2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Belföld III.kerület

Nyomoznak a pedofilnak tartott férfi ellen

Úgy tudjuk, annyi bejelentés érkezett a III. kerületi rendőrségre, hogy most már nyomoznak a zsaruk az után a békásmegyeri férfi után, akit a helybéli szülők pedofilnak tartanak. A szülők már nem „vadásznak” a férfira, békés felvonulással szeretnék felhívni a figyelmet a problémára.

„A fiam egyből felismerte a képen szereplő férfit és elárulta, hogy 2-3 hete cigarettával kínálgatta őt… Körülbelül egy hónapja a focipályán tartózkodott a kisfiam több gyerekkel, köztük egy kb. 4-5 éves kislánnyal. Amikor a kislány eltávolodott tőlük, az említett férfi odament hozzá és megkérdezte, hogy felemelheti-e. A kislány ekkor el akart jönni mellőle, de a férfi egy üvegcséből ráfújt valamit, ezután a derekánál fogva felemelte, majd letette. A kislány visszafutott a többiekhez” – áll abban a bejelentésben, amelyet egy újabb szülő tett a férfi ellen, akire pedofilként vadásznak a környékbeliek, mert szerintük furcsán viselkedik a gyerekeikkel.


Fotó: Mészáros Diána

Fotó: Mészáros Diána

Ahogy a Lokál már beszámolt róla, első körben a rendőrség bűncselekmény hiányára hivatkozva még bejelentést sem fogadott be. Most viszont úgy tudjuk, a fenti tartalmú, szeptember 2-i bejelentés nyomán már elrendeltek feljelentéskiegészítést az ügyben. Ilyen esetekben a rendőrség újabb információkat gyűjt, mielőtt eldöntenék, indítsanak-e büntetőeljárást. Ugyanakkor erre a hétre idézték be a kapitányságra garázdaság miatt Gulyás Balázst, azt az apát, aki „összeugrott” a pedofíliával megbélyegzett férfival.

– Továbbra is azt gondolom, hogy a rendőrségnek tennie kellene valamit az üggyel kapcsolatban – mondta el a Lokálnak a békásmegyeri apa, aki most társaival azon dolgozik, hogy ne „pedofilvadászként” emlegessék őket.


– Nem akarunk erőszakot, de nehéz elfogadni, hogy egy furcsán viselkedő úgy éljen köztünk, hogy a gyanús körülményeket nem vizsgálják ki alaposan a hatóságok – közölte Balázs, aki azt is elárulta: a közeljövőben békés felvonulással kívánják felhívni a problémára minél több hatóság figyelmét. A kezdeményezéshez már jó néhányan csatlakoztak a „Budapesti szülők a pedofilok ellen” elnevezésű Facebook-csoportban.

Fotó: Mészáros Diána

Fotó: Mészáros Diána

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Több év fegyházra ítélték a debreceni egyetemi drogterjesztőket

  Több év fegyházra ítélték a debreceni egyetemi drogterjesztőket

  Oktatási feladatok ellátására rendelt épület területén, illetve közvetlen környezetében bűnszövetségben, társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt első fokon több év fegyházra ítélt hat vádlottat a Debreceni Törvényszék pénteken – tájékoztatta a bíróság sajtószóvivője az MTI-t.

 • Fidesz: A Soros-szervezetek máris támadják a “Stop Sorost”

  Fidesz: A Soros-szervezetek máris támadják a “Stop Sorost”

  A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy februárban terjessze a parlament elé a “Stop Soros” törvénycsomagot, hogy az Országgyűlés tárgyalni tudja azt – közölte Budai Gyula, fideszes országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Orbán Viktor: erőforrást látunk a roma közösségben

  Orbán Viktor: erőforrást látunk a roma közösségben

  A kormány erőforrást, nem pedig áldozatot lát a magyarországi roma közösségben – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat hallgatói és alumnitalálkozóján, a Magyar Tudományos Akadémián.

 • Forgalmi változások lesznek Budapesten

  Forgalmi változások lesznek Budapesten

  Változik a 105-ös busz útvonala, továbbá várakozásra lehet számítani a 4-es és a 6-os villamos, illetve több másik busz és troli vonalán a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon egy szombat délutáni tüntetés miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.