2018. június 24., vasárnap
Iván

Sport

Nyolc éremnél tartanak a magyar paralimpikonok

Négy ezüst- és négy bronzérmet gyűjtött be a magyar paralimpiai csapat a riói játékok félidejéig. Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke közleményben reagált a sikerre.

Pontosak, magabiztosak és sportszerűek a versenyzőink, ahogyan azt minden magyar el is várhatta tőlük. Nyolc kis színes négyzet már a helyére került, a paralimpia végére pedig mind a 43 sportoló betölti majd azt a helyet, amely ebben a nagyszerű csapatban rá vár nyilatkozta.


A riói paralimpián eddig 162 országból 78 szerzett érmet, a legeredményesebb Kína 147-tel. A megmérettetés vasárnap zárul, a magyar sportolók kedd este érkeznek vissza Budapestre.

Rio de Janeiro, 2016. szeptember 13. Csonka András játszik a kínai Csao Suaj (Shuai Zhao) ellen a riói paralimpia férfi asztalitenisz S8-as kategória döntőjében a Rio de Janeiró-i Riocentro 3. pavilonjában 2016. szeptember 13-án. Csonka András ezüstérmet szerzett. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Rio de Janeiro, 2016. szeptember 13.
Csonka András játszik a kínai Csao Suaj (Shuai Zhao) ellen a riói paralimpia férfi asztalitenisz S8-as kategória döntőjében a Rio de Janeiró-i Riocentro 3. pavilonjában 2016. szeptember 13-án. Csonka András ezüstérmet szerzett.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó Cikkek