EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 25., vasárnap
Vilmos

Sport

Messit kikezdte a profi futball

Súlyos árat fizetett a Barcelona az Atlético Madrid elleni szerény 1-1-es döntetlenért. Nem csupán a felzárkózás lehetőségét hagyta ki, de megsérült Lionel Messi is. Várhatóan háromhetes kihagyás vár rá.

Nincsenek szép emlékei az Atléticóról az argentin futballistának. Hat évvel ezelőtt Tomás Ujfalusi brutális belépője nyomán dőlt ki a sorból, igaz, akkor csak másfél hetet pihent. Ezúttal pedig Diego Godín belépője viselte meg, olyannyira, hogy nem sokkal később cserét kért. Az orvosi vizsgálat kiderítette, hogy lágyéksérülést szenvedett, és legközelebb várhatóan csak október 19-én, a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsen léphet pályára.

Messi ahhoz képest, hogy milyen sokat van a pályán, viszonylag kevéssé sérülékeny. Legalábbis eddig elkerülték a a komolyabb sérülések, és három hónap volt – tíz éve a lábközépcsontja törött el – a leghosszabb kényszerpihenője. Azonban az ő testét is kikezdte a profi futball. Az elmúlt két, két és fél idényben többet volt sérült, mint az azt megelőző öt idényben összesen, és a helyzet csak rosszabbodni fog, aligha lesznek kíméletesek vele a védők. Márpedig Messi nélkül a bajnokságban és a nemzetközi porondon is lényegesen csökkennek a Barcelona győzelmi esélyei.

Messi pályafutásának eddigi komolyabb sérülései

2005:

Izomhúzódás a jobb combjában (14 nap pihenő)
Izomszakadás a jobb lábában (75 nap)

2006
Bokaficam a jobb lábában (7 nap)
Lábközépcsonttörés a bal lábfejében (81 nap)

2007
Izomhúzódás a jobb lábában (5 nap)
Combizomhúzódás a bal lábában (34 nap)
Combizomszakadás a bal lábában (42 nap)

2009
Csípősérülés (7 nap)

2010
Bokaszalag-húzódás (15 nap)

2012
Jobb térd zúzódása (3 nap)
Combizomhúzódás (10 nap)

2013
Combizomhúzódás (14 nap)
Combizomszakadás (59 nap)

2015
Oldalsó térdszalagszakadás (56 nap)

2016
Bordazúzódás (7 nap)
Ágyéksérülés (21 nap?)

epa05551323 Atletico Madrid's Diego Godin next to FC Barcelona's Lionel Messi sitting on the turf after he picked up an injury during the Spanish Primera Division soccer match between Barcelona and Atletico Madrid at Camp Nou in Barcelona, Spain, 21 September 2016. EPA/ALEJANDRO GARCIA

Kapcsolódó Cikkek

 • Kapás, Kenderesi és Verrasztó aranyat érően úszott Rómában

  Kapás, Kenderesi és Verrasztó aranyat érően úszott Rómában

  Három számban avattak magyar győztest a hagyományos római nemzetközi úszóviadalon, a Sette Collin (Hét Domb) szombaton: Kapás Boglárka 800 méter gyorson, Kenderesi Tamás 200 méter pillangón, Verrasztó Dávid pedig 400 méter vegyesen nyert a második versenynapon.

 • Indulhat az utolsó roham a jegyekért

  Indulhat az utolsó roham a jegyekért

  Decemberben rekordidő alatt elfogyott az összes, akkor kapható jegy a 17. FINA Világbajnokságra. A szervezők azonban akkor nem hozták forgalomba az összes jegyet, úgyhogy ma, 15 órakor indulhat az utolsó roham.

 • Messi megússza a börtönt, ha fizet

  Messi megússza a börtönt, ha fizet

  Az illetékes ügyész nem ellenzi az adócsalás miatt elítélt Lionel Messi 21 hónapos börtönbüntetésének pénzbírsággal történő kiváltását.