EUR: 307,22 Ft
CHF: 282,06 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb

Klivinyi Kinga – Két szerelme van a válogatott szépségnek

Csinos, szexi, céltudatos és nem mellesleg tehetséges, sikeres. A 24 éves Klivinyi Kinga a magyar női kézilabda-válogatott keretének tagja, volt junior-vb-n gólkirály, felnőtt Eb-n bronzérmes. Jelenleg a bajnoki bronzérmes Érd meghatározó játékosa. De a sport mellett rengeteget kutyázik, érdekli a fotózás, és a családalapítás is megfordult már a fejében.

Kinga sorsa gyorsan eldőlt, hiszen édesanyja szintén NB I-es kézilabdázó volt.

– Sporttagozatos iskolába jártam, ahol ugyancsak a kézilabda volt előtérben – mesélte a Lokál Extrának Kinga, aki korábban a Vasasban játszott, ott lett első osztályú játékos, majd Vácra igazolt. Húszévesen a 2012-es junior-világbajnokság gólkirálya volt, és a vb All Star-csapatába is beválasztották. Erre figyelt fel a felnőttválogatott akkori szövetségi kapitánya, Karl Erik Böhn, aki Kingát a felnőttkeretbe is meghívta, így Szerbiában tagja lehetett az Eb-bronzérmes magyar csapatnak.

klivinyi kinga in action2

A pályán megállíthatatlan

Jelenleg immár negyedik szezonját kezdte meg Érden, ahol nagyon jól érzi magát. Ám Kinga a sport mellett másfelé is kacsingat.
– A párom, Debreczeni Dávid – aki szintén profi kézilabdázó – mellett két nagy szerelmem van. Az egyik Daisy, a kétéves boxer kutyusom, akivel sokat foglalkozom. A másik új hobbim a fotózás. Szeretem fényképezni a kutyámat, de rengeteg tájképet is készítettem már, az igazsághoz azonban hozzá tartozik, hogy még csak tanulom az alapokat.

klivinyi kinga debreczeni dávid

Szerelmével, a szintén kézilabdás Debreczeni Dáviddal

Mint Kinga elmondta, bár már szóba került a családalapítás, helyzetüket nehezíti, hogy míg ő Érden, addig Dávid Balatonfüreden játszik.

– Persze amikor csak tehetjük, együtt vagyunk, hiszen Füred nincs olyan messze, kocsival alig egy óra alatt lent vagyok. Valóban szeretnénk gyereket, de legfeljebb az olimpia után jöhet szóba. Addig a kézilabda az első. Szeretném kipróbálni magam külföldön is, de nagy célom, hogy négy év múlva ott legyek a válogatottal az olimpián, sőt érmet szeretnék nyerni. Ami pedig a távolabbi jövőt illeti: pályafutásom után jó lenne gyerekek mellett edzősködni.

Klivinyi Kinga kézilabdázó (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kutyája, Daisy Kinga egyik szerelme. Új hobbija pedig a fotózás

Kinga valóban nagyon csinos lány, így adódik a kérdés: eszébe jutott-e már a modellkedés?
– Volt pár megkeresés, de az igazat megvallva nem nagyon szeretem mutogatni magam, nem szeretek pózolni. Ezt a „részt” testvérem, Kitty képviseli a családban, aki a Magyar Televízió stylistja.

Volt már olyan, hogy amikor meg kellett jelenni valahol, az ő tanácsára válogattam össze a ruháimat.
A két testvér egyébként imádja egymást, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy mindketten egy K betűt tetováltattak a csuklójukra, ami számukra az összetartozásuk szimbóluma.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.