EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 21., szombat
Ágnes

Külföld

Még több halott a bevásárlóközponti lövöldözésben

epa05553895 A handout picture made available by the Washington State Patrol taken from surveillance video provided by the Skagit County Department of Emergency Management on 23 September 2016 shows a man believed to be the shooter, armed with a rifle, who Washington State Patrol officers said is wanted in connection in the fatal shooting at the Cascade Mall in Burlington, Washington, USA, 23 September 2016. Washington State Patrol report that the gunman is on the loose and are asking members of the public to notify them after four people were fatally shot at a shopping mall about 65 miles north of Seattle, on the evening of 23 September 2016.  Three confirmed deceased in the mall, shooter(s) left scene before police arrived, unknown number of shooters, possibly just one, police clearing mall now, stated 'Sgt. Mark Francis, a public information officer with Washington State Patrol.  EPA/WASHINGTON STATE PARTOL / HANDOUT EDITORIAL USE ONLY / NO SALES / BEST QUALITY AVAILABLE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Több mint tíz lövést adott le az a fegyveres, aki négy nőt lőtt agyon az Egyesült Államokban, a Washington állambeli Burlingtonban péntek este, egy bevásárlóközpontban. Az eset férfi sebesültje a kórházban belehalt sérüléseibe.

A lövöldözés az állam székhelyétől, Seattle-től 97 kilométerre északra történt.

Mark Francis őrmester, rendőrségi szóvivő a feltételezett támadóról elmondta, hogy “spanyolos” kinézetű, fekete ruhát viselő fegyverest keresnek, akit utoljára egy autópálya felé láttak menekülni. Egyelőre nem tudni, hogy mi volt az indítéka a támadásra, amelyet a bevásárlóközpont egyik áruházának kozmetikai részlegén követett el vadászpuskával.

A térfigyelő kamera rögzítette a történteket, ennek egy részletét a rendőrség nyilvánosságra hozta, ezen egy férfi látható puskával a kezében.

Egy szemtanú, Cari Caswell elmondta, hogy éppen a próbafülkében volt. Négy léggömb pukkanásra emlékeztető hangot hallott, majd még nyolc hasonlót. Hirtelen csend támadt, jobbnak látta, hogy meglapuljon a fülkében. Ez után egy nő segítségért kiáltott. Később egy férfi és egy nő jött oda hozzá, majd mindannyian kimenekültek az áruházból.

Egy másik szemtanú, a helyszínhez közeli olasz étterem üzemeltetője, amikor értesült a lövöldözésről gyorsan bezárta a vendéglátóhely bejárati ajtaját. Hallotta, ahogy az emberek sikoltoznak. Látta azt is, ahogy a helyszínre megérkeztek a fegyveres rendőrök.

A hatóságok felszólították az embereket, hogy maradjanak otthonukban, amennyiben gyanús dolgokat észlelnek, haladéktalanul tájékoztassák a rendőrséget.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek