2018. április 19., csütörtök
Emma

Belföld

Nyíregyházi gyilkosság: Iskolába mentek Valéria ikrei

Alig egy héttel édesanyjuk borzalmas kivégzése után iskolapadba ültek a Nyíregyházán fejbe lőtt házaspár, László és Valéria ikrei. Az első osztályba készülő kicsik anyja azonnal meghalt, apjukat mesterséges kómában tartják, mert bár túlélte a fejsérülést, továbbra is életveszélyes az állapota.

Megdöbbentő információhoz jutott a Lokál: alig egy héttel azután, hogy szüleik véres leszámolás áldozataivá váltak, iskolába mentek R. László és Valéria gyermekei, a kis Lea és Lázár. A hétéves ikrek az augusztus 31-i borzalmas tragédia másnapján kezdték volna az első osztályt. Mint ismeretes, aznap délután három órakor az 53 éves S. Dan besétált a szerencsétlen család Nyíregyháza-kertvárosi házába, és fejbe lőtte a 40 éves R. Valériát, akihez a hírek szerint  korábban gyengéd szálak fűzték. Ezt követően a nő 47 éves férjét, R. Lászlót is fejbe lőtte. A kicsik mindennek szemtanúi voltak: a kislány édesanyjáról törölgette a vért, amíg testvére véres lábbal szaladt a szomszédokhoz segítségért. A nő a helyszínen meghalt, az agysérülést szenvedett apán életmentő műtétet hajtottak végre, azóta mesterséges kómában tartják.


03 nyiregyhaza rembeczki valéria lázár lea

Valéria és az ikrek

A gyerekek ideiglenes gyámjaként a férfi testvérét, Katalint jelölte ki a hatóság, így a hétéves ikrek Máriapócsra kerültek, ahol nagyszüleikkel együtt vigyáznak rájuk a rokonok. Egy családhoz közeli forrás szerint a kicsik nagyon várták az iskolakezdést, ezért a család a helyi pedagógussal úgy döntött: Leának és Lázárnak jót tehet, ha leköti őket a tanulás. Eleinte csak egy-két órán vesznek részt, és ha tanítójuk úgy látja jónak, értesíti a családot, hogy vigyék haza a kicsiket. Sajtóhírekkel ellentétben a gyerekeket nem hallgatták meg a rendőrök, és ha lehet, ezt később sem teszik meg.

Ugyanakkor a család üresen álló házába betörtek a hétvégén. Lapunk úgy tudja, az ismeretlen elkövetők nagyobb értékű tárgyakat nem tudtak elvinni, mert azokat a borzalmas gyilkosság után a rokonok biztonságba helyezték.


S. Dan, Nyíregyháza. román, orvos

S. Dan, a gyilkos orvos

 

nyíregyházi kivégzés_Rembeczki ház_MD_2016_09_07 (4)

Kapcsolódó Cikkek

 • Varga Mihály: Új szintre lép a V4-ek közötti ipari együttműködés

  Varga Mihály: Új szintre lép a V4-ek közötti ipari együttműködés

  A globális versenyben Európának új iparpolitikára van szüksége, amely erősíti az innovációs kapacitásokat, előmozdítja az új technológiák gyorsabb bevezetését, és ösztönzi a vállalkozói szellemet, biztosítva ezzel azt, hogy a V4-régió továbbra is az Európai Unió (EU) növekedési motorja maradjon – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, a V4-országok együttműködési szándéknyilatkozatának aláírása alkalmából.

 • Hatályon kívül helyezték Budaházy ítéletét

  Hatályon kívül helyezték Budaházy ítéletét

  Hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárásra utasított a terrorcselekménnyel és más bűncselekményekkel vádolt Budaházy György és társai ügyében másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön.

 • Nagyobb költségvetés, több sztárfellépő az idei Szigeten

  Nagyobb költségvetés, több sztárfellépő az idei Szigeten

  Idén a korábbinál több nemzetközi sztár ad koncertet a Sziget fesztiválon, miután a befektetőkkel közösen 12 százalékkal 8,6 milliárd forintra tudták növelni a költségvetést, és csak a nagyszínpados fellépőkre egymilliárddal többet költhetnek – mondta el Kádár Tamás főszervező a Sziget csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Soros emberei behálózták az EU intézményeit

  Soros emberei behálózták az EU intézményeit

  Az Európai Bizottság alelnöke mellett Soros Györgynek több megbízható embere is dolgozik az Európai Unió intézményeiben. A TV2 Tények birtokába került dokumentumok alátámasztják, hogyan, mely személyeken keresztül befolyásolja a milliárdos és az általa finanszírozott szervezetek az európai politikát.