EUR: 307,55 Ft
CHF: 281,59 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Belföld

Legyél te, aki megénekli a magyar szabadságot!

A Petőfi rádió és a Petőfi TV dalszövegírói pályázatot hirdet a forradalom 60. évfordulója alkalmából – az első helyezett 500 ezer, a második 350 ezer, a harmadik 150 ezer forintos pénzjutalomban részesül. Egy ország dúdolhatja a dalodat a szabadságról – feltéve, ha te is elindulsz.

Ha szeretnéd, hogy egy ország ismerje a dalod, nem kell mást tenned, mint meghallgatni a Lazio futballcsapatának legendás indulóját és erőt meríteni a pesti srácok küzdelméből! Úgy, ahogy a római drukkerek már évtizedek óta teszik!

A magyar forradalom leverését követően 10 évvel Olaszországban ugyanis dalt írtak a szabadságharcos magyarok emlékére. Később már az egyik legnépszerűbb olasz csapat szurkolói buzdították vele kedvenceiket. A magyar forradalmat éltető rigmusok pedig mára kétszeres bajnoki címig, hatszoros kupagyőzelemig és egy európai szuperkupa trófeáig vezették a Lazio csapatát.

Most rajtad a sor! Írj új szöveget az induló dallamára, majd küldd nekünk az indulo56@mtva.hu címre. A zsűri által kiválasztott legjobbakat természetesen a Petőfi rádió is játssza az emlékév alatt.

Tisztelegj a hősök előtt!

IDE kattintva elolvashatod a Részvételi szabályzatot és általános szerződési feltételeket.

Itt tudod letölteni a jelentkezési lapot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Brutális vihar csapott le Budapestre

  Brutális vihar csapott le Budapestre

  Hatalmas vihar pusztított Budapesten kedden a délutáni órákban. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék a város számos pontján okozott gondokat – közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

 • Szerelem és Gulág

  Szerelem és Gulág

  Végre egy könyv, ami a nehézkes, fájdalmas történelmet emberközelbe hozva, olvasmányossá téve megérteti velünk.

 • „Missziónk az egészségmegőrzés”

  „Missziónk az egészségmegőrzés”

  Ökrösi Leventét, a Wellness Eszközök Üzlet Kft. ügyvezetőjét kérdeztük a Lónyay utca 18/A alatt található, közérzetjavító és wellnesstermékeket forgalmazó üzlet termékeiről, elégedett vásárlóiról és terveiről.

 • Terror Manchesterben: Hősként viselkedett a hajléktalan

  Terror Manchesterben: Hősként viselkedett a hajléktalan

  Chris Parker nevétől hangos most a brit sajtó. Ő az a 33 éves hajléktalan, aki félelmet nem ismerve segített a manchesteri terrortámadás után egy kislánynak, majd egy idősebb asszonynak, aki végül nem élte túl a történteket.