2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Külföld

Légpisztolyos gyereket lőttek agyon a rendőrök

Légpisztolyt rántó, 13 éves gyerekgyanúsítottat lőttek agyon rendőrök az Ohio államban található Columbusban, az Egyesült Államokban helyi idő szerint szerda este.

A rendőröket fegyveres rabláshoz riasztották. Amikor a helyszínre értek, a rablás áldozata elmondta, hogy hárman pénzt követeltek tőle, és az egyiküknél fegyver is volt. A rendőrök ezután igazoltatni akartak három fiút, akikre illet a személyleírás, amelyet az áldozattól kaptak. Két gyanúsított megpróbált elszaladni, a rendőrök pedig egy sikátorig üldözték őket, ahol megpróbálták őket őrizetbe venni. Ekkor rántotta elő egyikük az övéből az igazinak látszó fegyvert.


“Az egyik tiszt több lövést adott le, és el is találta a gyanúsítottat” – tudatta közleményében a helyi rendőrség.

A 13 éves Tyree Kinget kórházba vitték, de az orvosok már nem tudták megmenteni. Később derült ki, hogy a fegyvere nem éles, hanem csak apró acélgolyók kilövésére alkalmas légpisztoly lézerirányzékkal.

A lövöldözésben más nem sebesült meg. King társát igazoltatták, előállították, de később szabadon távozhatott. A rendőrség vizsgálja, hogy jogszerűen használta-e fegyverét a rendőr.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Erősödtek az ausztrál-magyar kapcsolatok, és ennek üteme a következő időszakban tovább gyorsulhat – összegezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Steven Ciobo, Ausztrália kereskedelemért, turizmusért és beruházásokért felelős miniszterével folytatott találkozóján.

 • Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább tíz merényletkísérletét sikerült meghiúsítani az elmúlt hónapokban Libanonban köszönhetően azoknak az információknak, amelyekhez a hatóságok a terrorszervezet egyik őrizetbe vett, majd beépített ügynökként alkalmazott tagja révén jutottak – közölte pénteken a libanoni belügyminiszter.

 • Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton.