2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Extra

Nick Vujicic nagybeteg apjában tartja a lelket

A világhírű motivációs tréner, Nick Vujicic a múlt héten látogatott hazánkba, hogy két, telt házas előadást tartson az iskolán belüli terrorizmusról és zaklatásról. A végtagok nélkül született prédikátor azt is elmesélte, hogy az utóbbi évben kétszer is megérintette a halál szele, ugyanis ő és édesapja is súlyos beteg lett.

A 33 éves Nick közel 15 éve tart motivációs előadásokat a világ minden táján. Több mint 60 országban járt, ahol emberek millióit motiválta egy jobb élet irányába. Vujicic először 2013-ban járt Magyarországon, de most a Stand strong! (Maradj erős!) programjával járja a világot, dacára annak, hogy az utóbbi egy évben több tragédia is történt a kéz és láb nélkül született szónokkal.


Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

– Tavaly szeptemberben édesapámmal közölték, hogy rákos. Nyolc hetet jósoltak neki akkor az orvosok. Szerencsére még mindig él egy év elteltével is. A nehéz pillanatokban én lettem édesapám segítője. Két hét alatt rendbe szedtük a házat, a hagyatékát és elmentünk a temetőbe, hogy sírhelyről gondoskodjunk. Igazán földöntúli, szürreális élmény olt. Sokat sírtunk, nehéz volt a helyzet, de ott volt a remény. Ha hiszel a mennyországban, tudod, hogy ezzel nincs vége. Nehéz volt végignézni, ahogy énekelt a két fiamnak és sírt. Vannak jó és rossz napjai az embernek, de a hit az, ami átvezet minket a legsötétebb napokon – mondta Nick 61 éves édesapjáról, aki ebben a nehéz helyzetben is töretlenül dolgozik. Nemrégiben jelent meg Egy tökéletesen tökéletlen gyermek felnevelése című könyve. A sors azonban még tartogatott nem várt meglepetéseket Vujicic számára: idén télen kis híján meghalt a világhírű szónok.

– Februárban beteg lettem. Majdnem meghaltam, egészségügyi komplikációk léptek fel. Hat hét alatt épültem fel, a hit újra segített. A család imái, a tőlük kapott szeretet és az Istenbe vetett hitem – mesélt szűkszavúan a nehéz időszakról Nick.


Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Magyarországról igen kellemes élményei maradtak a motivációs trénernek. – Három éve azzal a szándékkal érkeztem Magyarországra, hogy áldást hozzak, de végül én kaptam – mesélte. Idén viszont igazán nemes ügyben érkezett a Nem Adom Fel Alapítvány közreműködésével: két előadáson, illetve egy iskoláknak fenntartott online közvetítésen kívánta felhívni a figyelmet a bántalmazás és a terrorizálás ellen.

– A Maradj erős! programnak egy igazán univerzális üzenete van. A következő generációnak szól, hogy mindig maradjanak erősek, sose adják fel az elveiket és a reményt, hogy növekedhessek, gyarapodhassanak. Kétgyerekes apaként szeretnék biztos lenni abban, hogy amikor egy nap majd elhagyom őket, nemcsak nekik, hanem rengeteg embernek egy élhetőbb világot teremtettünk. Nemcsak itt, hanem világszerte járványszerűen terjedő jelenség a bántalmazás, mások terrorizálása, de nagyon erősen hiszek abban, hogy ezen változtathatunk. Ahogy három éve, idén is rengeteg visszajelzésre és inspirációra számítok a magyaroktól.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Idén is kihirdette a Hollywoodi Filmesek Céhe az általuk legjobbnak ítélt színészi alakításokat. A jelöltek között ott van a favoritnak számító Gary Oldman, Timothee Chalamet , Judi Dench és Sally Hawkins is, de olyan meglepetés jelöltek is befértek a listába, mint Steve Carrell és Woody Harrelson is.

 • Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Idén két huszonéves is hazaviheti élete első Oscar-díját a világ filmkritikusai szerint. A kétszeres Oscar-jelölt Saoirse Ronan és az újonc Timothée Chalamet számtalan díjat nyertek már az idei díjátadó szezonban, legutóbb a Chicago-i Filmkritikusok díját.

 • Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Szerdán mutatták be a magyar mozik a Star Wars-saga legújabb, immár VIII. részét. Az utolsó Jedik máris minden rekordot megdöntött, a hazai forgalmazók szerint az űreposz korábbi filmjei közül egyikre sem kel el ennyi jegy már elővételben.

 • A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  Talán az eddigi legerősebb mezőny jött össze a jövő évi versenyre A Dal történetében. Erről két zsűritag, Frenreisz Károly és Mező Misi beszélt az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.