EUR: 312,96 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb XXIII.kerület

Megy a minigőzős Soroksárra

Eddigi egyik legnagyobb eseményére készül a soroksári Táncsics Mihály Művelődési Ház. A jövő hét végén több termen keresztül zakatolnak majd a vasútmodellek a házban. Az intézmény szilveszteri retródiszkóra is készül és minden korosztályt igyekszik megszólítani.

0011

Háromszáz négyzetméternyi terepasztal lesz a Táncsicsban

Az ország egyik legnagyobb szervezete, a 424-es Vasútmodellező Klub háromszáz négyzetméteres terepasztalt állít fel a Táncsicsban.


– Ez lesz az egyik legnagyobb esemény a művelődési ház életében – mondta lapunknak izgatottan Geiger Tamás igazgató a szeptember 30-tól október 2-ig tartó vasútmodell-kiállításról, amit kinevezése óta, másfél éve szervez. – Jól fogynak a jegyek és az iskolás csoportokat is igyekszünk úgy beosztani, hogy ne legyen torlódás és mindenki élvezhesse. Tudom, hogy manapság milyen nehéz az embereket arra ösztönözni, mozduljanak ki otthonról és ne a tévét vagy a számítógépet bújják. De arra törekszünk, hogy minden korosztálynak ajánljunk olyan programot, ami érdekelheti.

Az egyik ilyen a retródiszkó, az elmúlt másfél évben háromszor hirdették meg a táncos mulatságot.


A győztes muffin érkezik a zsűri asztalára( Fotó: Sáfár Tibor)

Geiger Tamás még zsűrizett is a péntek partin ( Fotó: Sáfár Tibor)

– Olyan jól fogadták, hogy már a szilveszter is ennek a jegyében telik majd. Az ötvenestől egészen a kilencvenes évekig mindent játszik a dj. Azon dolgozunk, hogy hamarosan az általános iskola felsős tanulóinak is megszervezhessük a tinidiszkót, ahol ellenőrzött körülmények között, mégis önfeledten szórakozhatnak.

A művelődési házon kívül az intézmény szervezi a Molnár-szigeten lévő Tündérkert programjait tavaly tavasz óta.

– Kitaláltuk a Péntek Partikat, ezek új színt vittek a kert életébe, hiszen addig inkább csak zenés rendezvények voltak. Itt pedig mindenfélét kipróbáltunk, elsősorban a kicsiknek és a sportolni vágyóknak igyekeztünk kedvezni. A jövőben is lesz folytatása, de 2017-ben már lehet, hogy más időpontot keresünk, hogy a péntek esti térzenekoncertekkel ne ütközzön. De az egész még mozgásban van, hiszen újabb játszótér épül, és a helyieknek még meg kell ismerniük a régi-új helyet, hogy igazán birtokba vehessék.

424-es vasútmodellező klub

Egy minivilágot teremtettek a terepasztalra (424-es vasútmodellező klub)

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.