EUR: 307,34 Ft
CHF: 286,72 Ft
2017. január 16., hétfő
Gusztáv

Sport

Nyolc éremnél tartanak a magyar paralimpikonok

Négy ezüst- és négy bronzérmet gyűjtött be a magyar paralimpiai csapat a riói játékok félidejéig. Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke közleményben reagált a sikerre.

Pontosak, magabiztosak és sportszerűek a versenyzőink, ahogyan azt minden magyar el is várhatta tőlük. Nyolc kis színes négyzet már a helyére került, a paralimpia végére pedig mind a 43 sportoló betölti majd azt a helyet, amely ebben a nagyszerű csapatban rá vár nyilatkozta.

A riói paralimpián eddig 162 országból 78 szerzett érmet, a legeredményesebb Kína 147-tel. A megmérettetés vasárnap zárul, a magyar sportolók kedd este érkeznek vissza Budapestre.

Rio de Janeiro, 2016. szeptember 13. Csonka András játszik a kínai Csao Suaj (Shuai Zhao) ellen a riói paralimpia férfi asztalitenisz S8-as kategória döntőjében a Rio de Janeiró-i Riocentro 3. pavilonjában 2016. szeptember 13-án. Csonka András ezüstérmet szerzett. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Rio de Janeiro, 2016. szeptember 13.
Csonka András játszik a kínai Csao Suaj (Shuai Zhao) ellen a riói paralimpia férfi asztalitenisz S8-as kategória döntőjében a Rio de Janeiró-i Riocentro 3. pavilonjában 2016. szeptember 13-án. Csonka András ezüstérmet szerzett.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó Cikkek

 • Két verség után Chile ellen javíthatunk

  Két verség után Chile ellen javíthatunk

  Rosszul kezdődött a férfi kézilabda vb a magyar válogatottnak, a németek és a horvátok elleni vereség – 27-23, illetve 31-28 – után azonban Chile legyőzése nem okozhat különösebb gondot.

  Gdansk, 2016.

 • Semmi sem épül csak az olimpia miatt

  Semmi sem épül csak az olimpia miatt

  A kormány által tavaly decemberben elfogadott Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program megvalósulásával a 2024-es olimpiától függetlenül is megépülnek azok a sportlétesítmények, amelyekben a nyári játékok versenyeit is tartanák.

 • Miklós Edit keresztszalag-szakadást szenvedett

  Miklós Edit keresztszalag-szakadást szenvedett

  Miklós Editnek elszakadt a keresztszalagja a jobb térdében, miután vasárnap hatalmasat bukott a női alpesi sízők altenmarkt-zauchensee-i lesikló világkupafutamát megelőző hivatalos edzésen.