2018. április 26., csütörtök
Ervin

Külföld

Légpisztolyos gyereket lőttek agyon a rendőrök

Légpisztolyt rántó, 13 éves gyerekgyanúsítottat lőttek agyon rendőrök az Ohio államban található Columbusban, az Egyesült Államokban helyi idő szerint szerda este.

A rendőröket fegyveres rabláshoz riasztották. Amikor a helyszínre értek, a rablás áldozata elmondta, hogy hárman pénzt követeltek tőle, és az egyiküknél fegyver is volt. A rendőrök ezután igazoltatni akartak három fiút, akikre illet a személyleírás, amelyet az áldozattól kaptak. Két gyanúsított megpróbált elszaladni, a rendőrök pedig egy sikátorig üldözték őket, ahol megpróbálták őket őrizetbe venni. Ekkor rántotta elő egyikük az övéből az igazinak látszó fegyvert.


“Az egyik tiszt több lövést adott le, és el is találta a gyanúsítottat” – tudatta közleményében a helyi rendőrség.

A 13 éves Tyree Kinget kórházba vitték, de az orvosok már nem tudták megmenteni. Később derült ki, hogy a fegyvere nem éles, hanem csak apró acélgolyók kilövésére alkalmas légpisztoly lézerirányzékkal.

A lövöldözésben más nem sebesült meg. King társát igazoltatták, előállították, de később szabadon távozhatott. A rendőrség vizsgálja, hogy jogszerűen használta-e fegyverét a rendőr.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan emelkedik a mobil eszközökkel bonyolított fizetések száma Kínában, miközben a személyi számítógépekről kezdeményezett fizetések visszaszorulóban vannak.

 • Betiltották az Ubert Bécsben

  Betiltották az Ubert Bécsben

  A bécsi kereskedelmi bíróság ideiglenesen megtiltotta személyszállító tevékenység folytatását az Uber internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó amerikai vállalatnak, mondván, megsérti a tisztességes verseny szabályait.

 • Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Nem lehet megtiltani a törvényhozásnak, hogy közbelépjen, ha a helyhatóságok nem teszik meg a szükséges intézkedéseket a kisebbségek védelmében, ellenkező esetben a kisebbségi kérdés kizárólag helyi üggyé válna – állítja az a négy romániai alkotmánybíró, aki különvéleményt fogalmazott meg a marosvásárhelyi iskolaügyben.