EUR: 310,68 Ft
CHF: 259,46 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Aktuális

Nyugaton tabu, de léteznek no-go zónák

Svédországban 55, Franciaországban 64, Nagy-Britanniában közel száz olyan, főleg muszlin  bevándorlók által lakott zóna létezik, ahová a rendőrök csak csapatosan mennek be és ahol lényegében nem tudják betartatni a törvényeket. Ezek a no-go zónák.

A brit nagykövetség után Németország, Franciaország és Svédország diplomáciai testülete is tiltakozását fejezte ki a kvótanépszavazásra készített kormányzati szóróanyag miatt. Ezeken egy térkép van, amely több európai ország no-go zónáit mutatja. A kifejezés olyan területet jelöl, ahol a hatóságok nem tudják érvényesíteni a törvényeket és ahová tisztességes embernek életveszélyes lehet bemenni.


A svéd rendőrség jelentéseiben szerepel egy lista 55 helyszínről, ahol saját bevallásuk szerint nehezen képesek betartatni a törvényeket, a kiérkező rendőröket rendszeresen fogadja feldühödött, ellenálló tömeg. Henrik Höjer svéd történész tavaly márciusban arról írt, hogy Malmőben a bevándorló közösségek átvették a helyi drogbandáktól a hatalmat.

A francia belügyminisztérium veszélytérképén 64 területet jelölnek, ahol – megfogalmazásuk szerint – a lakosság napi szinten aggódik a közbiztonság miatt és amely a szervezett bűnözés melegágya. Az erről szóló anyag szerint 2014-ben (vagyis a mostani migrációs hullámot megelőzően) ezeken a területeken 1,6 millió ember élt.


A brit politika hallani sem akar a „no-go zónákról”. Ugyanakkor a migrációkutatók a brit bevándorlás jellegzetességeit kutatva alkották meg a „white flight” (fehér elvándorlás – a szerk.) kifejezést, ami azt jelenti, hogy ha egyes földrajzi területeken megnövekszik a bevándorlás, onnan az eredeti brit lakosság továbbáll.

De nem csak a kutatók, az átlag angolok is tudják az igazságot. A BBC Facebook-oldalán többen is javasolják a csatorna riporterének, Evan Davisnek: látogasson el például a londoni Bricks Lane-re vagy Birminghambe. Itt a muszlim bevándorlók például olyan plakátokat helyeztek ki, amelyek szerint ott az iszlám törvény, a saría érvényes. Az ügy előzménye, hogy Davis számon kérte Szijjártó Péter külügyminisztert, mert szerinte Angliában nincsenek „no-go zónák”.

2014 januárjában Sir Tom Winsor, Anglia és Wales rendőri erőinek főfelügyelője törvényen kívül álló területekről nyilatkozott a Timesnak.

– Nagy-Britannia egyes részeinek megvan a maga igazságszolgáltatása, ahonnan olyan súlyos bűncselekményeket sem jelentenek a rendőrségnek, mint a „becsületgyilkosság”, a családon belüli erőszak vagy vallási alapú csonkítások – jelentette ki a felügyelő.

– Máris létezik egyfajta nyomás arra, hogy a saría bizonyos aspektusait érvényesíteni lehessen a brit polgári jogban – közölte ugyanabban az évben Michael Nazir-Ali, az anglikán egyház vezető püspöke.

Október 2-án, vasárnap arról is döntünk: Magyarországon szeretnénk-e hasonló állapotokat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    A választások eredménye megerősítette, hogy a gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak, így a következő években is a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, a stabil pénzügyi alapok fenntartása, az államadósság csökkentése, az államháztartási hiány további mérséklése, a munkanélküliség csökkentése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása kiemelten fontos marad – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.

  • 48 millió forintos bírságot kapott a UPC

    48 millió forintos bírságot kapott a UPC

    Jogszerűtlen piaci magatartása miatt 48 millió forintos bírsággal sújtotta a UPC-t az alapvető európai uniós és hazai jogszabályok súlyos és tudatos megsértése miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).