2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb

Klivinyi Kinga – Két szerelme van a válogatott szépségnek

Csinos, szexi, céltudatos és nem mellesleg tehetséges, sikeres. A 24 éves Klivinyi Kinga a magyar női kézilabda-válogatott keretének tagja, volt junior-vb-n gólkirály, felnőtt Eb-n bronzérmes. Jelenleg a bajnoki bronzérmes Érd meghatározó játékosa. De a sport mellett rengeteget kutyázik, érdekli a fotózás, és a családalapítás is megfordult már a fejében.

Kinga sorsa gyorsan eldőlt, hiszen édesanyja szintén NB I-es kézilabdázó volt.


– Sporttagozatos iskolába jártam, ahol ugyancsak a kézilabda volt előtérben – mesélte a Lokál Extrának Kinga, aki korábban a Vasasban játszott, ott lett első osztályú játékos, majd Vácra igazolt. Húszévesen a 2012-es junior-világbajnokság gólkirálya volt, és a vb All Star-csapatába is beválasztották. Erre figyelt fel a felnőttválogatott akkori szövetségi kapitánya, Karl Erik Böhn, aki Kingát a felnőttkeretbe is meghívta, így Szerbiában tagja lehetett az Eb-bronzérmes magyar csapatnak.

klivinyi kinga in action2

A pályán megállíthatatlan

Jelenleg immár negyedik szezonját kezdte meg Érden, ahol nagyon jól érzi magát. Ám Kinga a sport mellett másfelé is kacsingat.
– A párom, Debreczeni Dávid – aki szintén profi kézilabdázó – mellett két nagy szerelmem van. Az egyik Daisy, a kétéves boxer kutyusom, akivel sokat foglalkozom. A másik új hobbim a fotózás. Szeretem fényképezni a kutyámat, de rengeteg tájképet is készítettem már, az igazsághoz azonban hozzá tartozik, hogy még csak tanulom az alapokat.


klivinyi kinga debreczeni dávid

Szerelmével, a szintén kézilabdás Debreczeni Dáviddal

Mint Kinga elmondta, bár már szóba került a családalapítás, helyzetüket nehezíti, hogy míg ő Érden, addig Dávid Balatonfüreden játszik.

– Persze amikor csak tehetjük, együtt vagyunk, hiszen Füred nincs olyan messze, kocsival alig egy óra alatt lent vagyok. Valóban szeretnénk gyereket, de legfeljebb az olimpia után jöhet szóba. Addig a kézilabda az első. Szeretném kipróbálni magam külföldön is, de nagy célom, hogy négy év múlva ott legyek a válogatottal az olimpián, sőt érmet szeretnék nyerni. Ami pedig a távolabbi jövőt illeti: pályafutásom után jó lenne gyerekek mellett edzősködni.

Klivinyi Kinga kézilabdázó (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kutyája, Daisy Kinga egyik szerelme. Új hobbija pedig a fotózás

Kinga valóban nagyon csinos lány, így adódik a kérdés: eszébe jutott-e már a modellkedés?
– Volt pár megkeresés, de az igazat megvallva nem nagyon szeretem mutogatni magam, nem szeretek pózolni. Ezt a „részt” testvérem, Kitty képviseli a családban, aki a Magyar Televízió stylistja.

Volt már olyan, hogy amikor meg kellett jelenni valahol, az ő tanácsára válogattam össze a ruháimat.
A két testvér egyébként imádja egymást, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy mindketten egy K betűt tetováltattak a csuklójukra, ami számukra az összetartozásuk szimbóluma.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.