2018. április 24., kedd
György

Belföld I.kerület XII.kerület

Migránsokat költöztetne Budára az ex-DK-s

Migránsokat szállásolna el a XII. kerületben Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK kiugrott politikusa, aki a Lokálnak azt is elmondta, hogy új párt alapításába fog.

Fotó: MTI

Kerék-Bárczy Szabolcs (Fotó: MTI)

– Kutya kötelességünk befogadni azokat, akik az életüket mentik, ha hatalomra kerülünk, megfordítjuk a jelenlegi bevándorláspolitikát – ígérte a Lokálnak Kerék-Bárczy Szabolcs. Ő az a korábbi MDF-es, majd DK-s politikus, aki nemrég hagyta el Gyurcsány Ferenc pártját. Akkor úgy fogalmazott: a tömörülés politikája megbukott. Tegnap adta vissza hivatalosan önkormányzati mandátumát a XII. kerületben, amit majd Vágó István, az ország „kvízprofesszora” vesz át tőle.


Kerék-Bárczy egy korábbi előterjesztésében migránsok beköltöztetését szorgalmazta a Hegyvidékre. A Lokálnak megerősítette, hogy ezt ma is jó ötletnek tartja. – A testület leszavazott, de ma is abszolút fenntartom az indítványomat – fogalmazott. Tavaly arra tett javaslatot a Hegyvidéki önkormányzatnak, hogy „gondoskodjon legalább tíz-tizenöt regisztrált menekült folyamatos átmeneti elhelyezéséről a kerület költségvetésének terhére”.

A politikus azt is elárulta: legkésőbb jövő februárig új pártot alapít. – Vezető szerepet fogok betölteni egy teljesen új pártban. Nem mondtam le 2018-ról, éppen társakat keresek – fogalmazott.

Mint mondta, magát keresztény embernek tartja, ezért erkölcsileg Ferenc pápa az iránytűje, politikai értelemben pedig a Nyugat.

Kerék-Bárczy Szabolcs a DK-val való szakítására is kitért. Közölte, hogy nem vált el haragban Gyurcsány Ferenctől, de be kellett látnia, hogy mást gondolnak a politikáról. – Szerintem a jelenlegi ellenzék alkalmatlan a kormányváltásra, mert hiteltelen. Ezért kell egy alternatíva új arcokkal, amely képes a kultúraváltásra – magyarázta.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Még csak kedd?!

    A nap képe: Még csak kedd?!

    Nem mindennapi módon fejezte ki nemtetszését az a teknős, akinek nem volt kedve a modellt állni a fényképezőnek, így “bemutatott” Mark Fitz természetfotósnak.

  • Budapest lett Európa új Hollywoodja

    Budapest lett Európa új Hollywoodja

    Az elmúlt tíz évben Budapest lett a „filmesek Mekkája.” A legnézettebb francia tévé, a TF1 stábja 12 perces riportban kereste a választ arra, hogy minek köszönhető a magyar főváros vonzereje.