EUR: 307,69 Ft
CHF: 267,24 Ft
2017. október 17., kedd
Hedvig

Egyéb XVI.kerület

KRESZ-parkot kaptak az óvodások

Gyermekek részére kialakított KRESZ-pályát adott át Kovács Péter polgármester és Szász József alpolgármester a Hermina Sportparkban, ezzel segítve a gyerekeket, hogy minél hamarabb elsajátítsák a közlekedés szabályait, és balesetmentesen tudjanak közlekedni.

16ker_bringa

Gyermekkuckó Óvoda Hermina úti telephelyének Micimackó csoportja vehetett birtokba a pályát, a kerületi Bicajsuli oktatóival (Fotó: XVI. Kerületi Újság)

A pálya kialakításnál a Kerületfejlesztési és Üzemeltetési Iroda minden fontosabb közlekedési elemet és szituációt igyekezett megmutatni. Ezt szem előtt tartva a pályán található gyalogátkelőhely, körforgalom, egyirányú utcát jelző tábla, valamint behajtást tiltó és stoptábla is.

Mivel a gyerekek még nem ismerik ezeket a táblákat, az önkormányzat arra kéri a szülőket vagy a kísérőket, hogy csak akkor engedjék a pályára a gyermeket, ha segítenek neki a közlekedési szabályok megismerésében. A kerület vezetői remélik, minél több kerületi szülő kilátogat majd a KRESZ-pályára gyermekével. Mint azt az önkormányzat közölte, a KRESZ-pálya kialakítása – melyet elsőként a Gyermekkuckó Óvoda Hermina úti telephelyének Micimackó csoportja vehetett birtokba a kerületi Bicajsuli oktatóival – négy és fél millió forintba került.

Kapcsolódó Cikkek