EUR: 308,82 Ft
CHF: 285,07 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Belföld

Nyíregyházi gyilkosság: Iskolába mentek Valéria ikrei

Alig egy héttel édesanyjuk borzalmas kivégzése után iskolapadba ültek a Nyíregyházán fejbe lőtt házaspár, László és Valéria ikrei. Az első osztályba készülő kicsik anyja azonnal meghalt, apjukat mesterséges kómában tartják, mert bár túlélte a fejsérülést, továbbra is életveszélyes az állapota.

Megdöbbentő információhoz jutott a Lokál: alig egy héttel azután, hogy szüleik véres leszámolás áldozataivá váltak, iskolába mentek R. László és Valéria gyermekei, a kis Lea és Lázár. A hétéves ikrek az augusztus 31-i borzalmas tragédia másnapján kezdték volna az első osztályt. Mint ismeretes, aznap délután három órakor az 53 éves S. Dan besétált a szerencsétlen család Nyíregyháza-kertvárosi házába, és fejbe lőtte a 40 éves R. Valériát, akihez a hírek szerint  korábban gyengéd szálak fűzték. Ezt követően a nő 47 éves férjét, R. Lászlót is fejbe lőtte. A kicsik mindennek szemtanúi voltak: a kislány édesanyjáról törölgette a vért, amíg testvére véres lábbal szaladt a szomszédokhoz segítségért. A nő a helyszínen meghalt, az agysérülést szenvedett apán életmentő műtétet hajtottak végre, azóta mesterséges kómában tartják.

03 nyiregyhaza rembeczki valéria lázár lea

Valéria és az ikrek

A gyerekek ideiglenes gyámjaként a férfi testvérét, Katalint jelölte ki a hatóság, így a hétéves ikrek Máriapócsra kerültek, ahol nagyszüleikkel együtt vigyáznak rájuk a rokonok. Egy családhoz közeli forrás szerint a kicsik nagyon várták az iskolakezdést, ezért a család a helyi pedagógussal úgy döntött: Leának és Lázárnak jót tehet, ha leköti őket a tanulás. Eleinte csak egy-két órán vesznek részt, és ha tanítójuk úgy látja jónak, értesíti a családot, hogy vigyék haza a kicsiket. Sajtóhírekkel ellentétben a gyerekeket nem hallgatták meg a rendőrök, és ha lehet, ezt később sem teszik meg.

Ugyanakkor a család üresen álló házába betörtek a hétvégén. Lapunk úgy tudja, az ismeretlen elkövetők nagyobb értékű tárgyakat nem tudtak elvinni, mert azokat a borzalmas gyilkosság után a rokonok biztonságba helyezték.

S. Dan, Nyíregyháza. román, orvos

S. Dan, a gyilkos orvos

 

nyíregyházi kivégzés_Rembeczki ház_MD_2016_09_07 (4)

Kapcsolódó Cikkek

 • Súlyosan megégett a zuglói zsinagóga

  Súlyosan megégett a zuglói zsinagóga

  Súlyos károkat okozott az előző éjjel kiütött tűz a zuglói zsinagógában – tájékoztatta az MTI-t kedden este a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz).

 • Rengeteg pénzzel tartozunk az adóhatóságnak

  Rengeteg pénzzel tartozunk az adóhatóságnak

  Továbbra is sokan tartoznak régóta, nagy összeggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV): szeptember végén 2671 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, valamint 2176 szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal folyamatosan, 180 napon keresztül az adóhatóságnak – derül ki a NAV honlapján kedden közzétett adatokból.

 • Még hetekig is eltarthat Moszul ostroma

  Még hetekig is eltarthat Moszul ostroma

  Bár az első jelentések szerint gyorsan eleshet az Iszlám Állam (IS) legfőbb bástyájának számító Moszul, az iraki és a kurd csapatok még tegnap is legalább 30 kilométerre a várostól harcoltak.

 • Körözik, mégis könyvet ír a Viszkis társa

  Körözik, mégis könyvet ír a Viszkis társa

  Hamarosan könyve jelenik meg Orbán Gábornak, aki a Viszkis rabló társaként vált ismertté. A férfi perrel fenyegeti Ambrus Attilát, miközben külföldön bujkál a hatóságok elől, ugyanis jogerősen egy év tíz hónap börtönre ítélték.