EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 21., szombat
Ágnes

Belföld

Legyél te, aki megénekli a magyar szabadságot!

Budapest, 2013. október 23.
Megemlékezők fejet hajtanak az áldozatok sírjánál a 301-es parcellában az 1956-os forradalom és szabadságharc 57. évfordulóján a Rákoskeresztúri Új Köztemetőben 2013. október 23-án.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Petőfi rádió és a Petőfi TV dalszövegírói pályázatot hirdet a forradalom 60. évfordulója alkalmából – az első helyezett 500 ezer, a második 350 ezer, a harmadik 150 ezer forintos pénzjutalomban részesül. Egy ország dúdolhatja a dalodat a szabadságról – feltéve, ha te is elindulsz.

Ha szeretnéd, hogy egy ország ismerje a dalod, nem kell mást tenned, mint meghallgatni a Lazio futballcsapatának legendás indulóját és erőt meríteni a pesti srácok küzdelméből! Úgy, ahogy a római drukkerek már évtizedek óta teszik!

A magyar forradalom leverését követően 10 évvel Olaszországban ugyanis dalt írtak a szabadságharcos magyarok emlékére. Később már az egyik legnépszerűbb olasz csapat szurkolói buzdították vele kedvenceiket. A magyar forradalmat éltető rigmusok pedig mára kétszeres bajnoki címig, hatszoros kupagyőzelemig és egy európai szuperkupa trófeáig vezették a Lazio csapatát.

Most rajtad a sor! Írj új szöveget az induló dallamára, majd küldd nekünk az indulo56@mtva.hu címre. A zsűri által kiválasztott legjobbakat természetesen a Petőfi rádió is játssza az emlékév alatt.

Tisztelegj a hősök előtt!

IDE kattintva elolvashatod a Részvételi szabályzatot és általános szerződési feltételeket.

Itt tudod letölteni a jelentkezési lapot.

Kapcsolódó Cikkek