EUR: 309,57 Ft
CHF: 288,51 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Belföld

Lezuhant egy girokopter Balatonfőkajárnál

Degenfeld, 2016. augusztus 16.
Egy balesetet szenvedett ultrakönnyű repülőgép vesztegel egy fa tetején a németországi Degenfeld és Weissenstein közötti erdős területen 2016. augusztus 16-án. Az 59 éves pilóta az egész éjszakát a 30 méter magas fa ágai között töltötte kisrepülőjében. A férfi könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. (MTI/EPA)

Lezuhant egy girokopter péntek reggel Balatonfőkajár külterületén, két utasa könnyű sérüléseket szenvedett – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője az MTI-vel.

Frankó Marianna elmondta: a baleset péntek reggel nyolc óra körül történt a balatonfőkajári szennyvíztisztító telep mögötti területen.

Tájékoztatása szerint a gépen, ami Balatonfőkajáron szállt fel és Sármellékre tartott, ketten utaztak: egy budapesti férfi és egy szintén fővárosi nő, akik a helyszíni információk szerint könnyű sérüléseket szenvedtek. Állapotukról a mentőszolgálat későbbre ígért tájékoztatást.

A girokopter hasonlít egy helikopterre, de látszólagos fölső “rotorja” valójában saját motor nélküli forgószárny, amelyet a hátsó propeller szele és a menetszél hajt. A szerkezet nagyon biztonságos, ugyanis a motor leállása esetén a forgószárny mintegy ejtőernyőként működik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek