EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb X.kerület

Megújul a Kápolna utca

Várhatóan november végéig tart a Kápolna utca Liget tér és Kápolna tér közötti, több mint 500 méteres szakaszának felújítása.

A munkálatok során megújul az útpálya aszfaltburkolata, a zöldfelületek, a Martinovics téri gyalogátkelőnél a közvilágítás, valamint a Kőrösi Csoma Sándor út két oldala, a Kápolna utca két oldala és a villamosvágányok peronjait összekötő aluljárón a szigetelés – tájékoztatott a BKK. A felújítással érintett több mint 500 méteres szakaszon megerősítik az aszfaltburkolatot, elvégzik az útburkolat és a meglévő járda közötti felület füvesítését, illetve a földben lévő fatuskókat kiszedik és helyettük a jelenlegi fákkal megegyező fajtákat ültetnek.

A Martinovics téri gyalogátkelőhely mellett új kandelábert és lámpatestet telepítenek. Ahol szükséges, a víznyelőket oldalbeömlős kialakításúra cserélik.

Kápolna utca felújítás (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.