EUR: 310,81 Ft
CHF: 259,45 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb VI.kerület VII.kerület

Labdazsonglőrök a Hősök terén

A tengerentúlról is érkeztek versenyzők az Első Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupa és Labdazsonglőr Bemutatóra a Hősök terére. Az amerikai válogatott Jerry L. Burrell társaságában érkezett, aki az USA mára legnagyobb akrobatikus kosárlabdacsapatát alapította Acrodunk néven. Profi kategóriában ellenük  versenyezett a szlovén Dunking Devils és a nemzetközi szinten is ismert magyar együttes, a Face Team.

Az egész napos rendezvényen a látványos zsákolások mellett a labdazsonglőrök versenyét és bemutatóit is élvezhették a vendégek, ugyanis 10 ország 30 versenyzője volt jelen a helyszínen. A nap fénypontja az a parádé volt, amikor az összes akrobatikus zsákoló és az összes labdazsonglőr egyszerre tartott bemutatót Budapest egyik legszebb terén.


1. Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupa és labdazsonglőr show Hősök tere ( Fotó: Sáfár Tibor)

A nagy melegben is sokan voltak kíváncsiak az ügyes fiúkra
( Fotó: Sáfár Tibor)

– Már 25 éve, hogy először zsákoltam trambulinról. Attól a pillanattól hittem benne, hogy lesznek majd olyan versenyek, ahol a világ legjobb akrobatikus zsákolói fognak megmérkőzni. A BuDUNKpest 2016 ad helyet az első olyan nemzetközi versenynek, ahol amerikai és európai freestyle akrobatikus kosárlabdázók mérik össze tudásukat a zsűri előtt. Nem volt kérdés, hogy Magyarországra utazunk, hiszen ez egy sporttörténelmi pillanat, itt fektették le a sportág alapjait, innen indulhat hódító útjára nyilatkozta Jerry L. Burrell.

1. Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupa és labdazsonglőr show Hősök tere ( Fotó: Sáfár Tibor)

Sokkal inkább akrobatikus mozgás, mint kosárlabda
( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.