2017. november 29., szerda
Taksony

Sport

Mindkét klubot megbüntették a Ferencváros-Újpest mérkőzés után

A házigazda Ferencvárost és az Újpestet is megbüntette kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a két együttes szombati – 3-3-as döntetlennel záruló – bajnoki mérkőzésén történtek miatt.

A zöld-fehéreket a rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért – nem megfelelő ruházat- és csomagátvizsgálásért – 200 ezer forintra büntette a testület az MLSZ honlapja szerint. Az Újpest FC 400 ezer forint pénzbüntetést kapott, mert szurkolói jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközt használtak, dobtak a játéktérre, és szidalmazták az ellenfelet.


A Videotont vendégül látó Budapest Honvédot 100 ezer forintra büntették, mivel drukkerei szidalmazták az ellenfelet és annak két játékosát.

A Diósgyőr-Debrecen mérkőzéssel kapcsolatban a DVTK-t szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért – más sportszervezet szidalmazása -, valamint a rendnek a mérkőzés lefújása utáni nem megfelelő biztosításáért 100 ezer, a DVSC-t szintén szurkolóinak viselkedése miatt 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a testület.

A miskolci találkozón kiállított debreceni Dusan Brkovic és diósgyőri Tamás Márk 1-1 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Saubernél tér vissza az Alfa Romeo a Forma-1-be

    A Saubernél tér vissza az Alfa Romeo a Forma-1-be

    Visszatér a Forma-1-be az olasz Alfa Romeo márka, mely a jövő évtől a névadó szponzora lesz a Sauber csapatnak. A Fiat érdekeltségébe tartozó legendás autómárka újbóli szerepvállalása azután vált biztossá, hogy megállapodott a Ferrarival, mely a továbbiakban is ellátja majd a svájci istállót motorokkal.

  • Leekens szerint kijutunk az Eb-re

    Leekens szerint kijutunk az Eb-re

    Interjút adott az M4 Sportnak Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, amelyben kifejtette, hogy bízik abban, hogy a csapat kijut a 2020-as Európa bajnokságra, de hozzátette, hogy hat-hét csapatkapitányra van szükség a pályán.