2018. január 16., kedd
Gusztáv

Egyéb VI.kerület VII.kerület

Labdazsonglőrök a Hősök terén

A tengerentúlról is érkeztek versenyzők az Első Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupa és Labdazsonglőr Bemutatóra a Hősök terére. Az amerikai válogatott Jerry L. Burrell társaságában érkezett, aki az USA mára legnagyobb akrobatikus kosárlabdacsapatát alapította Acrodunk néven. Profi kategóriában ellenük  versenyezett a szlovén Dunking Devils és a nemzetközi szinten is ismert magyar együttes, a Face Team.

Az egész napos rendezvényen a látványos zsákolások mellett a labdazsonglőrök versenyét és bemutatóit is élvezhették a vendégek, ugyanis 10 ország 30 versenyzője volt jelen a helyszínen. A nap fénypontja az a parádé volt, amikor az összes akrobatikus zsákoló és az összes labdazsonglőr egyszerre tartott bemutatót Budapest egyik legszebb terén.


1. Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupa és labdazsonglőr show Hősök tere ( Fotó: Sáfár Tibor)

A nagy melegben is sokan voltak kíváncsiak az ügyes fiúkra
( Fotó: Sáfár Tibor)

– Már 25 éve, hogy először zsákoltam trambulinról. Attól a pillanattól hittem benne, hogy lesznek majd olyan versenyek, ahol a világ legjobb akrobatikus zsákolói fognak megmérkőzni. A BuDUNKpest 2016 ad helyet az első olyan nemzetközi versenynek, ahol amerikai és európai freestyle akrobatikus kosárlabdázók mérik össze tudásukat a zsűri előtt. Nem volt kérdés, hogy Magyarországra utazunk, hiszen ez egy sporttörténelmi pillanat, itt fektették le a sportág alapjait, innen indulhat hódító útjára nyilatkozta Jerry L. Burrell.

1. Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupa és labdazsonglőr show Hősök tere ( Fotó: Sáfár Tibor)

Sokkal inkább akrobatikus mozgás, mint kosárlabda
( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek