2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Extra

Milliókat követelnek Kállay-Saunders Andrástól

Ötmillió forintot követel Kállay-Saunders Andrástól az az ikerpár, akikkel az énekes verekedésbe keveredett még három éve. A keddi tárgyaláson egy videófelvétel komoly fordulatot hozott a büntetőügyben, de a tárgyalás csütörtöki folytatásakor az énekes barátnője, Tolvai Renáta vallomása is sorsfordító lehet.

Fotó: dfp

Folytatódott a bírósági tárgyalás Kállay-Saunders András ügyében, aki egy a Hajógyári-szigeten 2013-ban kipattant verekedés miatt ül a vádlottak padján. Az egykori megasztárost súlyos testi sértéssel vádolják. Saunders állítja, hogy rasszista indíttatású, jogtalan támadás érte, ezért kellett megvédenie magát. Júniusban vallomást kellett tennie a bíróságon, ahol az ügyben meglepő fordulat állt be, amikor barátja ellen vallott, és elmondta: ő volt az, aki fejbe rúgta az egyik sértettet.


Kedden újabb tanúkihallgatás történt az ügyben, ahol Kállay-Saunders András mint elsőrendű vádlott, és barátja, a másodrendű vádlott újra találkozott a sértett ikerpárral, akik közül az egyik arc- és orrcsonttörést szenvedett, a másik pedig napokig feküdt az intenzív osztályon. Az énekes teljes higgadtsággal hallgatta végig a sértettek többórás vallomását, de egyszer felállt és megjegyezte a bírónak: az, hogy csendben, szótlanul ül, nem azt jelenti, hogy egyet is ért az elhangzottakkal.

N. Adrián és N. András sértettek továbbra is fenntartották állításukat, miszerint az énekes egyikőjüket orrba, másikukat – aki ájultan a földön feküdt – fejbe rúgta, és igényeikkel is előálltak. Ügyvédjük jelezte a bírónak, hogy sérelmeik miatt N. Adrián 3, míg N. András 2 millió forintot követel Kállay-Saunders Andrástól.


– Nem vagyunk meglepve, hogy megpróbálják a sértetti igényeiket megvalósítani, de a követelésre kizárólag a bűnösség megállapítása esetén van lehetőség, ami nem éppen abban az irányban folyik. Hiszen olyan fordulatot vett a mai tárgyalás, ami a védekezést támasztja alá – mondta a Lokálnak Saunders ügyvédje, aki ezzel arra utalt, hogy most, három évvel az ominózus incidens után olyan videóanyag került elő, ami komoly, pozitív fordulatot jelenthet Kállay- Saunders András büntetőügyében.

Tény, a tárgyaláson levetített, a sajtó munkatársai előtt sem titkos videófelvétel olyan verekedést rögzített, amit a sértettek eddig tagadtak, ráadásul a csütörtök reggeli tárgyalás további fordulatot is hozhat, ahol az énekes barátnője, Tolvai Reni is elmondhatja az akkor látottakat. A verekedés éjszakáján ugyanis Andrással együtt mentek szórakozni, mi több, a sértettek elmondása szerint az első egymásnak feszülés Saunders és az ikerpár egyik tagja között féltékenységből, épp az énekesnő miatt következett be.

– Ha Reni ráér, jön csütörtökön, és elmondja, hogy mi történt. Mi nem tanulunk be szöveget, nem kell részlehajlónak lennie, ő is látta, hogy mi történt és hogyan, és azt fogja elmondani. Én végig abban reménykedtem, hogy van valahol egy kamerafelvétel mindenről, és akkor már rég nem lennék itt. Sajnálom, hogy három éve olyan kép van rólam a köztudatban, hogy egy vadállat vagyok, és a legszomorúbb az egészben, hogy ezen ügy miatt kötekednek velem azóta az emberek. „Áh, te vagy az, aki fejbe rúgtad…” – ez nagyon rossz, szomorkodott az énekes.

kállay

 

Kapcsolódó Cikkek