2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb IV.kerület

Kutya jó a kutyáknak Újpesten

Újpesten kifejezetten odafigyelnek a kutyásokra is, ennek köszönhetően a kerületben  jelentősen nőtt a kutyafuttatók száma és az állatbarátok egyre nagyobb figyelmet fordítanak a felelős állattartásra.

?????????????

A Szilas Családi Park mellett 25 ezer négyzetméteren élezhetik a szabadságot a kutyusok

Mint az ujpest.hu beszámolójából kiderül, az önkormányzat a Szilas Családi Park mellett egy 25 ezer négyzetméteres szabad kutyaparkot is kialakított, ahol bátran elengedhetik kedvenceiket a gazdik, persze csak a szabad jelzést ábrázoló táblák által határolt területen. A Szilas Családi Park esetében különösen fontos, hogy a piknikpark, a vizes játszótér, a KRESZ-park még véletlenül se szennyeződjön kutyapiszokkal, így a „kutyamentes övezetet” a sétányok mentén kihelyezett tiltó táblák jelzik, ezeket minden gazdinak figyelembe kell vennie.
Mint azt Rádi Attila alpolgármester az oldalnak adott interjúban elmondta, bár nem könnyű a városi kutyatartást szabályozni és segíteni, folyamatosan keresik a kutyafuttatók kialakítására alkalmas területeket, de fontos, hogy a gazdik is betartsák a szabályokat, ezért a közterület-felügyelők ellenőrzik a parkokat, tereket, és figyelmeztetik a kutyásokat a helyes magatartásra. Azok a gazdik pedig, akik a figyelmeztetés ellenére sem tartják be a szabályokat, pénzbüntetésre számíthatnak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.