EUR: 307,86 Ft
CHF: 265,44 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Belföld

Nyíregyházi gyilkosság: Iskolába mentek Valéria ikrei

Alig egy héttel édesanyjuk borzalmas kivégzése után iskolapadba ültek a Nyíregyházán fejbe lőtt házaspár, László és Valéria ikrei. Az első osztályba készülő kicsik anyja azonnal meghalt, apjukat mesterséges kómában tartják, mert bár túlélte a fejsérülést, továbbra is életveszélyes az állapota.

Megdöbbentő információhoz jutott a Lokál: alig egy héttel azután, hogy szüleik véres leszámolás áldozataivá váltak, iskolába mentek R. László és Valéria gyermekei, a kis Lea és Lázár. A hétéves ikrek az augusztus 31-i borzalmas tragédia másnapján kezdték volna az első osztályt. Mint ismeretes, aznap délután három órakor az 53 éves S. Dan besétált a szerencsétlen család Nyíregyháza-kertvárosi házába, és fejbe lőtte a 40 éves R. Valériát, akihez a hírek szerint  korábban gyengéd szálak fűzték. Ezt követően a nő 47 éves férjét, R. Lászlót is fejbe lőtte. A kicsik mindennek szemtanúi voltak: a kislány édesanyjáról törölgette a vért, amíg testvére véres lábbal szaladt a szomszédokhoz segítségért. A nő a helyszínen meghalt, az agysérülést szenvedett apán életmentő műtétet hajtottak végre, azóta mesterséges kómában tartják.

03 nyiregyhaza rembeczki valéria lázár lea

Valéria és az ikrek

A gyerekek ideiglenes gyámjaként a férfi testvérét, Katalint jelölte ki a hatóság, így a hétéves ikrek Máriapócsra kerültek, ahol nagyszüleikkel együtt vigyáznak rájuk a rokonok. Egy családhoz közeli forrás szerint a kicsik nagyon várták az iskolakezdést, ezért a család a helyi pedagógussal úgy döntött: Leának és Lázárnak jót tehet, ha leköti őket a tanulás. Eleinte csak egy-két órán vesznek részt, és ha tanítójuk úgy látja jónak, értesíti a családot, hogy vigyék haza a kicsiket. Sajtóhírekkel ellentétben a gyerekeket nem hallgatták meg a rendőrök, és ha lehet, ezt később sem teszik meg.

Ugyanakkor a család üresen álló házába betörtek a hétvégén. Lapunk úgy tudja, az ismeretlen elkövetők nagyobb értékű tárgyakat nem tudtak elvinni, mert azokat a borzalmas gyilkosság után a rokonok biztonságba helyezték.

S. Dan, Nyíregyháza. román, orvos

S. Dan, a gyilkos orvos

 

nyíregyházi kivégzés_Rembeczki ház_MD_2016_09_07 (4)

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

 • Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.

 • Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  A körülmények változnak, de az igazi értékek állandóak, és ezek szükségesek a sikerhez és megbecsüléshez minden nemzet, így a magyarság számára a harmadik évezred elején is – mondta Trócsányi László igazságügy-miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Műegyetemi emlékműnél tartott ünnepségen vasárnap.