EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 21., szombat
Orsolya

Sport

Nem kell a duma, kötelező a győzelem!

Ma este a feröeri Tórshavnban megkezdi a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatát a magyar labdarúgó-válogatott. Nyerni kell, mese nincs.

Bernd Storck megpróbálja végrehajtani azt, ami az elmúlt 32 évben egy szövetségi kapitánynak sem sikerült, vagyis kijuttatni a magyar válogatottat a világbajnokságra. Az első akadály a mindössze ötvenezer lelket számláló Feröer csapata lesz. Ha csak a FIFA-világranglistát vesszük alapul, akkor egyértelmű, hogy mi vagyunk a párosítás esélyesei, hiszen Magyarország a 19., míg Feröer csak a 135. Az is mellettünk szól, hogy a hazaiak keretéből csupán tizenketten számítanak teljes állású labdarúgónak.

Storck azonban már a felkészülési időszak elején kijelentette, hogy még az Európa-bajnokságon sem tartott egyik mérkőzéstől sem annyira, mint ettől, és számára ez lesz az év mérkőzése. Jóllehet a kerettagok többsége egyetért a szövetségi kapitánnyal, de félreértés ne essék, ez csak a szokásos „duma”.

A nyilatkozatokat olvasva az embernek olyan érzése támad, mintha előre mentegetőznének, ami érthetetlen. Mikor mutassuk meg, ha nem most? Feröert persze nem szabad lebecsülni, de ha csupán a játékosok képességeit nézzük, akkor ez igenis kötelező győzelem. Az Eb-selejtezők során oda-vissza verni tudtuk őket, igaz, mindkét meccsen nagyon megizzadtunk.

Toulouse, 2016. június 25. Nikolics Nemanja (b) és Dzsudzsák Balázs a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a franciaországi Toulouse-ban 2016. június 25-én. A magyar csapat Belgium válogatottja ellen játszik június 26-án a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. MTI Fotó: Illyés Tibor


Nikolics Nemanja és Dzsudzsák Balázs 
MTI Fotó: Illyés Tibor

Storck korábban úgy fogalmazott, hogy „a csoport első helyére nehéz lenne odaérni” az Eb-győztes Portugáliával szemben, „de a második pozíció megszerzése nem lehetetlen”. A kilenc második helyezettből a legjobb nyolc pótselejtezőt játszik az oroszországi részvételért, tehát kellemetlen körülmények ide vagy oda, nyerni kell!

A várható kezdőcsapat:

Dibusz Dénes – Fiola Attila, Lang Ádám, Guzmics Richárd, Kádár Tamás – Elek Ákos, Nagy Ádám – Németh Krisztián, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám

Feröer–Magyaroszág

Tórshavn, 20.45, tv: M4

Telki, 2016. március 21. Nikolics Nemanja (b) és Kleinheisler László a horvátok elleni felkészülési mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén Telkiben 2016. március 21-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Telki, 2016. március 21.
Nikolics Nemanja és Kleinheisler László a horvátok elleni felkészülési mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén Telkiben 2016. március 21-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.