EUR: 307,87 Ft
CHF: 289,39 Ft
2017. február 19., vasárnap
Zsuzsanna

Egyéb IX.kerület

Meseparkká változik a Kerekerdő

Egész napos gyerekprogramokkal, színházi előadásokkal és koncertekkel várják a gyerekeket szeptember 24-én a Kerekerdő Parkban.

A VIII. Játék- és Mesenapról Nyerusay Viktória, a program szervezője, a Ferencvárosi Művelődési Központ munkatársa beszélt a Lokál Extrának.

9ker_gyereksziget (1)

Különböző ügyességi játékok is várják a gyerekeket

 

A Kerekerdő parkot a Vendel, a Márton, a Tűzoltó és a Lenhossék utca fogja közre. Bár a park már régóta megvan, idén nyáron „új funkciót kapott”, hiszen a művelődési központ vezetői úgy gondolták, gyermekprogramokat visznek ki a szabadba.
– Ennek köszönhetően a nyáron minden csütörtökön gyermekszínházi előadásokat tartottunk a parkban – mondta lapunknak Nyerusay Viktória. Az ötlet sikeresnek bizonyult, ezért úgy döntöttünk, idén a mese- és játéknapot is ott rendezzük meg.
Merthogy ez a nap immár hagyományosan a gyerekeké. A Magyar Népmese Napjához kapcsolódó rendezvényt ugyanis immár nyolcadik alkalommal szervezi meg a művelődési központ.
– Az első évben a művelődési központ adott otthon a rendezvénynek, majd a Vendel parkban tartottuk meg a mesenapot. Ez lesz az első alkalom, hogy a Kerekerdő Parkban lesz, ehhez kapcsolódóan az idei rajzpályázatunk során Lázár Ervin, A négyszögletű kerekerdő című meséjét kellett illusztrálniuk a gyerekeknek.

9ker_gyereksziget (2)

Mindenki megtalálja majd a neki szóló játékot

Merthogy a mesenaphoz minden évben rajzpályázat is kapcsolódik, melynek eredményhirdetése szintén 24-én lesz, a legjobb rajzokat pedig a művelődési központban állítják ki. De az eredményhirdetés mellett is számos programmal kedveskednek a szervezők a gyerekeknek, hiszen a színpadon a Hadart Színház tagjai a Süsü a sárkány című mesejátékot adják el, de lesz óriás ugrálóvár, legósarok, arcfestés vagy épp lufihajtogatás is, emellett pedig egész nap mini vidámpark, és focikupa is várja a családokat.
– A művelődési házban havonta egy alkalommal a Cimbora játszóház ingyenes napot tart, és ők most is ott lesznek a rendezvényen, mint ahogy fellép majd a Cimbora együttes is. Sőt, délután három órakor a kicsik nagy kedvence, Gryllus Vilmos ad koncertet.
Nyerusay Viktória fontosnak tartotta kiemelni, hogy a belépés és az összes játék kipróbálása mindenki számára ingyenes.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pecsét István gyógyul!

  Pecsét István gyógyul!

  „Leírhatatlan az érzés volt, amikor azt olvastam, hogy a májam felső részéről eltűnt az áttét” – mesélte boldogan, mosolyogva Pecsét István, akinek kálváriába illő útját komoly dunaújvárosi és társadalmi támogatással indították el Kínába.

 • Pokolgép robbant Bagdadban, rengetegen meghaltak

  Pokolgép robbant Bagdadban, rengetegen meghaltak

  A legfrissebb értesülések szerint legalább 55 ember életét követelte egy pokolgépes merénylet csütörtökön, amelyet Bagdad déli részében fekvő Hajj as-Surta nevű kerületben követtek el – közölték helyi egészségügyi és biztonsági források.

 • Veszélyt hordozhat magában a hattyútetem

  Veszélyt hordozhat magában a hattyútetem

  A Fióka- és Madármentés közösségi oldala számolt be arról, hogy a múlt héten a Dunáról három hattyútetemet adtak le a Nébihhez influenza alapos gyanújával, illetve további hét tetemet regisztráltak a csepeli Kis-Dunán.