2017. november 04., szombat
Károly

Sport

Nagyon gáz: korrupcióra használta kapitányi posztját Allardyce

Meglehetősen kínos ügybe keveredett az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Sam Allardyce. Az edző magukat üzletembereknek kiadó újságíróknak adott tanácsokat az angol labdarúgó-szövetség átigazolási szabályainak kijátszására.

Sam Allardyce azt hitte, hogy távol-keleti üzletemberekkel beszélget a Premier League hátteréről, de azok valójában a Telegraph című konzervatív brit napilap oknyomozó riporterei voltak. Az újság tíz hónapos kutatómunka után most kezdte publikálni azt a cikksorozatot, amelyből fény derül a brit labdarúgás megvesztegetési és korrupciós ügyeire.


epa05513820 England soccer manager Sam Allardyce during a press conference after unveiling the England squad, at St Georges Park, Burton-upon-Trent, Staffordshire, Britain, 29 August 2016, for his first FIFA World Cup 2018 Qualifying soccer match. Slovakia will play England in their FIFA World Cup 2018, European Region, Group F qualifying match on 04 September 2016. EPA/WILL OLIVER

EPA/WILL OLIVER

Az első cikk szerint Allardyce arra használta pozícióját, hogy közbenjárjon egy 400 ezer fontos (150 millió forintos) ügyletben. A rejtett kamerás felvételen az is hallatszik, hogy a kapitány tanácsokat ad, miként lehet megkerülni a szövetség átigazolási szabályzatának azt a pontját, amely 2008 óta tiltja az egyes játékosok „birtoklásának” megosztását harmadik, külső partnercéggel. A szakvezető szerint létezik egy csoport, amely évek óta kijátssza a szabályokat, mivel „ebben van a pénz”.

A Telegraph riportjában Allardyce tett még néhány érdekes kijelentést. Kigúnyolja beszédhibája miatt elődjét, Roy Hodgsont, hülyeségnek nevezi azt, hogy a szövetség 870 millió fontot költött a Wembley újjáépítésére, és megjegyzéseket tesz Vilmos és Harry hercegre, előbbi nem mellesleg Allardyce főnöke, mivel papíron ő a szervezet elnöke.

Az angol labdarúgó-szövetség a Telegraph felvételei alapján vizsgálatot indított az ügyben.

Lapzártánk után érkezett a hír: távozott posztjáról Sam Allardyce, az angol labdarúgó-válogatott korrupciós botrányba keveredett szövetségi kapitánya.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dárdai: A fiatalok meghálálták a bizalmat

  Dárdai: A fiatalok meghálálták a bizalmat

  Dárdai Pál, a Hertha labdarúgócsapatának edzője büszke fiatal játékosaira, akiknek döntő érdeme volt a Zorja Luhanszk elleni 2-0-s sikerben az Európa Liga csoportkörében.

 • Elsírta magát Babos Timi

  Elsírta magát Babos Timi

  Könnyek között emlékezett vissza a most zárult szezonra Babos Tímea. A páros világbajnokságot nyert teniszező elmondta, hogy az évközi visszaesése során jött rá, mit is jelent neki a tenisz.

 • Ronaldo: Nem vagyunk jó passzban

  Ronaldo: Nem vagyunk jó passzban

  Cristiano Ronaldo szerint annak ellenére sincs válságban a címvédő Real Madrid, hogy szerdán 3-1-re kikapott a Tottenhamtől a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.