EUR: 308,44 Ft
CHF: 287,67 Ft
2017. január 19., csütörtök
Sára, Márió

Tech

Lejárt a csetlő-botló robotok ideje – Videó

robot

A Boston Dynamics által fejlesztett ATLAS robotok egyre ügyesebbek. Nem olyan régen a Google robotikai fejlesztéseket vezető cége megmutatta, hogy hol is tartanak a humanoid robotok fejlesztésében, ám akkor még igen bizonytalanul mozogtak. Most azonban egy olyan videó látott napvilágot, amin jól látható, hogy már az egyensúlyozás sem okoz nagy gondot ezeknek a gépeknek.

A videón egyébként egy ATLAS szériás humanoid egyensúlyozik igen meggyőző módon. Ez alapjába véve még nem nagy durranás, ám a cég a felvétel alatt megemlíti, hogy ennyi ideig még egy robot sem volt képes megtartani az egyensúlyát.

Februárban még “csak” így, kissé darabosan tudtak mozogni ezek a humanoidok:

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Együttműködő robotok

  Együttműködő robotok

  Egyre több vállalat ismeri fel, hogy hosszú távú érdeke tevékenységének fenntartható végzése. Növekvőben van azon cégek száma, amelyek tudatosan törekednek ökológiai lábnyomuk csökkentésére, a környezet értékeinek védelmére.

 • Beperelték a Twittert!

  Beperelték a Twittert!

  A 2015 novemberében Párizsban és a 2016 márciusában Brüsszelben elkövetett torcselekmények áldozatainak hozzátartozói jogi eljárást kezdeményeztek a Twitter nevű közösségi szolgáltató ellen.

 • Kaspersky: kevés internetező használ biztonságos jelszót

  Kaspersky: kevés internetező használ biztonságos jelszót

  Még mindig csak kevés internetező alkot hatékony jelszót és használja azt biztonságosan, annak ellenére, hogy majdnem minden ötödik internetező fiókját megpróbálták már feltörni a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat kutatása szerint.