2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Egyéb IV.kerület

Kutya jó a kutyáknak Újpesten

Újpesten kifejezetten odafigyelnek a kutyásokra is, ennek köszönhetően a kerületben  jelentősen nőtt a kutyafuttatók száma és az állatbarátok egyre nagyobb figyelmet fordítanak a felelős állattartásra.

?????????????

A Szilas Családi Park mellett 25 ezer négyzetméteren élezhetik a szabadságot a kutyusok

Mint az ujpest.hu beszámolójából kiderül, az önkormányzat a Szilas Családi Park mellett egy 25 ezer négyzetméteres szabad kutyaparkot is kialakított, ahol bátran elengedhetik kedvenceiket a gazdik, persze csak a szabad jelzést ábrázoló táblák által határolt területen. A Szilas Családi Park esetében különösen fontos, hogy a piknikpark, a vizes játszótér, a KRESZ-park még véletlenül se szennyeződjön kutyapiszokkal, így a „kutyamentes övezetet” a sétányok mentén kihelyezett tiltó táblák jelzik, ezeket minden gazdinak figyelembe kell vennie.
Mint azt Rádi Attila alpolgármester az oldalnak adott interjúban elmondta, bár nem könnyű a városi kutyatartást szabályozni és segíteni, folyamatosan keresik a kutyafuttatók kialakítására alkalmas területeket, de fontos, hogy a gazdik is betartsák a szabályokat, ezért a közterület-felügyelők ellenőrzik a parkokat, tereket, és figyelmeztetik a kutyásokat a helyes magatartásra. Azok a gazdik pedig, akik a figyelmeztetés ellenére sem tartják be a szabályokat, pénzbüntetésre számíthatnak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.