EUR: 307,70 Ft
CHF: 265,71 Ft
2017. október 23., hétfő
Gyöngyi

Belföld III.kerület

Nyomoznak a pedofilnak tartott férfi ellen

Úgy tudjuk, annyi bejelentés érkezett a III. kerületi rendőrségre, hogy most már nyomoznak a zsaruk az után a békásmegyeri férfi után, akit a helybéli szülők pedofilnak tartanak. A szülők már nem „vadásznak” a férfira, békés felvonulással szeretnék felhívni a figyelmet a problémára.

„A fiam egyből felismerte a képen szereplő férfit és elárulta, hogy 2-3 hete cigarettával kínálgatta őt… Körülbelül egy hónapja a focipályán tartózkodott a kisfiam több gyerekkel, köztük egy kb. 4-5 éves kislánnyal. Amikor a kislány eltávolodott tőlük, az említett férfi odament hozzá és megkérdezte, hogy felemelheti-e. A kislány ekkor el akart jönni mellőle, de a férfi egy üvegcséből ráfújt valamit, ezután a derekánál fogva felemelte, majd letette. A kislány visszafutott a többiekhez” – áll abban a bejelentésben, amelyet egy újabb szülő tett a férfi ellen, akire pedofilként vadásznak a környékbeliek, mert szerintük furcsán viselkedik a gyerekeikkel.

Fotó: Mészáros Diána

Fotó: Mészáros Diána

Ahogy a Lokál már beszámolt róla, első körben a rendőrség bűncselekmény hiányára hivatkozva még bejelentést sem fogadott be. Most viszont úgy tudjuk, a fenti tartalmú, szeptember 2-i bejelentés nyomán már elrendeltek feljelentéskiegészítést az ügyben. Ilyen esetekben a rendőrség újabb információkat gyűjt, mielőtt eldöntenék, indítsanak-e büntetőeljárást. Ugyanakkor erre a hétre idézték be a kapitányságra garázdaság miatt Gulyás Balázst, azt az apát, aki „összeugrott” a pedofíliával megbélyegzett férfival.

– Továbbra is azt gondolom, hogy a rendőrségnek tennie kellene valamit az üggyel kapcsolatban – mondta el a Lokálnak a békásmegyeri apa, aki most társaival azon dolgozik, hogy ne „pedofilvadászként” emlegessék őket.

– Nem akarunk erőszakot, de nehéz elfogadni, hogy egy furcsán viselkedő úgy éljen köztünk, hogy a gyanús körülményeket nem vizsgálják ki alaposan a hatóságok – közölte Balázs, aki azt is elárulta: a közeljövőben békés felvonulással kívánják felhívni a problémára minél több hatóság figyelmét. A kezdeményezéshez már jó néhányan csatlakoztak a „Budapesti szülők a pedofilok ellen” elnevezésű Facebook-csoportban.

Fotó: Mészáros Diána

Fotó: Mészáros Diána

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

 • Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.

 • Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  A körülmények változnak, de az igazi értékek állandóak, és ezek szükségesek a sikerhez és megbecsüléshez minden nemzet, így a magyarság számára a harmadik évezred elején is – mondta Trócsányi László igazságügy-miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Műegyetemi emlékműnél tartott ünnepségen vasárnap.