2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb IX.kerület

Meseparkká változik a Kerekerdő

Egész napos gyerekprogramokkal, színházi előadásokkal és koncertekkel várják a gyerekeket szeptember 24-én a Kerekerdő Parkban.

A VIII. Játék- és Mesenapról Nyerusay Viktória, a program szervezője, a Ferencvárosi Művelődési Központ munkatársa beszélt a Lokál Extrának.


9ker_gyereksziget (1)

Különböző ügyességi játékok is várják a gyerekeket

 

A Kerekerdő parkot a Vendel, a Márton, a Tűzoltó és a Lenhossék utca fogja közre. Bár a park már régóta megvan, idén nyáron „új funkciót kapott”, hiszen a művelődési központ vezetői úgy gondolták, gyermekprogramokat visznek ki a szabadba.
– Ennek köszönhetően a nyáron minden csütörtökön gyermekszínházi előadásokat tartottunk a parkban – mondta lapunknak Nyerusay Viktória. Az ötlet sikeresnek bizonyult, ezért úgy döntöttünk, idén a mese- és játéknapot is ott rendezzük meg.
Merthogy ez a nap immár hagyományosan a gyerekeké. A Magyar Népmese Napjához kapcsolódó rendezvényt ugyanis immár nyolcadik alkalommal szervezi meg a művelődési központ.
– Az első évben a művelődési központ adott otthon a rendezvénynek, majd a Vendel parkban tartottuk meg a mesenapot. Ez lesz az első alkalom, hogy a Kerekerdő Parkban lesz, ehhez kapcsolódóan az idei rajzpályázatunk során Lázár Ervin, A négyszögletű kerekerdő című meséjét kellett illusztrálniuk a gyerekeknek.

9ker_gyereksziget (2)

Mindenki megtalálja majd a neki szóló játékot

Merthogy a mesenaphoz minden évben rajzpályázat is kapcsolódik, melynek eredményhirdetése szintén 24-én lesz, a legjobb rajzokat pedig a művelődési központban állítják ki. De az eredményhirdetés mellett is számos programmal kedveskednek a szervezők a gyerekeknek, hiszen a színpadon a Hadart Színház tagjai a Süsü a sárkány című mesejátékot adják el, de lesz óriás ugrálóvár, legósarok, arcfestés vagy épp lufihajtogatás is, emellett pedig egész nap mini vidámpark, és focikupa is várja a családokat.
– A művelődési házban havonta egy alkalommal a Cimbora játszóház ingyenes napot tart, és ők most is ott lesznek a rendezvényen, mint ahogy fellép majd a Cimbora együttes is. Sőt, délután három órakor a kicsik nagy kedvence, Gryllus Vilmos ad koncertet.
Nyerusay Viktória fontosnak tartotta kiemelni, hogy a belépés és az összes játék kipróbálása mindenki számára ingyenes.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.