2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Extra

Magyarországra látogatott Kálmán Imre lánya

Magyarországra érkezett a legendás operettszerző Kálmán Imre lánya, Yvonne Kálmán. A 80 éves asszony a mai napig lelkesen ápolja apja örökségét világszerte, ám csak ritkán van alkalma meglátogatni szülőhazáját. Saját elmondása szerint dacára annak, hogy hosszú ideje Mexikóban él, lélekben mindig Magyarországot tartotta hazájának.

Pár nappal ezelőtt Budapestre érkezett Kálmán Imre lánya, Yvonne Kálmán. A korát meghazudólant energikus asszony családjával 4 éves korában emigrált az országból a zsidóüldözés elől és New Yorkban telepedtek le. A második világháború után rendszeresen látogattak vissza Európába, de már soha nem költöztek vissza szülőföldjükre. Yvonne életének nagy részét édesapja operettjeinek szentelte és a mai napig az örökségével foglalkozó alapítvány vezetőjeként járja a világot és felügyeli a színpadi feldolgozásokat.


-Amikor ide jövök, úgy érzem, mintha apám is itt lenne – mondta Yvonne, majd hozzáfűzte: – Bárhol is jártam a világban, lélekben mindig Magyarország volt a hazám, ide kötnek a gyökereim és a családom története – mesélte a Csárdáskirálynő szerzőjének lánya.

Eleni Korani az Ernst Galéria tulajdonosa jó barátságot ápol Kálmán Imre örökösével. A két asszony külön örült annak, hogy Budapesten sikerült találkozniuk egymással, mivel eddig legtöbbször csak más világvárosokban tudtak csak összefutni.

-Mindketten a magyar kultúra nagykövetének tarjuk magunkat és kozmopolitizmusunkból adódóan, ha csak lehet összefutunk, amikor éppen egy városban vagyunk. Én Budapesten élek, így most Yvonne látogatása volt az apropó, de volt már, hogy Las Vegasban, Münchenben vagy Londonban találkoztunk

14522457_10210063532772193_1322523448_o

Balról-jobbra: Yvonne Kálmán, Eleni Korani és Alexandra Yvanoff újságíró.

Kapcsolódó Cikkek