EUR: 304,86 Ft
CHF: 276,28 Ft
2017. július 25., kedd
Kristóf, Jakab

Belföld

Kontaktlencsétől az erdőt

Angry businessman banging his fist in his office, Image: 211930698, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

Ilyen szavazások, választások, kampányidőszakok idején az ember hajlamos elmerengeni azon, hogy azok, akik szűkebb, lokális pátriája élére kerültek, vajon valóban az ő érdekeit képviselik-e. Merthogy anno (legutóbb 2014-ben) azért kopogtattak az ajtómon, hogy elmondják: mennyire fontos a véleményem, s bár képviselő nem leszek, de vegyem úgy, mintha az lennék, mert a polgármesterjelölt és a képviselőjelölt szívén viseli sorsom, a kerületet gyarapítja, nem enged értékvesztést, és szíve szerint ingyen is dolgozna azért, hogy nekem jobb legyen meg elégedett legyek blablabla…

Közben persze a híreket is olvasom, hogy egyes állami beruházások kapcsán milyen mondvacsinált palávert csap a láthatatlan ellenzék helyén egy-két szemellenzős civil, de mindez nem érdekel, mert a polgi megígérte, hogy nekem jobb lesz, úgyhogy bohóckodjanak csak a Nagycirkusz tövében.

Osztok-szorzok, számolok. Ha megvalósulnak az új, kulturális ingatlanok, kizöldül, rehabilitálódik a gyep, sétány, fasor, akkor bizony a lakásom ára elindul felfelé. (Mert az ingatlanok értéke ilyenkor emelkedik.) Ráadásul van egy csomó önkormányzati ingatlan is a környékemen, azaz azoknak az ára is elindul felfelé, értékvesztés helyett értéknövekmény lesz. (Mert az ingatlanok értéke ilyenkor emelkedik.) Hurrá! Mindenki jól jár – lesz zöld, kultúra meg jó árú ingatlan.

Ám a polgi elfelejtette, hogy engem képvisel és a beruházó cég gáláns ajánlatára (tájékoztató és népszerűsítő hirdetés a beruházásról a közpénzből finanszírozott kerületi lapban) csökönyös dafkeséggel nemet üzent, mondván, hogy „amíg ő itt a polgármester, addig erről a beruházásról egy sor sem jelenhet meg az újságban, mert ő ezt nem támogatja”.

Oké. Mondjuk, a kutyát sem érdekli, hogy ő, aki nem is a kerületünkben lakik, mit támogat, de mondjuk messzebb is láthatna a kontaktlencséjénél. Ennek a beruházásnak a sikere ugyanis az ő politikai jövőjét is erősen befolyásolhatja. Másrészt, kerületi regnálása másból sem állt, mint örökös panaszkodásból, hogy nincs fizetett hirdetés az önkormányzati észosztóban. Most lenne, de a dölyf erősebb. Ha tüzetesebben megnézné azt a lapot, amelyet a lakcíme szerinti kerületben készítenek, akkor láthatná: a piac mást diktál.

Sebaj! Legközelebb olyannak adom a voksom, aki betartja, amit mond. És tényleg az érdekeimet nézi, nem pedig gyermekkori pillangóit kergeti…

Kapcsolódó Cikkek

 • Hitlert és Vonát élteti a jobbikos tini

  Hitlert és Vonát élteti a jobbikos tini

  Hitlert élteti és a náci vezér után Vona Gábor a másik kedvence annak a fiatal tinédzsernek, aki a pártelnök hívására belépett a Jobbik ifjúsági szervezetébe.

 • Antiszemitizmust szül a migráció

  Antiszemitizmust szül a migráció

  A Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke, Josef Schuster arról beszélt a Buildnek, hogy Németországban – főleg a migránsválság óta – erősödött az antiszemitizmus – írta a 888.

 • Kormányt buktatna az ellenzéki sajtó

  Kormányt buktatna az ellenzéki sajtó

  Lemondóan, szerencsétlennek nevezve beszélt a hazai ellenzéki pártokról Lengyel László. A “királycsináló” szerint nem képesek leváltani a Fideszt, így most már már az ellenzéki médiának kell összefognia a kormány ellen.