EUR: 304,47 Ft
CHF: 272,87 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Egyéb X.kerület

Nemzeti ügy a népszavazás

Nem a jelenről, hanem a jövőről – gyermekeink, unokáink, országunk és Európa jövőjéről – szól az október 2-i népszavazás – hangsúlyozta György István kormánymegbízott kőbányai sajtótájékoztatóján. Bejelentette: meghívására Nógrádi György, a népszerű biztonságpolitikai szakértő tart előadást Kőbányán az Európai Unió bevándorláspolitikájáról az egyre szaporodó terrortámadások, a legújabb migrációs folyamatok és a közelgő magyar referendum tükrében.

György István Kőbánya

György István szerint meg kell védenünk hazánkat, kultúránkat

Az Európai Unió szétosztaná a kontinensre érkezett és folyamatosan érkező közel-keleti, ázsiai és afrikai migránsokat a tagországok között, így Magyarországra is telepítenének bevándorlókat. Veszélyesnek és károsnak nevezte a brüsszeli bürokraták tervét György István, aki szerint ezzel meglévő életünket, kultúránkat veszélyeztetik, de ez nemcsak rólunk, hanem gyermekeink, unokáink, országunk és Európa jövőjéről is szól.

– Együtt érzünk a migránsokkal és a szerencsétlenebb sorsú emberekkel, de fontos, hogy jól segítsünk nekik. Nem megoldás, hogy Brüsszel meghívót küld, ők pedig az életüket kockáztatva, hiú reményeket táplálva idejönnek. Ott kell segítünk rajtuk, ahol a baj van – szögezte le György István, aki szerint egyedülálló Európában, hogy a magyar kormány az itt élők bölcs belátására bízza e sorskérdés eldöntését. – A mostani népszavazás nemzeti ügy, amely a pártok fölött áll. Ez most nem a belpolitikai adok-kapok ideje. Most arról döntünk, meg tudjuk-e védeni közösségeinket, kultúránkat – hangsúlyozta a kormánymegbízott. – Sajnálom, hogy egyes pártok arra biztatják a polgárokat, mondjanak le demokratikus jogaikról pont most, amikor egy ilyen fontos kérdésben dönthetnek – tette hozzá. – A népszavazás a legjobb módja annak, hogy nemet mondjunk a brüsszeli tervekre, arra, hogy a megkérdezésünk nélkül tegyék kockára biztonságunkat és jövőnket, hazánkat – húzta alá a kormánymegbízott.

Nógrádi Györgyöt Kőbányán is kérdezheti

Az ország legnépszerűbb biztonságpolitikai szakértője tart előadást a Kőrösi Csoma Sándor kulturális központban (X., Szent László tér 7–14.) 2016. szeptember 19-én 18 órától. A mindig lebilincselő előadásairól ismert Nógrádi György a migrációról, hazánk és Európa bevándorláspolitikájáról és a népszavazás tétjéről beszél majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éljenek a csepeliek!

  Éljenek a csepeliek!

  Együtt bulizott a család minden tagja Csepel Napján az Edda Művek koncertjén. A fiatalok az első sorban csápoltak a Szent Imre téren, a legkisebbeket pedig a nyakukba vették a szülők, hogy jobban lássanak.

 • „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  A Nemzeti Színház művészei közül az előző évadban ő szerepelt a legtöbb előadásban, teátrumunkban nemrég rendezte a nagysikerű Ájlávjút, láthattuk a nézőcsúcsot döntő Kincsem című filmben, ráadásként néhány napon belül apukaként debütál Olt Tamás, aki a VIDOR Fesztiválon és az új évadban rendezőként is színre lép.

 • Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  A Debreceni Egyetem 41 kutatója és posztdoktora nyert összesen több mint egymilliárd forintot meghaladó támogatást a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal felfedező kutatásokat ösztönző programjaiban.