2018. január 18., csütörtök
Piroska

Külföld

Megölték az Iszlám Állam vezetőjét

Az amerikai vezetésű koalíciós erők végeztek az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyik vezetőjével Szíriában – közölte pénteken az amerikai védelmi minisztérium.

A Pentagon közleményben jelentette be, hogy Rakka közelében – vagyis annak a városnak a környékén, amelyet az Iszlám Állam (IÁ) szíriai főhadiszállásaként, központjaként tartanak számon – az amerikaiak vezette koalíciós erők célzott légitámadásban végeztek Vail Adil Haszán Szalmán al-Fajáddal, akit a terrorszervezet “tájékoztatási minisztereként” tartottak számon.


Peter Cook, a Pentagon szóvivője egyúttal azt is közölte, hogy a terroristával még szeptember 7-én végeztek a koalíciós erők. A szóvivő elmondta azt is, hogy ez a terroristavezér “felügyelte” az Iszlám Állam terroristái által végrehajtott kínzásokról és kivégzésekről készülő videókat. A védelmi minisztérium információi szerint ő volt a dzsihadista szervezet augusztus 30-án likvidált második számú vezetőjének, Abu Mohammed al-Adnaninak a jobbkeze.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    A Bridgtonban élő póni olyan betegséggel küzd ami nagyon kevés fajtársát érinti. Richard a ló pénisze teljesen elrákosodott. Ahhoz, hogy megmentsék az állat életét online gyűjtésbe kezdtek gondozói, hogy elég pénzt szerezzenek az állat műtétjére, ami során új hímvesszőt kapna a beteg testrésze helyett.

  • Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több amerikai színész, többek közt Rebecca Hall, Greta Gerwig, Ellen Page, határolódik el Woody Allentől és legújabb filmjétől a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádak felelevenítése nyomán.