EUR: 323,67 Ft
CHF: 280,62 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Szeged

Mini-világbajnokságnak ad otthont Szeged kajak-kenuban

Szeptember 23. és 25. között a Maty-éri Szegedi Olimpiai Központ látja vendégül az Olimpiai Reménységek Versenyének (ORV) nemzetközi mezőnyét. A korosztályos regatta négy év után tér vissza ismét Magyarországra.

A 15–17 esztendős kajak-kenusokat tömörítő sorozat versenyeit évről évre a visegrádi országok rendezik felváltva. A magyar csapat legutóbb tavaly a lengyelországi Bydgoszczban is toronymagasan a többi nemzet előtt végzett az összetett vetélkedésben, akárcsak a korábbi kiírások alkalmával, így tehát a 87 fővel induló válogatottól ezúttal is szép eredmények várhatók a megközelítőleg 600-700 versenyzőt felvonultató mezőnyben.


9A_matyer01

– Szeretik ezt a verseny a fiatalok, ennek a korosztálynak ez a legnagyobb megmérettetése. Idén 33 ország indul, ami szép szám, hiszen például az Európa-bajnokságon 35 nemzet képviseltette magát, ráadásul ezúttal Ausztráliából, az Egyesült Államokból vagy éppen a Dél-afrikai Köztársaságból is, Szeged tehát mini-világbajnokságot rendez – árulta el a Lokál Extra érdeklődésére Hüttner Csaba utánpótlás-szövetségi vezetőedző. Hozzátette, Magyarország minden számban két-két egységet indít, hiánytalanul kihasználva ezáltal az ORV nyújtotta mennyiségi lehetőségeket.

Szegediek

A szegedi alakulat öt-öt lány és fiú versenyzőt számlál, így kenuban Nagy Bianka, Molnár Csenge és Kiszely Zsófia, illetve Zombori Dominik, Zombori Csongor és Kocsis Ádám, kajakban pedig Verbőczi Eszter és Árok Dorottya, valamint Karnok Marcell és Molnár Lajos sikeréért szoríthatunk.

– Általában ezeken a versenyeken kiemelkedik a magyar válogatott, rendszerint háromszor-négyszer annyi érmet szoktunk összességében szerezni, mint a csapatverseny második helyezettje. Az utóbbi években mindig harminchoz közeli aranyérmet gyűjtöttünk be, de ettől függetlenül az elvárás idén is csak az, hogy mindenki hozza ki magából a maximumot és próbáljon a legjobban szerepelni – fogalmazott a szakember, aki szerint a németektől és a lengyelektől várható, hogy felveszik a kesztyűt a mi sportolóinkkal.


9A_sik02

Szintén a megfelelő teljesítményt, a maximális erődobást látja elsődleges fontosságúnak a versenyzőktől Sík Márton. Az EDF Démász Szegedi VE szakmai igazgatója elmondta, a Tisza-parti város együttese tíz tagot ad a magyar csapatba, akiktől minimálisan hat érmet remélnek. – A magyar válogatott tagjaként részt venni egy ilyen versenyen egyfajta elvárást, kötelezettséget tesz mindenkire. Ez persze egészséges keretek között működik, így motiváló tényezőként hat – mutatott rá a korábbi olimpikon, aki reményét fejezte ki, hogy a hazai pálya előnyét pozitív eredményekre, helyezésekre tudják váltani a fiatalok.

Újabb éremeső?

A magyar válogatott a 2012-es szegedi megmérettetés alkalmával 26 arany-, 22 ezüst- és 17 bronzérmet szerzett, megelőzve ezáltal a dobogón a cseh és a dán csapatot. Utóbbiak egyaránt 5-5 első helyezést értek el.

Az Olimpiai Reménységek Versenyét a Maty-éri lelátókon túlmenően az interneten és a televíziós közvetítéseken keresztül is élőben lehet majd követni.

9A_matyer03

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.