EUR: 307,15 Ft
CHF: 286,55 Ft
2017. január 16., hétfő
Gusztáv

Tech

Napi jótanács: Ne használd a Galaxy Note 7 okostelefonod repülőgépeken!

mobiltelefon /Fotó: Profimedia

Az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) figyelmeztetést adott ki légitársaságoknak, amelyben a Samsung Galaxy Note 7 mobil okostelefon készülék használatának mellőzését javasolja a repülőgépeken.

A Samsung Electronics dél-koreai vállalat a múlt héten jelentette be a Galaxy Note 7 készülékek visszahívását a töltéskor túlhevülő, ezért robbanás- és gyulladásveszélyes akkumulátor miatt.

Az illetékes amerikai hatóság közleménye szerint “erősen ellenjavallt” a Samsung Galaxy Note 7 készülékek bekapcsolása, illetve a csomagban való feladása a repülőgépeken az utóbbi időkben történt incidensek miatt.

Az amerikai figyelmeztetés kiadása után pár órával a japán közlekedési minisztérium is hasonló utasításban arra kérte a japán légitársaságokat, hogy tájékoztassák az utasokat a Samsung új mobiltelefonjára vonatkozó korlátozásokról.

A Singapore Airlines és három ausztrál légitársaság, a Qantas Airways Ltd, a Jetstar Airways és a Virgin Australia Holdings Ltd a héten már betiltotta a készülékek bekapcsolását és töltését repülőgépein.

A FAA ajánlása alapján az utasok felvihetik ugyan készülékeiket a repülőgépekre, de nem kapcsolhatják be azokat és nem csatlakoztathatják a gépek fedélzeti szórakoztató rendszerének USB-portjához sem.

A második legnagyobb amerikai légitársaság, a Delta Air Lines Inc közölte, hogy folyamatos kapcsolatban van a légügyi hatósággal és a biztonsági szempontokat szem előtt tartva vizsgálja az esetleg szükségessé váló intézkedéseket. Az United Continental Holdings Inc és az American Airlines Group Inc egyelőre nem reagált a FAA felhívásával kapcsolatban tett hírügynökségi megkeresésre.

Az amerikai légügyi hatóság ajánlása nem kötelező érvényű a légitársaságokra nézve. A FAA már korábban is jelezte a légitársaságoknak, hogy általában nem javasolt lítium-ion akkumulátorokat szállítani a repülőgépek rakterében, az utasokat pedig fel kell kérni, hogy ne a feladott, hanem a fedélzeti csomagban szállítsák azokat.

A Samsung két hét alatt 2,5 millió darabot szállított ki az új modellekből az üzletekbe. A csereakció hónapokig is eltarthat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Együttműködő robotok

  Együttműködő robotok

  Egyre több vállalat ismeri fel, hogy hosszú távú érdeke tevékenységének fenntartható végzése. Növekvőben van azon cégek száma, amelyek tudatosan törekednek ökológiai lábnyomuk csökkentésére, a környezet értékeinek védelmére.

 • Beperelték a Twittert!

  Beperelték a Twittert!

  A 2015 novemberében Párizsban és a 2016 márciusában Brüsszelben elkövetett torcselekmények áldozatainak hozzátartozói jogi eljárást kezdeményeztek a Twitter nevű közösségi szolgáltató ellen.

 • Kaspersky: kevés internetező használ biztonságos jelszót

  Kaspersky: kevés internetező használ biztonságos jelszót

  Még mindig csak kevés internetező alkot hatékony jelszót és használja azt biztonságosan, annak ellenére, hogy majdnem minden ötödik internetező fiókját megpróbálták már feltörni a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat kutatása szerint.