EUR: 308,51 Ft
CHF: 288,05 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Egyéb

New York-i robbantás: megsemmisítették a gyanús csomagot

A rendőrség megsemmisített egy gyanús csomagot hétfőn New Jersey állam Elizabeth városának vasútállomása közelében, attól tartva, hogy robbanóanyagot tartalmaz – közölte a település polgármestere.

Christian Bollwage elmondta, hogy két utcaseprő figyelt fel a gyanús csomagra vasárnap az állomás közelében egy szemetesben. Ők értesítették a hatóságokat arról, hogy vezetékeket és egy csövet látnak a gyanús tárgyban. A tűzszerészek robotja azt állapította meg, hogy a csomag akár egy robbanószerkezet is lehet, ezért megsemmisítették a gyanús tárgyat.

New York-i rendőrök a város Chelsea nevű negyedében elkövetett robbantás helyszínén /Fotó: MTI

New York-i rendőrök a város Chelsea nevű negyedében elkövetett robbantás helyszínén /Fotó: MTI

Korábban a csomag miatt a Newark felé vezető vasútvonalakat átmenetileg lezárták.

Az Egyesült Államokban a hétvégén New Yorkban egy robbantásban 29-en megsebesültek, New Jerseyben csőbomba robbant egy futóversenyen, de senki nem sérült meg. Minnesota állam St. Cloud városában pedig egy bevásárlóközpontban késes támadó legalább nyolc embert megsebesített. A merénylőt egy szolgálaton kívüli rendőrtiszt lelőtte.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Alkudni már a piacon sem lehet

    Alkudni már a piacon sem lehet

    Egyre több az extra program a zalaegerszegi piacon, mégis – főleg a nyugdíjasok – csupán időtöltésből, társadalmi, baráti kapcsolatok építésére használják a vásárteret – mondják az eladók.

  • Őstehetség szeli a habokat

    Őstehetség szeli a habokat

    Most tizenkét éves, de már annyi érme van, hogy a lakásban tele vannak velük az ágyneműtartók. Ugrai Panna a Hód-Úszó SE versenyzője, és a legutóbbi, montenegrói versenyéről tizenhét érmet hozott haza, ezzel pedig korosztályának legeredményesebb lány úszója lett.