EUR: 308,03 Ft
CHF: 281,66 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Belföld

Meggyanúsítják a szatírvadász apát

Bejelentést tenni hívták be, majd gyanúsítotti idézéssel bocsátották útjára tegnap a BRFK III. kerületi rendőrkapitányságáról azt az apát, aki a minap „összeugrott” a békásmegyeri szatírként elhíresült férfival. A közösségi oldalakon gyermekmolesztálással gyanúsított személy ellen viszont nem nyomoznak.

Békás1

Balázs

Lincshangulat kezd uralkodni Békásmegyeren, ahol több szülő is azt vélelmezi: egy férfi furcsán kerülgeti gyerekeiket a Csobánka téri játszótéren. A Blikk számolt be arról, hogy a téren játszó gyerekek körül egy középkorú férfi ólálkodik, akit a szülők már többször meg is kergettek. Egy apa most szemtől szemben találkozott vele, sőt a találkozó tettlegességbe torkollt.

– A szomszédom, akinek a kisfiát parfümmel fújkálta, a társait meg cigivel kínálta, egyszer már szólt neki, hogy ne menjen a srácok közelébe. Ezt meg is ígérte, de a minap újra a focipályánál láttam, a gyerekek között. Felelősségre vontam, mit akar a kicsiktől, erre meglökött. Visszaütöttem, ő pedig elesett – mesélte lapunknak Balázs, miután kisétált az óbudai kapitányságról. Az eset furcsasága, hogy az apa azért ment a rendőrségre, hogy bejelentést tegyen a férfi viselkedése miatt.

– Olvastam, hogy a rendőrségen járt az incidensünk után, ezért felhívtam a kapitányságot. Azt mondták: menjek be, tegyek bejelentést. Amikor bementem, nem a gyerekeket kerülgető személy viselt dolgairól kezdtek kérdezgetni, hanem arról, mi történt közöttünk. Ekkor megmondtam a nyomozónak: ha gyanúsítani akarnak, a jogi képviselőm jelenlétében kívánok vallomást tenni – folytatta Balázs. – Tudomásul vették. Kaptam egy idézést, amelyben az áll, hogy gyanúsítottként kívánnak meghallgatni garázdaság miatt. Utána viszont tovább kérdezgettek a férfiról, de mindegyik történetre csak annyit mondtak: hallomás, nem bizonyítható, nem ő volt.

A környékbelieknek az is feltűnt, hogy korábban, amikor már eljuthattak információk a rendőrökhöz a gyanúsan viselkedő férfi viselt dolgairól, a környéken nem lehetett nagyobb mozgást tapasztalni. Most viszont, mióta az illető fotója felkerült a Facebookra, sokkal gyakrabban jelennek meg járőrautók a Csobánka téren.

BRFK: nincs bűncselekmény

A BRFK-nál kérdéseinkre megerősítették, az állítólag gyerekeket zaklató férfi ügyében nem nyomoznak, viszont azt mondták, Balázs maga ment be a kapitányságra.

„Az Ön által említett ügyhöz kapcsolódóan 2016. augusztus 31-én a délelőtti órákban a BRFK III. kerületi rendőrkapitányságán megjelent egy budapesti férfi, és információkat közölt a rendőrökkel három, általa korábban vélelmezhetően megtörtént szeméremsértés, illetve zaklatás ügyében. A rendőrök a férfi által közölt – és a hatóság előtt már ismert – információkat ismételten leellenőrizték, de azokból az általa vélelmezett jogsértésekre utaló adat nem volt megállapítható.”

Fotó: Mészáros Diána

Fotó: Mészáros Diána

Kapcsolódó Cikkek

 • Brutális vihar csapott le Budapestre

  Brutális vihar csapott le Budapestre

  Hatalmas vihar pusztított Budapesten kedden a délutáni órákban. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék a város számos pontján okozott gondokat – közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

 • Szerelem és Gulág

  Szerelem és Gulág

  Végre egy könyv, ami a nehézkes, fájdalmas történelmet emberközelbe hozva, olvasmányossá téve megérteti velünk.

 • „Missziónk az egészségmegőrzés”

  „Missziónk az egészségmegőrzés”

  Ökrösi Leventét, a Wellness Eszközök Üzlet Kft. ügyvezetőjét kérdeztük a Lónyay utca 18/A alatt található, közérzetjavító és wellnesstermékeket forgalmazó üzlet termékeiről, elégedett vásárlóiról és terveiről.

 • Terror Manchesterben: Hősként viselkedett a hajléktalan

  Terror Manchesterben: Hősként viselkedett a hajléktalan

  Chris Parker nevétől hangos most a brit sajtó. Ő az a 33 éves hajléktalan, aki félelmet nem ismerve segített a manchesteri terrortámadás után egy kislánynak, majd egy idősebb asszonynak, aki végül nem élte túl a történteket.