2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Sport

Messit kikezdte a profi futball

Súlyos árat fizetett a Barcelona az Atlético Madrid elleni szerény 1-1-es döntetlenért. Nem csupán a felzárkózás lehetőségét hagyta ki, de megsérült Lionel Messi is. Várhatóan háromhetes kihagyás vár rá.

Nincsenek szép emlékei az Atléticóról az argentin futballistának. Hat évvel ezelőtt Tomás Ujfalusi brutális belépője nyomán dőlt ki a sorból, igaz, akkor csak másfél hetet pihent. Ezúttal pedig Diego Godín belépője viselte meg, olyannyira, hogy nem sokkal később cserét kért. Az orvosi vizsgálat kiderítette, hogy lágyéksérülést szenvedett, és legközelebb várhatóan csak október 19-én, a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsen léphet pályára.


Messi ahhoz képest, hogy milyen sokat van a pályán, viszonylag kevéssé sérülékeny. Legalábbis eddig elkerülték a a komolyabb sérülések, és három hónap volt – tíz éve a lábközépcsontja törött el – a leghosszabb kényszerpihenője. Azonban az ő testét is kikezdte a profi futball. Az elmúlt két, két és fél idényben többet volt sérült, mint az azt megelőző öt idényben összesen, és a helyzet csak rosszabbodni fog, aligha lesznek kíméletesek vele a védők. Márpedig Messi nélkül a bajnokságban és a nemzetközi porondon is lényegesen csökkennek a Barcelona győzelmi esélyei.

Messi pályafutásának eddigi komolyabb sérülései


2005:

Izomhúzódás a jobb combjában (14 nap pihenő)
Izomszakadás a jobb lábában (75 nap)

2006
Bokaficam a jobb lábában (7 nap)
Lábközépcsonttörés a bal lábfejében (81 nap)

2007
Izomhúzódás a jobb lábában (5 nap)
Combizomhúzódás a bal lábában (34 nap)
Combizomszakadás a bal lábában (42 nap)

2009
Csípősérülés (7 nap)

2010
Bokaszalag-húzódás (15 nap)

2012
Jobb térd zúzódása (3 nap)
Combizomhúzódás (10 nap)

2013
Combizomhúzódás (14 nap)
Combizomszakadás (59 nap)

2015
Oldalsó térdszalagszakadás (56 nap)

2016
Bordazúzódás (7 nap)
Ágyéksérülés (21 nap?)

epa05551323 Atletico Madrid's Diego Godin next to FC Barcelona's Lionel Messi sitting on the turf after he picked up an injury during the Spanish Primera Division soccer match between Barcelona and Atletico Madrid at Camp Nou in Barcelona, Spain, 21 September 2016. EPA/ALEJANDRO GARCIA

Kapcsolódó Cikkek

  • Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Hosszú Katinka nagyszerű teljesítménnyel, saját világcsúcsától kevesebb mint három tizeddel elmaradva nyerte meg a 100 méter vegyes előfutamait és jutott be az elődöntőbe a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki délelőtti programjában.

  • Koriközpont épül Budapest szívében

    Koriközpont épül Budapest szívében

    Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.