EUR: 303,14 Ft
CHF: 266,70 Ft
2017. augusztus 22., kedd
Menyhért, Mirjam

Extra

Migránstámadás: Csak pépeset tud enni a megvert kamionos

Ma délután ér haza az a debreceni kamionos, akit a migránsok kis híján agyonvertek egy franciaországi autópálya parkolójában. A férfi négy nap után is csak zokogva tud beszélni a támadásról, nem tudja, fog-e még valaha kamionra ülni. Élettársa, Mária is megtörten nyilatkozott a Lokálnak.

Se éjjele, se nappala nincs a debreceni Török Máriának, mióta kamionsofőr élettársát, Bárándi Attilát egy francia autópálya parkolójában félholtra verték. A támadók migránsok voltak, így akarták elérni, hogy a magyar sofőr Angliába vigye őket.

– Tizenöt éve vagyok együtt Attilával, ő már akkor kamionosként járta az országot, világot. Korábban békefenntartó volt Boszniában, de ott sem került ekkora veszélybe – mondta a kisírt szemű asszony. – Attila Poperinge városka mellett, az A25-ös autópálya parkolójában hajnali négykor arra riadt fel, hogy mozog a rakománya. Kiszállt, hogy megnézze, mi történt, amikor hátulról fejbe verték. Visszamenekült a fülkébe, de a támadói mindkét oldalüveget betörték, kombinált fogóval ütötték a fejét, az arcát. Az összes fogát kiverték, csupán négy maradt, de kettő abból is meglazult. Hiába feküdt a dudára, a parkolóban 14 kamion állt, de senki nem ment oda.

kamionos3

Attila lelkileg is összetört a támadás után

A magyar sofőr vérző fejjel, alsónadrágban szaladt az autópályára segítségért. Egy nő állt meg, ő hívott mentőt és rendőrt. Két nappal később az egyenruhásokkal visszament a kamionhoz, ahol hét migránst találtak a raktérben. A támadás híre óta Mária sem enni, sem aludni nem tud, de közös kutyájuk, Bíborka is megérezte a bajt, belebetegedett a történtekbe.

– Soha nem bocsátok meg a migránsoknak – fakad ki Mária. – Attilát esténként rémálmok gyötrik, újra és újra átéli a borzalmakat. Bűntudata van, mert táppénzre kerül, nem tudja eltartani a családját. Eddig is napról napra éltünk, nincs spórolt pénzünk. A párom derűs, vidám ember volt, rengeteget dolgozott, egy hónapban csupán négy napot volt itthon, a többit kamionon töltötte.

Kollégája hétfőn indult haza Bárándi Attilával a Budapesttől 2000 kilométerre lévő franciaországi Villevaudé városkából. Telefonon értük utol.

– Lelkileg is összetörtem, nem tudom, fogok-e még valaha kamionozni – mondta sírva a Lokálnak a megvert sofőr. – A támadás hírére egy kint dolgozó, ismeretlen magyar fiú jött értem, pár napot nála pihentem. Tegnap gulyáslevest főzött nekem, amit összeturmixolt, csak így tudtam megenni. Amíg élek, hálás leszek neki, amiért emberséges volt velem.

Kapcsolódó Cikkek

 • Peller Károly: A szaporítók is állatkínzók

  Peller Károly: A szaporítók is állatkínzók

  A Budapesti Operettszínház művészének élete elképzelhetetlen lenne szeretett kutyája Bóni és három cicája nélkül. Károly fontosnak tartja felhívni a figyelmet az állatkínzás elleni küzdelemre.

 • Hajdú Péter: A gyerekek nem pletykálnak Kata új párjáról

  Hajdú Péter: A gyerekek nem pletykálnak Kata új párjáról

  Bár szakított kedvesével, Eszterrel, szó sincs róla, hogy újra gyerekei édesanyján, Sarka Katán gondolkodna a producer. Mi több, egyáltalán nem foglalkozik a feleségével Hajdú, akinek gyermekei sem részletezik az édesanyjukkal és annak milliárdos párjával töltött időt.

 • 52 évesen is bombázó Liz Hurley

  52 évesen is bombázó Liz Hurley

  Megállt az idő Liz Hurley felett. Az 52 éves angol színésznő annyira jó formában van, hogy csak ámulunk. Remélhetőleg nem extrém, egészségre ártalmas fogyókúrának köszönheti bomba alakját, azt pletykálják ugyanis, hogy bármire képes, ha a külsejéről van szó.

 • Godzilla fellendíti Mexikóvárost

  Godzilla fellendíti Mexikóvárost

  Örül Mexikóváros polgármestere a metropoliszban forgatott új Godzilla-filmnek, mert az szerinte az idegenforgalmat is megélénkíti és sokak számára nyújt, ha rövid időre is munkalehetőséget.