2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb XXIII.kerület

Megy a minigőzős Soroksárra

Eddigi egyik legnagyobb eseményére készül a soroksári Táncsics Mihály Művelődési Ház. A jövő hét végén több termen keresztül zakatolnak majd a vasútmodellek a házban. Az intézmény szilveszteri retródiszkóra is készül és minden korosztályt igyekszik megszólítani.

0011

Háromszáz négyzetméternyi terepasztal lesz a Táncsicsban

Az ország egyik legnagyobb szervezete, a 424-es Vasútmodellező Klub háromszáz négyzetméteres terepasztalt állít fel a Táncsicsban.


– Ez lesz az egyik legnagyobb esemény a művelődési ház életében – mondta lapunknak izgatottan Geiger Tamás igazgató a szeptember 30-tól október 2-ig tartó vasútmodell-kiállításról, amit kinevezése óta, másfél éve szervez. – Jól fogynak a jegyek és az iskolás csoportokat is igyekszünk úgy beosztani, hogy ne legyen torlódás és mindenki élvezhesse. Tudom, hogy manapság milyen nehéz az embereket arra ösztönözni, mozduljanak ki otthonról és ne a tévét vagy a számítógépet bújják. De arra törekszünk, hogy minden korosztálynak ajánljunk olyan programot, ami érdekelheti.

Az egyik ilyen a retródiszkó, az elmúlt másfél évben háromszor hirdették meg a táncos mulatságot.


A győztes muffin érkezik a zsűri asztalára( Fotó: Sáfár Tibor)

Geiger Tamás még zsűrizett is a péntek partin ( Fotó: Sáfár Tibor)

– Olyan jól fogadták, hogy már a szilveszter is ennek a jegyében telik majd. Az ötvenestől egészen a kilencvenes évekig mindent játszik a dj. Azon dolgozunk, hogy hamarosan az általános iskola felsős tanulóinak is megszervezhessük a tinidiszkót, ahol ellenőrzött körülmények között, mégis önfeledten szórakozhatnak.

A művelődési házon kívül az intézmény szervezi a Molnár-szigeten lévő Tündérkert programjait tavaly tavasz óta.

– Kitaláltuk a Péntek Partikat, ezek új színt vittek a kert életébe, hiszen addig inkább csak zenés rendezvények voltak. Itt pedig mindenfélét kipróbáltunk, elsősorban a kicsiknek és a sportolni vágyóknak igyekeztünk kedvezni. A jövőben is lesz folytatása, de 2017-ben már lehet, hogy más időpontot keresünk, hogy a péntek esti térzenekoncertekkel ne ütközzön. De az egész még mozgásban van, hiszen újabb játszótér épül, és a helyieknek még meg kell ismerniük a régi-új helyet, hogy igazán birtokba vehessék.

424-es vasútmodellező klub

Egy minivilágot teremtettek a terepasztalra (424-es vasútmodellező klub)

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.