EUR: 307,68 Ft
CHF: 265,89 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Külföld

Mentőkutyával találkozott a pápa

Mentőalakulatok tagjaival és azzal a keresőkutyával is találkozott szombaton a Szent Péter téren Ferenc pápa, amely élve talált meg a romok alatt egy négyéves kislányt a pusztító olaszországi földrengés után.

A pápa megsimogatta a Leo nevű fekete labradort, gazdájának és a katasztrófaelhárítók többi tagjának, valamint az önkénteseknek pedig köszönetet mondott az eddig végzett munkájukért.

Leo segítségével találták meg Pescara del Trontóban az augusztus 24-ei földrengés után tizenhat órával a romok alatt a négyéves Giorgiát, akit kilencéves nővére, Giulia az élete árán védett meg a rájuk zúduló törmelékektől. A nagyobbik gyermek a testével oltalmazta kishúgát, aki órákig feküdt nővére holtteste alatt.

Leo szerdán Angela Merkel német kancellárral és Matteo Renzi olasz miniszterelnökkel is találkozott a két politikus maranellói megbeszélésén.

Szombaton egy másik kutya, Romeo is bekerült a hírekbe. A Golden Retrievert kilenc nappal a földrengés után épen és egészségesen, bár kissé legyengülve emelték ki egy ház romjai alól Amatricében. A 12 éves jószág egy parányi helyen vészelte át a természeti katasztrófa óta eltelt napokat. Gazdája már feladta a reményt, hogy életben találják, a romeltakarítás során azonban a katasztrófaelhárítók kétségbeesett kutyaugatásra lettek figyelmesek, ez vezette nyomra őket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ukrajna nem változtat a magyar nemzetiségi oktatáson a Velencei Bizottság döntéséig

  Ukrajna nem változtat a magyar nemzetiségi oktatáson a Velencei Bizottság döntéséig

  Magyarország ígéretet kapott, hogy addig nem vezetnek be semmilyen változtatást Ukrajnában a magyar kisebbség oktatásában, amíg nem születik meg az Európa Tanács Velencei Bizottságának állásfoglalása – közölte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Lilija Hrinevics ukrán oktatási miniszterrel és Pavlo Klimkin külügyminiszterrel csütörtökön Kijevben folytatott tárgyalásai után.

 • A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán regionális parlament szavazást tarthat Katalónia függetlenségének kinyilvánításáról, ha a madridi központi kormány “továbbra is akadályozza a párbeszédet, és folytatja az elnyomást” – írta csütörtökön Mariano Rajoy spanyol miniszterelnöknek Carles Puigdemont katalán elnök.

 • Donald Trump is szigorítaná a bevándorlást

  Donald Trump is szigorítaná a bevándorlást

  Feleannyi bevándorlót engedne az Egyesült Államokba Donald Trump a napokban a kongresszus elé terjesztett új bevándorlásügyi tervezete alapján. A Figyelő szerint a Trump-tervezet a bevándorlók számának jelentős csökkentése mellett a migrációval kapcsolatos tízezer új állást is teremtene: megnövelné a vámtisztviselők és a bevándorlásügyi bírók, ügyészek és ügyvédek számát is.