EUR: 308,05 Ft
CHF: 266,25 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Egyéb VIII.kerület

Kocsis Máté: Brüsszel veszélyes terve minden magyar települést érint

Október 2-án tartják a kényszer-betelepítés elleni népszavazást. Józsefváros Önkormányzatának képviselő-testülete szeptember 8-ai ülésén úgy döntött, hogy Józsefváros támogatja a referendumot és felkéri a kerületi választópolgárokat, hogy vegyenek részt a népszavazáson, aminek érdekében kampányt is indít. Kocsis Máté polgármester szerint Brüsszel veszélyes javaslata minden magyar települést érint, Józsefvárost is, így a népszavazáson a kerület biztonsága és gyermekeink jövője a tét.

testületi ülés

A testületi ülésen szó volt az október 2-i népszavazásról

 

2015-ben másfél millió bevándorló lépte át illegálisan Európa határait, és a folyamat azóta sem állt meg. Az ellenőrizetlen bevándorlás komoly biztonsági kockázatot jelent és növeli a terrorveszélyt. A magyar kormány ezért több, határozott lépést tett, hogy megvédje állampolgárait. Megépítette a biztonsági határzárat, szigorította a bevándorlásra vonatkozó szabályokat és megvédte az országhatárt. Az Európai Unió arra készül, hogy a bevándorlókat egy meghatározott kvóta alapján szétosztja a tagállamok között. A magyar kormány álláspontja szerint csak a magyarok dönthetik el, kivel szeretnének együtt élni, és kivel nem, ezért mindent megtesz azért, hogy megakadályozza a kényszer-betelepítést.

józsefváros testület

A józsefvárosi önkormányzat a kényszerbetelepítés ellen foglalt állást

Józsefváros Önkormányzata már februárban elutasította a kötelező betelepítési kvótát, továbbá egyetértését és támogatását fejezte ki a kormány illegális bevándorlással szembeni, Magyarország és a magyar emberek védelme érdekében tett intézkedéseivel kapcsolatban. A képviselő-testület szeptember 8-i ülésén újabb döntést hozott és úgy határozott, támogatja a referendumot,  és a kerületi választópolgárokat a részvételre fogja buzdítani, ennek érdekében pedig kampányt is folytat majd.

Kocsis Máté

Kocsis Máté fontosnak tartja, hogy mindenki részt vegyen a népszavazáson

Kocsis Máté polgármester szerint „az Európai Unió a magyar emberek megkérdezése nélkül készül betelepíteni bevándorlókat. A betelepített embereknek nem egy várost hoznának létre, hanem szétosztanák őket, helyzetüket végül az önkormányzatoknak kellene rendezniük. Ezért van jelentősége annak, miképpen foglalunk állást”.

– Brüsszel veszélyes terve minden magyar települést érint. Az emberek a népszavazáson tulajdonképpen arról határoznak, hogy a településükön akarnak-e bevándorlókat, vállalják-e az ezzel járó terheket, netán kockázatokat, ezért buzdítani kell őket a részvételre – fogalmazott a polgármester.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Városunk is csatlakozott azon kezdeményezéshez, amely a reformáció 500. évfordulója alkalmából októberben a Kárpát-medencei településekre futva viszi el Luther Márton 95 tételét.

 • A magyar Chagall

  A magyar Chagall

  Kádár Béla, a magyar Chagall kiállítása nyílt meg Kőhíd címmel vasárnap Székesfehérváron a Deák Gyűjteményben, a Városi Képtárban.

 • Divat a múzeumban

  Divat a múzeumban

  Az Iparművészeti Múzeumban rendeztek október 15-én divatbemutatót, azonban ez korántsem jelentette azt, hogy a divat muzeális darabjai vonultak volna fel a nézők előtt.