EUR: 312,96 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb IX.kerület

Meseparkká változik a Kerekerdő

Egész napos gyerekprogramokkal, színházi előadásokkal és koncertekkel várják a gyerekeket szeptember 24-én a Kerekerdő Parkban.

A VIII. Játék- és Mesenapról Nyerusay Viktória, a program szervezője, a Ferencvárosi Művelődési Központ munkatársa beszélt a Lokál Extrának.


9ker_gyereksziget (1)

Különböző ügyességi játékok is várják a gyerekeket

 

A Kerekerdő parkot a Vendel, a Márton, a Tűzoltó és a Lenhossék utca fogja közre. Bár a park már régóta megvan, idén nyáron „új funkciót kapott”, hiszen a művelődési központ vezetői úgy gondolták, gyermekprogramokat visznek ki a szabadba.
– Ennek köszönhetően a nyáron minden csütörtökön gyermekszínházi előadásokat tartottunk a parkban – mondta lapunknak Nyerusay Viktória. Az ötlet sikeresnek bizonyult, ezért úgy döntöttünk, idén a mese- és játéknapot is ott rendezzük meg.
Merthogy ez a nap immár hagyományosan a gyerekeké. A Magyar Népmese Napjához kapcsolódó rendezvényt ugyanis immár nyolcadik alkalommal szervezi meg a művelődési központ.
– Az első évben a művelődési központ adott otthon a rendezvénynek, majd a Vendel parkban tartottuk meg a mesenapot. Ez lesz az első alkalom, hogy a Kerekerdő Parkban lesz, ehhez kapcsolódóan az idei rajzpályázatunk során Lázár Ervin, A négyszögletű kerekerdő című meséjét kellett illusztrálniuk a gyerekeknek.

9ker_gyereksziget (2)

Mindenki megtalálja majd a neki szóló játékot

Merthogy a mesenaphoz minden évben rajzpályázat is kapcsolódik, melynek eredményhirdetése szintén 24-én lesz, a legjobb rajzokat pedig a művelődési központban állítják ki. De az eredményhirdetés mellett is számos programmal kedveskednek a szervezők a gyerekeknek, hiszen a színpadon a Hadart Színház tagjai a Süsü a sárkány című mesejátékot adják el, de lesz óriás ugrálóvár, legósarok, arcfestés vagy épp lufihajtogatás is, emellett pedig egész nap mini vidámpark, és focikupa is várja a családokat.
– A művelődési házban havonta egy alkalommal a Cimbora játszóház ingyenes napot tart, és ők most is ott lesznek a rendezvényen, mint ahogy fellép majd a Cimbora együttes is. Sőt, délután három órakor a kicsik nagy kedvence, Gryllus Vilmos ad koncertet.
Nyerusay Viktória fontosnak tartotta kiemelni, hogy a belépés és az összes játék kipróbálása mindenki számára ingyenes.


Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.