EUR: 312,20 Ft
CHF: 261,42 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb XVI.kerület

Megújult iskolák várták a gyerekeket

Amíg a gyerekek vakációztak, a szakemberek azon dolgoztak, hogy a szeptemberi iskolakezdésre megújult körülmények várják a diákokat. Az önkormányzat két nagyobb és sok kisebb felújítást hajtott végre a nyári szünidő alatt.

Tájékoztatásukból kiderült: a Sashalmi Tanodában kicserélték a homlokzati nyílászárókat, felújították a tetőt, új belső udvar készült és elvégezték a homlokzati hőszigetelést és színezést is. Ezzel egy időben a Táncsics suliban mind belsőleg, mind külsőleg teljesen megújult az ebédlő, ahova a KLIK segítségével új asztalok és székek érkeztek, de egy új tantermet is kialakítottak.


Az önkormányzat mintegy 400 millió forintot költött az iskolák felújítására, sőt, a Ziccer Kosársuli és a Kosárlabda Szövetség közös beruházásában a Jókai iskola tornatermének felújításába is „besegített” az összeg 30 százalékával.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.