2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Extra

Nemváltásra készül a magyar híresség

Óriási lépésre szánta el magát az egyik magyar híresség – értesült a Lokál. A fiatalember nemátalakító műtétre készül, hogy végre külsőleg is százszázalékosan nő lehessen.

Pár hete a Csillag Születik egykori táncoslányáról, Gomes-Martins Claudiáról derült ki, hogy szép csendben, titokban, két gyermeket nevelő anyukából apukává operáltatta magát. A bátor döntést hosszú, gyötrelmes évek előzték meg, amiről nem szívesen beszélt, de a Borsnak nemrég bevallotta: mára lapos mellkassal, férfias hanggal, borostával boldogabb, mint valaha.


A Lokál megtudta, hogy az egykori kis csillagot hamarosan egy másik híresség követi a göröngyös, ám a teljes boldogság felé vezető úton. Az ismert fiatalember, hasonlóan Gomeshez, még sosem beszélt transzszexualitásáról, de a közvetlen környezetében nyílt titokként kezelik, hogy ő egy férfitestbe zárt nő. Érthető, hogy közismert emberként erről még nehezebben beszél, hiszen a téma a mai napig megosztja az embereket. A Lokálnak sikerült megszólaltatnia a fiatal művész egy közeli ismerősét, aki elárulta: operációt fontolgat a híresség.

dr_hevesi_kriszta_fotokredit_csanyi_istvan– Férfiteste ellenére ő nőnek született és a saját közegében abszolút úgy is viselkedik. Nőként kel, nőként fekszik, nőként éli a mindennapjait, de hogy tényleg minden szempontból az lehessen, a külső jegyek változása még hátravan. Mostanában egyre gyakrabban, egyre elszántabban mondogatja, hogy amint az elfoglaltságai és ideje megengedi, belekezd a nemátalakító műtétsorozatba – mondta a névtelenséget kérő ismerős, aki a fiatal művészt – többi barátjához hasonlóan – támogatja elhatározásában.


A Lokál Hevesi Kriszta szexuálpszichológust faggatta a transzneműség lélektanáról, akinek nem egy páciense jár hasonló cipőben és fontolgatja vagy már alá is vetette magát a hosszadalmas és fájdalmas operációsorozatnak.

– Kezdjük a legelején: ez nem nemátalakító, hanem tulajdonképpen egy korrekciós műtét. Amit a természet elrontott, azt az orvosok, kijavítják, helyrehozzák. A transzszexualitás azt jelenti, hogy idegenként tekint a saját testére, nemi szervére, mert lelkileg másik nemhez tartozóként éli meg magát – magyarázta a jelenség hátterét a szakember, akitől megtudtuk: az átváltozás után sem lesz varázsütésre minden tökéletes. – Egy férfitestbe zárt nő, aki nőnek éli meg magát, vagy fordítva, gyakran a műtét előtt tartózkodik a nemi érintkezéstől, emellett sajnos a műtétek sem hozzák még a tökéletes végeredményt. A szexuális funkcionálás és az orgazmusképesség megőrzése az egyik legfőbb cél az operáció során. Hosszú hónapok, évek – és folyamatos hormonkezelés – eredménye, mire a vágyott külső megjelenik.

Emellett a műtét után is cipelik magukkal az elmúlt évek fájdalmait, esetleg megaláztatásait és a környezet idegenkedését. Nagyon nehéz megvívni ezt a csatát, és a párkapcsolat is halmozottan nehezebb náluk a testi hegek és a lelki sebek miatt. Végeredményben azonban közel azonos az arányban találnak boldog párkapcsolatot, mint mai korunk átlagembere, amikor már teljes értékű nőként, férfiként párban vagy családban élnek tovább, és az érzelmek felülkerekednek a kisebb testi tökéletlenségeken – mondta Hevesi Kriszta.

Kapcsolódó Cikkek