EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb XVI.kerület

KRESZ-parkot kaptak az óvodások

Gyermekek részére kialakított KRESZ-pályát adott át Kovács Péter polgármester és Szász József alpolgármester a Hermina Sportparkban, ezzel segítve a gyerekeket, hogy minél hamarabb elsajátítsák a közlekedés szabályait, és balesetmentesen tudjanak közlekedni.

16ker_bringa

Gyermekkuckó Óvoda Hermina úti telephelyének Micimackó csoportja vehetett birtokba a pályát, a kerületi Bicajsuli oktatóival (Fotó: XVI. Kerületi Újság)

A pálya kialakításnál a Kerületfejlesztési és Üzemeltetési Iroda minden fontosabb közlekedési elemet és szituációt igyekezett megmutatni. Ezt szem előtt tartva a pályán található gyalogátkelőhely, körforgalom, egyirányú utcát jelző tábla, valamint behajtást tiltó és stoptábla is.

Mivel a gyerekek még nem ismerik ezeket a táblákat, az önkormányzat arra kéri a szülőket vagy a kísérőket, hogy csak akkor engedjék a pályára a gyermeket, ha segítenek neki a közlekedési szabályok megismerésében. A kerület vezetői remélik, minél több kerületi szülő kilátogat majd a KRESZ-pályára gyermekével. Mint azt az önkormányzat közölte, a KRESZ-pálya kialakítása – melyet elsőként a Gyermekkuckó Óvoda Hermina úti telephelyének Micimackó csoportja vehetett birtokba a kerületi Bicajsuli oktatóival – négy és fél millió forintba került.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.