2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb XXIII.kerület

Megy a minigőzős Soroksárra

Eddigi egyik legnagyobb eseményére készül a soroksári Táncsics Mihály Művelődési Ház. A jövő hét végén több termen keresztül zakatolnak majd a vasútmodellek a házban. Az intézmény szilveszteri retródiszkóra is készül és minden korosztályt igyekszik megszólítani.

0011

Háromszáz négyzetméternyi terepasztal lesz a Táncsicsban

Az ország egyik legnagyobb szervezete, a 424-es Vasútmodellező Klub háromszáz négyzetméteres terepasztalt állít fel a Táncsicsban.


– Ez lesz az egyik legnagyobb esemény a művelődési ház életében – mondta lapunknak izgatottan Geiger Tamás igazgató a szeptember 30-tól október 2-ig tartó vasútmodell-kiállításról, amit kinevezése óta, másfél éve szervez. – Jól fogynak a jegyek és az iskolás csoportokat is igyekszünk úgy beosztani, hogy ne legyen torlódás és mindenki élvezhesse. Tudom, hogy manapság milyen nehéz az embereket arra ösztönözni, mozduljanak ki otthonról és ne a tévét vagy a számítógépet bújják. De arra törekszünk, hogy minden korosztálynak ajánljunk olyan programot, ami érdekelheti.

Az egyik ilyen a retródiszkó, az elmúlt másfél évben háromszor hirdették meg a táncos mulatságot.


A győztes muffin érkezik a zsűri asztalára( Fotó: Sáfár Tibor)

Geiger Tamás még zsűrizett is a péntek partin ( Fotó: Sáfár Tibor)

– Olyan jól fogadták, hogy már a szilveszter is ennek a jegyében telik majd. Az ötvenestől egészen a kilencvenes évekig mindent játszik a dj. Azon dolgozunk, hogy hamarosan az általános iskola felsős tanulóinak is megszervezhessük a tinidiszkót, ahol ellenőrzött körülmények között, mégis önfeledten szórakozhatnak.

A művelődési házon kívül az intézmény szervezi a Molnár-szigeten lévő Tündérkert programjait tavaly tavasz óta.

– Kitaláltuk a Péntek Partikat, ezek új színt vittek a kert életébe, hiszen addig inkább csak zenés rendezvények voltak. Itt pedig mindenfélét kipróbáltunk, elsősorban a kicsiknek és a sportolni vágyóknak igyekeztünk kedvezni. A jövőben is lesz folytatása, de 2017-ben már lehet, hogy más időpontot keresünk, hogy a péntek esti térzenekoncertekkel ne ütközzön. De az egész még mozgásban van, hiszen újabb játszótér épül, és a helyieknek még meg kell ismerniük a régi-új helyet, hogy igazán birtokba vehessék.

424-es vasútmodellező klub

Egy minivilágot teremtettek a terepasztalra (424-es vasútmodellező klub)

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.