2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb IV.kerület

Kutya jó a kutyáknak Újpesten

Újpesten kifejezetten odafigyelnek a kutyásokra is, ennek köszönhetően a kerületben  jelentősen nőtt a kutyafuttatók száma és az állatbarátok egyre nagyobb figyelmet fordítanak a felelős állattartásra.

?????????????

A Szilas Családi Park mellett 25 ezer négyzetméteren élezhetik a szabadságot a kutyusok

Mint az ujpest.hu beszámolójából kiderül, az önkormányzat a Szilas Családi Park mellett egy 25 ezer négyzetméteres szabad kutyaparkot is kialakított, ahol bátran elengedhetik kedvenceiket a gazdik, persze csak a szabad jelzést ábrázoló táblák által határolt területen. A Szilas Családi Park esetében különösen fontos, hogy a piknikpark, a vizes játszótér, a KRESZ-park még véletlenül se szennyeződjön kutyapiszokkal, így a „kutyamentes övezetet” a sétányok mentén kihelyezett tiltó táblák jelzik, ezeket minden gazdinak figyelembe kell vennie.
Mint azt Rádi Attila alpolgármester az oldalnak adott interjúban elmondta, bár nem könnyű a városi kutyatartást szabályozni és segíteni, folyamatosan keresik a kutyafuttatók kialakítására alkalmas területeket, de fontos, hogy a gazdik is betartsák a szabályokat, ezért a közterület-felügyelők ellenőrzik a parkokat, tereket, és figyelmeztetik a kutyásokat a helyes magatartásra. Azok a gazdik pedig, akik a figyelmeztetés ellenére sem tartják be a szabályokat, pénzbüntetésre számíthatnak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.