapacitású motorvonatot vesz

  A MÁV 11 nagykapacitású motorvonatot vesz

  A MÁV 11 nagykapacitású motorvonat vásárlásáról írt alá szerződést a Stadlerrel a két cég közötti nyolcéves, 40 darab motorvonatra szóló keretmegállapodás alapján – közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

 • Fidesz: A párt minden választási kampánya törvényes volt

  Fidesz: A párt minden választási kampánya törvényes volt

  A Fidesz minden egyes választási kampányában a törvényeknek megfelelően járt el, a nagyobbik kormánypárt 2010-es kampányát vizsgáló bizottság felállításának ötlete kétségbeesett próbálkozás az MSZP és a Jobbik részéről – közölte a Fidesz parlamenti frakciója csütörtökön az MTI-vel.