EUR: 309,71 Ft
CHF: 288,85 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Belföld

Magára költi az adományokat Juhász?

Juhász Péter új modellt vezetett be a politika finanszírozása terén: az Együtt alelnöke kéreget. Hogy mire, azt nehéz megmondani, nyáron mindenesetre volt miből bejárnia a fél kontinenst.

Sűrű hónapokat tudhat maga mögött Juhász Péter, az Együtt alelnöke, legalábbis ami a pihenést illeti. Mint arról beszámoltunk, a magát a korrupció elleni harc felkentjeként futtató Juhászról először az derült ki, hogy Nizza luxustengerpartján lógatta a lábát, rögtön utána az is napvilágot látott, hogy egy horvátországi vakáció is belefért. Nem volna ezzel semmi baj, csakhogy Juhász a saját állítása szerint nincstelen, még a ruháit is a barátaitól kapja, és problémái vannak a telefonszámlái kifizetésekor. Így aztán joggal merülhet fel, „mibű” futja a Juhász családnak arra, hogy keresztül-kasul bejárja Európát.

02 IMG_2769Juhász az ellentmondást rendre azzal oldja fel, hogy titokzatos támogatók pénzelik. Van köztük olyan, akit fel is vállal, másoktól viszont elhatárolódik. Előbbire példa Bojár Gábor csúcsvállalkozó, ő az, aki a nizzai villájába invitálta Juhászékat, és a hírek szerint korábban is segítette a politikus munkáját kisebb-nagyobb támogatásokkal. Utóbbiak között viszont feltűnik Portik Tamás maffiózó is, aki jelenleg 15 éves börtönbüntetését tölti gyilkosságra való felbujtás miatt. Juhász tagadja, hogy valaha is elfogadott volna pénzt Magyarország egyik legrettegettebb alvilági figurájától, Portik rabtársa viszont másképp emlékszik az ügyre. – Juhász Péter, a kendermagos havi szinten néhány milliójába került Portiknak – ezt a Tv2 Tények műsorának árulta el Menyhárt Attila, aki közös cellában ült az egykori keresztapával.

Akárhogy is, Juhásznak feltűnően jól megy, ahhoz képest meg pláne, hogy állítása szerint egy vasa sincs. Ezért is kéreget rendre adományokat a híveitől. A Ripost írta meg, hogy az Együtt alelnöke két autót is használ: egy 3-4 millió forintos Saabot és egy valamivel olcsóbb Renault-t. Ráadásul a svéd autóipar csodája nem is az övé, hanem az Igazmondó Alapítványé, amely azért jött létre, hogy felszámolja a magyarországi korrupciót. Úgy mindenesetre nehéz lesz, ha a saját főnöke is nyakig sáros.

Budapest, 2016. március 31. Portik Tamás a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. március 31-én. A szlovák állampolgárságú Jozef Rohácot életfogytiglani, Portik Tamást 13 év szabadságvesztésre ítélte minősített emberölés miatt a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen. MTI Fotó: Kovács Tamás

Budapest, 2016. március 31.
Portik Tamás a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. március 31-én. A szlovák állampolgárságú Jozef Rohácot életfogytiglani, Portik Tamást 13 év szabadságvesztésre ítélte minősített emberölés miatt a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Kapcsolódó Cikkek

 • A kézilabda-válogatottól érkezett a segítség

  A kézilabda-válogatottól érkezett a segítség

  Új műszerrel gazdagodott a Szent Borbála Kórház. A magyar férfikézilabda-válogatott egy 1,7 millió forint értékű légzéskönnyítőt adományozott a gyermekek intenzív részlegének, ami azért fontos, mert ezzel bizonyos esetekben kiváltható a gépi lélegeztetés.

 • Öt új áruházat nyit a Spar

  Öt új áruházat nyit a Spar

  Idén 23 milliárd forintot fordít magyarországi üzlethálózatának fejlesztésére a tavaly 25 éves évfordulóját ünneplő Spar Magyarország.

 • Közlekedést, ipari parkot és könyvtárat is fejlesztenek

  Közlekedést, ipari parkot és könyvtárat is fejlesztenek

  Modern, alacsony padlós autóbuszok járják hamarosan Tatabánya útjait – hangzott el a Városházán tartott sajtótájékoztatón. A Modern Városok Program keretében a kormány a tömegközlekedés fejlesztése mellett a könyvtár felújítását és az ipari park bővítését is támogatja – utóbbira több mint 2 milliárd forint jut.

 • Juhásznak mindenki a hátát mutatja

  Juhásznak mindenki a hátát mutatja

  Alaposan beégett Juhász Péter. Az alig mérhető támogatottsággal rendelkező Együtt elnöke az Indexnek arról beszélt, hogy pártja szívesen összefogna az LMP-vel, a Párbeszéddel, a Momentummal és akár a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal (MKKP) is, ám sorra kosarazták ki őt a pártocskák.