EUR: 307,99 Ft
CHF: 284,56 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Belföld

Nem rázta meg a Skálás gyilkost, hogy börtönben marad

Szabadság helyett további három év fegyház vár a skálás gyilkosként hírhedtté vált Bene Lászlóra, aki telefonon értesítette öccsét: mégse várja haza.

Mivel kedvező döntés esetén a skálás gyilkos a Dunántúlon élő, köztiszteletnek örvendő öccséhez, Attilához költözött volna, a bírósági meghallgatás után Bene első dolga az volt, hogy felhívja őt. Csak egy percet kapott a telefonálásra, ezért szűkszavú volt.

„Isten éltessen, öcsém” – köszöntötte a hírhedt fivér Attilát, aki épp aznap töltötte be a 63. évét. Csak utána közölte a rossz hírt. – „Ne várjatok haza, a bíróság nem hagyta jóvá a szabadulási kérelmemet, így három évig még bent maradok” – mondta.

A skálás gyilkos öccse lakatosként dolgozik, remélte, hogy bátyja most végre szabadul.

bene

– A bátyám hangján nem érződött, hogy megrázta volna a kudarc. Persze lehet, hogy csak szerepet játszott – vélte az öcs. – A bíróság bűnismétléstől tartva utasította el a szabadlábra helyezési kérelmét, pedig odabent ennyi év alatt ő már lehiggadt, nem ártana senkinek. Úgy volt, ha kiengedik, hozzám költözhet. Már mindent meg is beszéltem az élettársammal, a lányommal és a fiammal is. László az alsó szobát kapta volna meg, ami alig nagyobb, mint a Csillag börtön zárkája.

Attila még a szomszédoknak sem mert beszélni a tervéről. A férfi annyira szégyelli hírhedt rokonát, hogy huszonkét évvel ezelőtt elköltözött korábbi lakóhelyéről, Seregélyesről, ahol ujjal mutogattak rá. Családja többé nem ejtette ki László nevét. Attilának korábban nem volt pénze rá, hogy négy éve elhunyt édesanyjától méltó búcsút vegyen. Azt tervezte, fivére szabadulása után együtt elhozzák anyjuk hamvait a temetkezési vállalkozótól, és tisztességesen eltemetik. Erre azonban 2019-ig várnia kell.

Három év múlva szabadul

A skálás gyilkosként elhíresült Bene László társával, Donászi Aladárral 1989 és 1993 között négy embert lőtt agyon. Donászi a zárkában öngyilkos lett, Benét 25 év fegyházbüntetésre ítélték. Nemrég az elsőfokú bíróság úgy döntött, Bene feltételesen szabadulhat, amit most a másodfokú testület meghiúsított. Bene László büntetése három év múlva letelik, akkor szabadulhat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Letartóztatják a bicskei gyermekotthon vezetőjét

  Letartóztatják a bicskei gyermekotthon vezetőjét

  Indítványozta a bicskei gyermekotthon vezetőjének előzetes letartóztatását hétfőn a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség a nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt indult büntetőügyben.

 • Jön a legolcsóbb internetcsomag

  Jön a legolcsóbb internetcsomag

  Minden magyarországi szolgáltató kínálatában elérhető lesz 2017. január 1-jétől a Digitális Jólét Alapcsomag – írta a hétfői Világgazdaság a Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos által vezetett Digitális Jólét Program titkárságának tájékoztatására hivatkozva.

 • Lesz tavasz! 20 fokos meleg lesz a héten!

  Lesz tavasz! 20 fokos meleg lesz a héten!

  A következő napokban általában borús, felhős lesz az ég, néhol esőre is készülni kell, de enyhe lesz az időjárás, több helyen 20 Celsius-fok körül alakulhatnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.