EUR: 310,73 Ft
CHF: 259,53 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb XVI.kerület

Nyolc ország gyerekei fociztak a Future Cupon

Immár nyolcadszor rendezte meg a XVI. kerületben működő Budapest FC a Future Cupot, azt a nemzetközi utánpótlás-labdarúgótornát, amelyre idén nyolc országból 18 csapat érkezett.

Future_Cup_20160828_212(1)

A győztes Ferencváros játékosai joggal örülnek

Mint a Lokál Extra megtudta, a tornát szervező FC Budapest egyesülete két csapatát is nevezte a tornára, amelynek első napján a csoportküzdelmek folytak, a második napon a helyosztók következtek. Végül a török Besiktas és a Ferencváros jutott a döntőbe, a dobogó legfelső fokára pedig a magyar csapat játékosai állhattak fel.
– Talán egyedülállóak lehetünk abban, hogy bőven van lehetőségünk arra, hogy nemzetközi szinten megmérettethessük magunkat, akár saját szervezésű tornákon, akár meghívásoknak eleget téve. Évről évre szívesen látogatunk vissza a Future Cupra, ahol nemcsak jól érezzük magunkat, hanem színvonalas mérkőzéseket is játszhatunk – értékelte a tornát a győztes csapat szakmai vezetője.
Czuk Henrik lapunknak elmondta, úgy érzi, jól sikerült a torna, de nem ülnek a babérjaikon, hiszen már most elkezdik szervezni a jövő évi Futura Cupot.


Future_Cup_20160827_088

A Budapest FC két csapattal is indult a nemzetközi tornán

– Ez volt a VIII. Future Cup Budapest. Minden évben próbálunk javulni, fejlődni a szervezés terén. Mivel csapataink rendszeres résztvevői Európa rangos gyermektornáinak, van honnan ellesni egy-egy jó dolgot, amit a saját tornánkra is be tudunk építeni – tette hozzá a vezető, aki azt is elárulta, nagy öröm volt számukra, hogy ismét új csapatokat láthattak vendégül Budapesten. A török bajnok, a Besiktas U12-es csapata igazi nagy eseménynek számított a tornán, csakúgy mint a kaliforniai Napa United részvétele.

– Természetesen minden résztvevő egyformán fontos nekünk: mind a 18 csapat serleggel távozhatott, ezenfelül pedig a győztes, jelen esetben az FTC egy évig magáénak tudhatja a Future Cup vándorkupáját, ami azzal a kötelezettséggel jár, hogy jövőre vissza kell térniük vele.


Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.