EUR: 312,91 Ft
CHF: 261,11 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Belföld III.kerület

Nyomoznak a pedofilnak tartott férfi ellen

Úgy tudjuk, annyi bejelentés érkezett a III. kerületi rendőrségre, hogy most már nyomoznak a zsaruk az után a békásmegyeri férfi után, akit a helybéli szülők pedofilnak tartanak. A szülők már nem „vadásznak” a férfira, békés felvonulással szeretnék felhívni a figyelmet a problémára.

„A fiam egyből felismerte a képen szereplő férfit és elárulta, hogy 2-3 hete cigarettával kínálgatta őt… Körülbelül egy hónapja a focipályán tartózkodott a kisfiam több gyerekkel, köztük egy kb. 4-5 éves kislánnyal. Amikor a kislány eltávolodott tőlük, az említett férfi odament hozzá és megkérdezte, hogy felemelheti-e. A kislány ekkor el akart jönni mellőle, de a férfi egy üvegcséből ráfújt valamit, ezután a derekánál fogva felemelte, majd letette. A kislány visszafutott a többiekhez” – áll abban a bejelentésben, amelyet egy újabb szülő tett a férfi ellen, akire pedofilként vadásznak a környékbeliek, mert szerintük furcsán viselkedik a gyerekeikkel.


Fotó: Mészáros Diána

Fotó: Mészáros Diána

Ahogy a Lokál már beszámolt róla, első körben a rendőrség bűncselekmény hiányára hivatkozva még bejelentést sem fogadott be. Most viszont úgy tudjuk, a fenti tartalmú, szeptember 2-i bejelentés nyomán már elrendeltek feljelentéskiegészítést az ügyben. Ilyen esetekben a rendőrség újabb információkat gyűjt, mielőtt eldöntenék, indítsanak-e büntetőeljárást. Ugyanakkor erre a hétre idézték be a kapitányságra garázdaság miatt Gulyás Balázst, azt az apát, aki „összeugrott” a pedofíliával megbélyegzett férfival.

– Továbbra is azt gondolom, hogy a rendőrségnek tennie kellene valamit az üggyel kapcsolatban – mondta el a Lokálnak a békásmegyeri apa, aki most társaival azon dolgozik, hogy ne „pedofilvadászként” emlegessék őket.


– Nem akarunk erőszakot, de nehéz elfogadni, hogy egy furcsán viselkedő úgy éljen köztünk, hogy a gyanús körülményeket nem vizsgálják ki alaposan a hatóságok – közölte Balázs, aki azt is elárulta: a közeljövőben békés felvonulással kívánják felhívni a problémára minél több hatóság figyelmét. A kezdeményezéshez már jó néhányan csatlakoztak a „Budapesti szülők a pedofilok ellen” elnevezésű Facebook-csoportban.

Fotó: Mészáros Diána

Fotó: Mészáros Diána

Címkék

Kapcsolódó Cikkek