EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Egyéb IV.kerület

Kutya jó a kutyáknak Újpesten

Újpesten kifejezetten odafigyelnek a kutyásokra is, ennek köszönhetően a kerületben  jelentősen nőtt a kutyafuttatók száma és az állatbarátok egyre nagyobb figyelmet fordítanak a felelős állattartásra.

?????????????

A Szilas Családi Park mellett 25 ezer négyzetméteren élezhetik a szabadságot a kutyusok

Mint az ujpest.hu beszámolójából kiderül, az önkormányzat a Szilas Családi Park mellett egy 25 ezer négyzetméteres szabad kutyaparkot is kialakított, ahol bátran elengedhetik kedvenceiket a gazdik, persze csak a szabad jelzést ábrázoló táblák által határolt területen. A Szilas Családi Park esetében különösen fontos, hogy a piknikpark, a vizes játszótér, a KRESZ-park még véletlenül se szennyeződjön kutyapiszokkal, így a „kutyamentes övezetet” a sétányok mentén kihelyezett tiltó táblák jelzik, ezeket minden gazdinak figyelembe kell vennie.
Mint azt Rádi Attila alpolgármester az oldalnak adott interjúban elmondta, bár nem könnyű a városi kutyatartást szabályozni és segíteni, folyamatosan keresik a kutyafuttatók kialakítására alkalmas területeket, de fontos, hogy a gazdik is betartsák a szabályokat, ezért a közterület-felügyelők ellenőrzik a parkokat, tereket, és figyelmeztetik a kutyásokat a helyes magatartásra. Azok a gazdik pedig, akik a figyelmeztetés ellenére sem tartják be a szabályokat, pénzbüntetésre számíthatnak.

Kapcsolódó Cikkek